Inlägg från: DenFulaAnkungen |Visa alla inlägg
  • DenFulaAnkungen

    Är man rasist bara för att man vill minska invandringen?

    Nej, man är inte automatiskt rasist för att man vill minska invandringen. Precis som att man inte automatiskt är kommunist bara för att man ogillar SD.

    Däremot kan man börja fundera kring det här med rasism om man undersöker ett visst partis principprogram, där det talas om en "nedärvd mänsklig essens som inte är kan påverkas av yttre faktorer" och som "skiljer sig mellan individer och grupper" och att "dessa skillnader inte kan undertryckas utan att det får konsekvenser" (Sverigedemokraternas principprogram, "människan"). Vad är en nedärvd mänsklig essens (nedärvd = genetisk, biologisk) och på vilken grund menar man att undertryckta essenser skulle få konsekvenser?   

    I samma principprogram finns också strikta regler (assimileringsidéerna) för den som vill identifiera sig som svensk. Men med denna "nedärvda essens", vilken man inte kan påverka enligt SD, blir det i praktiken omöjligt för en "icke-etnisk-svensk" att bli helt assimilerad. Här finns det också fog att ifrågasätta syftet med Ekeroths riksdagsmotion om att registrera svenska medborgares ursprungliga etnicitet. 

    Lägger man ihop det med Åkessons inledning i årets valkampanj, att muslimer är det största hotet sedan nazismen, med Söders uttalande i helgen om att judar, samer etc. inte är riktiga svenskar och Ekeroths riksdagsmotion om att registrera svenska medborgares ursprungsidentitet så börjar det lukta lite illa.   

    Men nej, att enbart oroa sig för invandringen med anledning av att man inte vet hur det ska finansieras rent ekonomiskt, så är man inte rasist. 

Svar på tråden Är man rasist bara för att man vill minska invandringen?