Inlägg från: mimixx |Visa alla inlägg
  • mimixx

    35+ första barnet, BF vår/sommar 2015

    MiWe skrev 2014-12-05 13:52:38 följande:
    Grattis!!!!! :D underbara nyheter!

    Mimixxx, nä kub är en beräkning på sannolikheten för tre av de vanligaste kromosomfelen, helt utan risker för barnet. FvP ger ett nästan definitivt svar, men har en liten risk för missfall.
    Ok, då är jag med, men vad är då moderkaksprov och varför gör man det?
  • mimixx
    Starshaped skrev 2014-12-05 21:53:35 följande:
    Vi går på Götgatan på Södermalm :)

    So far so good, trevligt bemötande och inga krångel än så länge med att få tider.

    Hade en blödning för två veckor sen, och fick bara efter en dag komma på undersökning.

    Vad är din uppfattning än så länge? :)
    Jag har ju inte haft inskrivning än, ska dit första gången på tisdag! återkommer med en recension då :)
  • mimixx
    MiWe skrev 2014-12-09 15:58:17 följande:

    Vi tänkte som så att om KUB skulle lägga oss i högrisk så skulle vi först betala för ett NIPT då det ger en mycket säkrare gissning, och sedan utifrån det resultatet se om vi skulle gå vidare med FVP eller ej.


    Om risken för missfall vid FVP är 1:800 så känns det inte värt risken om risken för Downs är samma. Om du förstår vad jag menar.


    Ja men det låter ju vettigt. Och hur mycket vågar man lita på NIPT då, verkar vara ett postordertest? Är det 100%-igt? Undviker ju såklart helst FVP men iom att vi väntar tvillingar vill vi veta säkert att de inte har DS, tror tyvärr inte det är hanterbart med två barn med DS..
  • mimixx

    Jag pratade idag emd BB Stockholm (MVC gamla Stan) som utför NIPT och de sa satt det är 99% säkert. De hade en barnmorska som utför dessa tester (Susanne heter hon) och hon skulle ringa mig på tisdag för att svara på alla mina frågor. Jag återkommer här efter det.

    Min BM på MamaMia sa att det kostar 10,000:- och inte 6950:- som jag läst i artiklar, men oavsett så ser jag det som väl investerade pengar för att slippa FVP. Vid 37 år och 3 IVFer vill jag inte riskera missfall för att slippa betala 10,000:-
    Det är fortfarande mindre pengar än vad en privat IVF kostar.

    Får jag dåligt både på KUB & NIPT dock så får man väl göra FVP, om det är vad som rekommenderas. det får jag förhoppningsvis veta på tisdag.

  • mimixx

    Har nu haft andra ultraljudet och fått se de små igen, mys! Har lämnat provet för KUB, så ska göra NUPP den 8/1, hoppas på bra värden. Hade ju bestämt att göra NIPT istället för FVP men nu visar det sig att NIPT inte går att göra vid duplex (tvillingar) så tyvärr är det enda man kan göra FVP.

    Var så otroligt obeskrivligt trött innan jag fick Niferex järntabletter, men de har hjälpt superbra så nu är jag helt normal igen. Inga cravings vilket jag hade tyckt varit lite skoj att ha faktiskt :) Inget direkt illamående, bara blodtrycksfall och täppt näsa, samt att magen är sjult uppblåst på eftermiddagar och kvällar vilket är jobbigt. Känner mig ganska lyckligt lottad med symptom än så länge, men det blir nog värre sedan när tvillingmagen börjar växa, det ser verkligen groteskt ut på slutet!

    Vecka 11 (10+5) nu, den enda som vet om detta är min mamma. Ska nog vänta till slutet av januari innan vi berättar officiellt.

    Jo jag skulle återkomma med recension för MamaMia City (Karlavägen) - och jag ger dem 5/5 utifrån de 3 besök jag varit på. Nu har jag ju inget att jämföra med men jag upplever dem punktliga, pålitliga, väldigt förtroendeingivande, kunniga och trevliga. Jag gillar lokalerna och att det inte känns så "landstingigt" om ni förstår vad jag menar.

    Hur går det för er? Och God Jul till er alla!

  • mimixx
    MiWe skrev 2014-12-24 11:36:48 följande:

    God jul allihopa!

    Här är vi i Norrländska snön över jul, 17+6 idag. En vecka till RUL! :D

    Igår fick vi låna en proffsdoppler och fick höra starka hjärtslag! <3 Och några sparkar, haha! :D Heeelt underbart!


    Hej! Vad är en proffsdoppler?? Låter härligt att få höra hjärtslag och sparkar!!
  • mimixx
    Kies79 skrev 2015-01-06 17:18:54 följande:

    Undrar om det är någon som haft ont i ena bröstet redan nu? Det liksom svider till och gör ont emellanåt? Ganska skarp smärta sen går det över. Var värst igår, bara lite grann idag.


    Jag får hugg som en kniv i undre delen av högra bröstet då och då. Nån gång varannan dag ungefär. Ska på KUB-ul på torsdag och ska fråga då.

    Jag bor i Stockholm! Finns ingen Facebook-grupp än vad jag vet?

    Vi kanske kan börja med att lista oss som är här?

    Mimixx -37 år- Stockholm - väntar tvåäggstvillingar
  • mimixx

    Länken funkar inte, förmodligen för att gruppen är hemlig. Man måste nog frienda innan man kan bjuda in till gruppen.

    Igår gjorde jag KUB-UL, bebis 1 fick 1/12618 och bebis 2 fick 1/12195 så nu kan jag äntligen andas ut, sluta oroa mig och försöka njuta av att vara gravid. Hittills har det mest varit oro, men det är tydligen väldigt vanligt när man gått igenom IVF.

    Bebisarna levde om i magen, vinkade, vände sig om och häll på, kunde inte låta bli att gråta lite av lycka, det såg nu riktigt mänskliga ut i v 13+1, med armar och händer som viftade runt. Så vackert! Och sött att se två stycken.

    Har alla ni lyckats på naturlig väg, eller har något "fått hjälp" som insemination, IVF etc?

  • mimixx

    Det verkar funka att PMa om man går in under Meddelanden i topmenyn och där skriver MiWe som mottagare och sen skickar.

    Om man däremot klickar på MiWe's profil får man en 404a (not found) för att den är privat.

  • mimixx
    Hoppsan73 skrev 2015-01-14 17:14:52 följande:

    Hej! Vad kul att hitta en tråd för oss lite äldre. ;)

    Jag är 41 och väntar mitt första barn. Min sambo är 10 år yngre än jag och vi träffades hösten -13. Jag hade gett upp tanken på barn då jag inte verkade hitta rätt man men så plötsligt hände det. Vi var dessutom osäkra på om vi skulle kunna bli gravida då sambon fått besked att han kunde få det svårt och jag ju inte var purung längre. Nu gläds vi åt det växande lilla livet i magen och jag är idag i v. 19. Bf den 16/6. Vi har gjort KUB-test och har UL på tisdag. Hoppas båda att vi ska kunna se om det är en liten kille eller tjej därinne.


    Stort grattis, vad härligt!
  • mimixx
    Nej men det är något som oroar då man inte kan göra något om det väl händer, vad jag förstår. Är det bara lite så fyller det ju på sig självt, men annars är det väl riktigt illa?
  • mimixx
    Nrk79 skrev 2015-01-26 11:54:33 följande:

    Hej.

    Ligger just nu inlagd på sjukhuset pga för lågt fostervatten och en bebbe i vecka 22+0... Beordrad sängläge och får bara förflytta mig mellan sängen och toan.

    Nu har jag börjar skriva en blogg för att få tiden att gå och tankarna under kontroll. Följ den gärna:

    frasseliten.blogg.se/

    Tack!


    Jag håller alla tummar för er!
    Vad säger läkarna, är detta en komplikation av FVP eller har det skett helt utan orsak?
Svar på tråden 35+ första barnet, BF vår/sommar 2015