Inlägg från: Inte jag |Visa alla inlägg
  • Inte jag

    Fattiga får faktiskt skylla sig själva..

    Anonym (Arbetare) skrev 2014-11-16 21:51:42 följande:
    Alltså min mamma som rökte mer eller mindre hela sitt liv och som nu är 65 slutade för ca 2-3 år sedan å vet du varför, det var enbart för att hon tänkte på sin kommande pension och pengarna hon kommer spara. Och hon var extrem, gick upp mitt i nätterna å rökte. Vet inte hur många paket hon rökte om dan, skulle inte förväna mig om det var ett paket om dan!! Det var enbart på detta som hon lyckades sluta.Sin vilja! Grymt!!
    Bra av din mamma! Heja Heja!! =)
  • Inte jag
    Anonym (Arbetare) skrev 2014-11-16 21:53:48 följande:
    Nja du skulle ju kunna gå in lite som en arbetsledare för de andra ungdomarna. Men du kanske känner dig för fin för mcd och hellre går arbetslös? 
    Nej jag är inte för fin för ett jobb på Mcdonalds. Kanske ska försöka söka på mcd oxå och får se om jag får något. Där jag bor nu har de ju 3 mcd, 1 mac och en bk men där jag bodde innan så var det ca 40 minuters enkel resväg till närmaste. Inget jag tänkte söka då när jag var arbetslös och inte hade något körkort
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-16 22:23:40 följande:

    Om man köper basvaror för 1000kr, som ris, pasta, potatis, såser och kanske ett par falukorvar och några burkar köttfärssås, bröd och smör, så blir det ju en del pengar över. Bara som ett tips


    Vad kan man köpa om man inte äter ris, pasta eller potatis? :)
  • Inte jag
    adina01 skrev 2014-11-16 22:39:46 följande:

    Såser och burkar med köttfärssås är inte basmat.


    Det är ju billigare att göra egna såser och köttfärssås eller hur? :)
  • Inte jag
    Anonym (Allergiker) skrev 2014-11-16 23:58:19 följande:
    Varför köpa färdig köttfärssås? Det är jättedyrt!

    Själv är jag allergisk mot rotfrukter, soja, fullkorn, de flesta grönsaker och de flesta frukter. Mitt matkonto var mycket lägre när jag fortfarande kunde äta det mesta...
    Ja det är inte lätt att vara allergisk mot en del mat. 
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 08:08:37 följande:

    Då är du enbart bortskämd! Man rättar munnen efter matsäcken. Det där med gnället om att "jag äter inte det och det" hade inte förekommit under ransoneringen på 40-talet. Men köp då sådant som du KAN äta, om det är frukt eller grönsaker, för du är väl en sån där vegan då antar jag?


    Vad då bortskämd? Nej jag äter kött så jag är inte vegetarian. Jag äter inte ris, pasta och potatis pågrund av att det inte är bra för kroppen. Varför äta dåliga saker bara för att man kan göra det?
  • Inte jag
    Anonym (malla) skrev 2014-11-17 07:48:42 följande:

    Ja för på McD finns det alltid vakanser? McD dras alltid fram i diskussioner kring arbetslöshet. Där ska tydligen alla arbetslösa kunna få jobba om de inte var för "fiiiina"! Suck


    Och alla bor ju inte med gångavstånd till närmaste McD heller. Där jag kommer ifrån så ligger det närmaste 40 min ifrån. Visst finns det en BK rätt nära men det fanns inte innan och de har redan fullt med anställda, främst deltidsanställda ungdomar.
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:26:54 följande:

    Är man sjuk kanske man ska göra vad man kan för att bli frisk istället, som att äta hälsosamt, motionera och låta bli tobak och alkohol. Mycket kan man göra själv för att bli frisk.


    Och om det Inter hjälper att göra de sakerna som du säger man ska göra? Om man har cancer eller åker på dialys? Hur ska det hjälpa att motionera? Visst kan man äta rätt om man har dessa sakerna som tex dra ner på kolhydraterna och socker
  • Inte jag

    [quote=74354126][quote-nick]Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:31:33 följande:[/quote-nick]

    Ok, det är en klok inställning. Men som du vet är ju kött ganska dyrt. Men har du råd med det så ok.

    Ja men jag åt ju kött innan oxå så förstår inte poängen? Inte alla studenter som behöver äta nudlar i slutet på månaden om man har handlat korrekt hela månaden

  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 13:01:07 följande:

    Ja men då så. Vilka andra människor, förutom de som går på soc, får sina försäkringar betalade? Som jag ser det är det en lyx och ett privilgium!


    Det är väl inge lyx att gå på soc? Fast det finns ju sådana som tycker det men många tycker ibte det. Jag skulle aldrig vilja gå på soc men skulle det vara det enda som fanns så hade jag varit tvungen att göra det
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 13:10:11 följande:

    Menar att de är ju priviligierade som får sina försäkringar betalda. Det får ju inte vi andra! Dessutom får ju de som går på soc även sina mediciner betalda. Så så dåligt KAN ni inte ha det. Men visst är det förnedrande att ha soc som förmyndare i sitt liv, det kan jag förstå, men klaga bör man inte göra när man får hjälp med sådana saker.


    Jag går inte på soc så jag vet inte hur det känns. Fast medicinerna går ju bara på upp till 2200 sedan är det ju gratis för alla men det är mycket pengar ändå.
  • Inte jag
    Aniiee skrev 2014-11-17 13:23:32 följande:

    OM man inte har oturen att behöva mediciner som INTE ingår i högkostnadsskyddet. Men det är inte så vanligt. Det är ett samlingsnamn på ett trevligt gäng cancersjukdomar. Sarkom är ovanliga, de flesta har hög dödlighet och flertalet är hyfsat smärtsamma. 


    Men de flesta gångerna så skrivs väl det med i högkostnadsskyddet men jag kom på det sen att alla mediciner inte ingår där. Har nog blivit skadad av att mina föräldrar alltid haft det.:)
  • Inte jag
    sextiotalist skrev 2014-11-17 13:52:22 följande:

    Jag fick en antiobitila för en hudinfektion som inte ingick, kostade närmare 400 kronor, jag fixade det, men jag misstänker att det finns många som inte klarar det alla gånger.


    Nej det förstår jag. Jaga kyle aldrig kunna klara det på studiemedlet jag får nu. Känns som andra saker är viktigareän mediciner. Likaså när jag fick aktivitetsersättning. Då var det tur att jag bodde hos pappa
  • Inte jag
    Anonym (Arbetare) skrev 2014-11-17 15:14:36 följande:
    Varför får du bara 5.000? Inte hunnit jobba något innan du skaffade barn? Sambo/make? 
    Det finns många som får barn efter att de har studerat och då inte hunnit att jobba upp sin SGI så det finns de som får lågt
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 15:21:24 följande:
    Det finns folk som lever lite slösaktigt trots att de har dålig ekonomi och som kanske kan bli inspirerade av mina råd och komma på egna ideer som en följd av detta. Men dessa personer kanske inte skriver i just denna tråd för att de inte vill skämma ut sig eller nåt.
    eller så är de inte aktiva på fl och aldrig kommer läsa dina råd
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 16:03:56 följande:

    Jag har åtminstone betydligt sundare förnuft än de som

    - Slänger mat trots att de är "fattiga"

    - Måste ta bilen vart de än ska, om det så bara är 500 m.

    - Köper dyra märkeskläder istället för att ta en runda i några loppisbutiker och kolla

    - Röker 1-2 pkt cigaretter om dagen och sedan gnäller över fattigdom

    - Går på systemet och handlar dyr sprit eller ett flak öl till helgen trots att de inte har råd.

    - Som köper fläskfile eller något annat dyrare kött när det finns karreer till extrapris.

    - Som köper chips, godis och läsk regelbundet för att "unna" sig trots att ekonomin knappt räcker till mat.

    - Har flera husdjur vars mathållning kostar skjortan

    Finns fler exempel, men där var några.


    Fläskfilé kan man köpa när det är billigt. Det gör alltid jag. Köper 2-3 stycken åt gången och fryser in. Sedan blir det god mat som räcker i några dagar speciellt när man är själv. :)
  • Inte jag
    Tacksamt skrev 2014-11-17 18:45:39 följande:

    ho,riktig mat är faktiskt billigt.

    Äter själv LCHF.

    Ägg är billigt,grönsaker är billigt,bär är billigt.

    Vitkål,morot osv är billigt.


    Jag tänkte säga precis det som du sa.
  • Inte jag
    Anonym (malla) skrev 2014-11-17 19:10:34 följande:
    Är grönsaker billigt? Allting är ju relativt men jag tycker inte att grönsaker är billiga annat än korta perioder under året. Samma gäller frukt. Det är korta perioder då man kan köpa viss frukt billigt men större delen av året är det rätt dyrt? För mig är frukt och grönt lite "halvlyx"
    Det är ju billigare än mycket annat. Senast såg jag att tex gurka kostar 10 kr kg

    Jag brukar alltid köpa bär och grönsaker när det är billigt så det behöver inte vara dyrt.
  • Inte jag
    adina01 skrev 2014-11-17 19:27:20 följande:
    Gurka innehåller sådär 95% vatten då blir det billigare att istället dricka 1 liter kranvatten mättnaden blir ungefär densamma.
    Nu var det ett exempel. Grönsaker och frukt behöver inte vara dyrt. Mycket billigare än att köpa chips och godis till barnen i alla fall
  • Inte jag
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 22:07:54 följande:

    Nej men tänker man kreativt finns det ofta vägar ut ur fattigdomen. VI kan ta en titt på USA t.ex. Där finns många som arbetat skiten ur sig för att komma dit de är idag. Men där tvingas man också ta ett större ansvar för sitt liv, då de inte har lika utvecklade trygghetssystem som i Sverige. Arnold Schwarzenegger t.ex började från noll och arbetade sig upp, som många andra kända amerikaner. Vi har egentligen mycket att lära av jänkarna..


    Du vet väl om att Arnold Schwarzenegger är Österrikare eller hur? :)
Svar på tråden Fattiga får faktiskt skylla sig själva..