Konsten att göra Ris à la Malta
Börjar bli dags att planera julmaten och frågan för min del är om jag ska göra någon Ris à la Malta i år eftersom jag inte varit riktigt nöjd med den när jag gjort det tidigare.
Jag verkar inte få till de rätta mängderna av ingredienserna för det smakar inte lika gott som jag minns det från barndomen. Eller så använder jag helt enkelt inte samma ingredienser som morsan gjorde.
Jag brukar också lyckas med att få klumpar i Ris à la Maltan hur mycket jag än rör om.
Hur brukar ni göra eran Ris à la Malta? Vill veta både ingredienser och tillvägagångssätt.
Och vad brukar ni ha till? Själv brukade jag ha tinade jordgubbar från BOB (tror jag märket hette?) men har inte sett dem i affärerna på flera år så har kört på tinade hallon bara. Saknar jordgubbarna dock.
Hur gör ni med gröten? Går det undvika att få ett tjockt skinn på gröten när den kallnar?