Inlägg från: Anonym (Parasit eller vad?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Parasit eller vad?)

    gör jag fel om jag slänger ut sambon?

    Låter som den där sambon är en riktig parasit. Så du ska sälja allt du äger o har inkl bil för att försörja honom/henne? Och nej, det är inte ditt ansvar att se till att han klarar sig vid en separation. Du gör alltså inte fel om du säger att han måste flytta.

    Men som andra skrivit, det är viktigt vem som står på kontraktet. Och fyrhjulingen osv?

    O jag tänker så här: har du klarat av att försörja honom i fyra år så klarar du att få ut honom ur ditt hem också.

  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Anonym (rådlös) skrev 2014-12-28 01:06:03 följande:

    Bostaden äger jag, förvisso efter att vi träffades som vi tillsammans flyttade hit, men det är min bostad. Även fyrhjuling och allt annat är skrivet i mitt namn då jag inte skriver på någon annan med tanke på en ev separation. Han får sina kläder och sin dator, resterande får han klara sig utan då det är mina pengar allt kommit från. Kanske låter hårt, men är förbannat trött på att försörja en vuxen människa.

    Han påstår han vill jobba och bidra till familjen, mesta jag ser är data spel istället. Fortsätter jag så kommer det drabba barnen och det går jag inte med på, de kommer i första hand. Samtidigt känns det tufft att ens tänka på att sätta mina barns andre förälder i en.sådan sits.


    Nej jag tycker inte du låter hård, realistisk snarare. Försök mota bort tankarna på vilken sits du sätter honom i, för det är din o barnens överlevnad det handlar om här. Jag skulle iaf inte ha råd att tänka på hur synd det är om honom, om jag gick back ca 10 000 i månaden. Du pratar om att man vill hjälpas åt, men av vad jag kan se är det mest du som hjälper?

    Eftersom han struntat i arbetsförmedlingen, a-kassan och mest verkar vänta på att andra ska skaffa jobb åt honom medan han spelar dataspel, så tycker jag du gör rätt om du säger att han får flytta hem till sin mamma,kompis eller nåt. Tills han ordnat upp sin ekonomiska situation o platsar i ett familjesammanhang igen.
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    nymedlem skrev 2014-12-28 11:52:43 följande:
    Lätt gjort om man är SJUK, deprimerad!
    Men då borde han söka hjälp för det o istället kanske få ett läkarintyg, som ger honom rätt till sjukpenning? Det låter ju lite så, eftersom han inte klarar av att vara ensam hemma o sköta om barnen, som lovar att skärpa till sig men inte gör det.

    Så verkar det som att han o TS inte ens pratar med varandra, eftersom hon inte ens vet om han är lat, sjuk eller deprimerad o hon vet inte ens om han söker jobb eller inte. Låter mer som att han är gratis inneboende än sambo.

    Vad jag inte förstår är att fyra år har fått passera utan att något hänt TS? Hur kan du hellre sälja allt du har än att ställa krav på honom?
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-12-28 11:54:12 följande:
     
    Fast jag förstår ts om hon inte vill låta honom ta hand om barnet, men gör man inte det (litar på sin man) finns det ingen anledning till att vara tillsammans tycker jag.
    Håller med. Varför vara tillsammans med nån man inte litar på? O som inte ens klarar av att ta hand om sig själv?
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Anonym (rådlös) skrev 2014-12-28 12:21:41 följande:
    Försöker ju prata med honom men svårt att prata med någon som inte vill prata om det som bara säger att han förstår och skall bättra sig. Är lite mer aktiv i allt i ett par dagar och sedan återgår till gamla vanorna igen. Ska jag bara klaga på allt varannan dag så är det absolut ingen idé att ens försöka längre. Och ja jag misstänker att han är.deprimerad men han vägrar ju prata om grejerna och vägrar lyssna på att han får söka hjälp.

    Jag är inte själv bästa människan på jorden, men försöker så gott jag kan med att få familjen att fungera, men har kommit till gränsen att det inte längre fungerar och nu sätter jag stopp efter att ha ställt krav och gett han massor av chanser att lösa det.
    Men grejen är ju att kommer undan med det! Han behöver bara säga att jag förstår, ska bättra mig osv men så är allt likadant efter några dagar igen o allt fortsätter som förut.

    Så eftersom du nu försökt massa gånger att prata med honom men det inte funkar, så tror jag att du helt enkelt får sätta hårt mot hårt. Även om det känns jobbigt. Tycker du ska säga honom att jag orkar inte med den här ekonomiska bördan längre, därför får du flytta hem till din syster närmsta tiden (eller kompis, mamma, nån annan) så får vi se sen. Du gör inget för att förbättra situationen, så du får packa ner datorn, tandborste etc o flytta ut. Tills du kommit ekonomiskt på fötter.

    Han kommer säkerligen att protestera men försök stå på dig!

    Om du är bästa människan på jorden eller ej, men det är iallafall du som försörjer familjen nu. Utan dig skulle det ju inte gå alls!

    Vad tror du om detta?
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Anonym (rådlös) skrev 2014-12-28 12:52:41 följande:
    Mer eller mindre precis så jag gjort nu. Sagt ifrån att det blir.för stor press på mig att ta hand om allt sådant själv och att han måste flytta om han inte får in pengar snarast. Hjälper inte om han sköter barnen bättre eller så för jag har inte råd längre helt enkelt. Ska fönska prata mer med honom senare idag när barnen sover, vill inte de ska behöva höra vad som pågår heller
    Jag kan tänka mig att han säger ja ja, jag flyttar väl då, men så drar han på det, säger "snart" o så bor han ändå kvar. Därför tycker jag att sätt ett datum, o den dagen ska han vara ute. O är han inte det får du bara ställa ut hans grejer på trappen (o i värsta fall byta lås). Trycka på det du sa, att "jag har helt enkelt inte råd längre, mina pengar är slut" (även om dom inte är det, bara nästan).

    Var han ska ta vägen? Hans problem som sagt. Han har haft ett år på sig o under den här tiden varken gått till AF, doktorn eller nåt annat. Bara ägnat sig åt dataspel o kan inte ens ta hand om barnen riktigt. Och han vet mycket väl hur snäll du är som låtit honom hållas så här länge.

    Håller tummarna för digGlad!
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Pröva skrev 2014-12-28 13:19:19 följande:

    Jag har varit där din man är idag och jag kan säga dig att det är en fruktansvärd upplevelse att vara arbetslös idag med alla krav och regler som finns, som tur är slängde inte min man ut mig utan stöttade mig och vi hjälptes åt, jag var inte lat jag var bara extremt deprimerad efter alla dörrar som stängdes var jag än vände mig och självförtroendet var som bortblåst

    Vad tror du händer om det ligger en djup depression bakom det hela och han slits från familj och hem?

    Jag vet att det inte är ditt ansvar och att barnen måste gå i första hand men kan du med handen på hjärtat säga att ni försökt göra något åt situationen tillsammans?


    Men om det nu är en djup depression som ligger bakom så ser man för 17 till att söka hjälp för den! Terapi, medicin etc. Vet inte om du har läst allt, men TS skriver att det har varit så här i fyra år o under den här tiden (särskilt under det senaste året) har sambon inte gjort NÅGOT för att förbättra situationen, snarare har han vägrat söka läkarhjälp.

    O vad menar du att TS skulle ha gjort då? Hon skriver ju att hon har dragit det stora ekonomiska lasset i flera år o bjudit till o sålt sina egna saker, allt för att kunna försörja honom o barnen. Hon verkar ha stöttat honom medan han bara säger nej till allt o spelar dataspel o tar inte hand om barnen riktigt. På vilket sätt har HON inte försökt göra nåt åt situationen  tillsammans? O på vilket sätt tycker du att HAN har gjort det?

    Antingen är du naiv, har inte läst eller är bara dum i huvudet.
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Pröva skrev 2014-12-28 14:12:49 följande:
    Ja visst vore det underbart om alla som behöver hjälp sökte den självmant men nu är det ju inte alltid så och jag försvarar inte HANS beteende på något sätt utan jag beskrev min situation och utan hjälp och stöd hade vi inte varit där vi är idag.

    Sen om det får dig att inta en så kraftig försvarsställning att du börjar kalla mig naiv eller dum i huvudet då antar jag att du antingen är en väldigt svår människa eller bara ung och omogen.
    Nej det var inte pga hur du beskrev din situation som jag reagerade, utan för att du inte verkade ha läst att hon har gått omkring så här länge nog. Försörjt honom i fyra år. Och försökt hjälpa honom med hjälp o stöd som du föreslog, men att han själv aktivt motsatt sig det. Trodde du inte hade läst det heller, det var allt. Det funkade för dig att få backning av maken, bra, men TS situation verkar vara lite annorlunda.

    Och jag håller fast vid att jag tror att det bästa är nån slags ultimatum till den här mannen; söka hjälp (om det nu är vad som behövs) o det imorn, eller verkligen fixa till sig inom väldigt kort 

    Jag vet tyvärr hur det är när allt går i en nedåtgående spiral, o kan bara säga att jag själv sökte all sorts hjälp för att komma på fötter, ingen annan gjorde det åt mig. Men om jag som du hade haft en man som höll mig under armarna så hade jag också kunnat tillåta mig vara svag o lite hjälplös. Fast nu hade jag inte det, därför var jag tvungen att agera själv.
  • Anonym (Parasit eller vad?)
    Anonym (rådlös) skrev 2014-12-28 16:17:44 följande:

    Efter gårdagen har han i natt suttit uppe hela natten och jobbat med att skicka jobbansökningar, även fixat så han får in ca 5000 och började prata om att sälja sin dator. Han fick upp ögonen för verkligheten under natten och försöker iaf. Antingen måndag eller tisdag skall han fixa med akassan och verkligen se till att få en inkomst säger han. Förhoppningsvis håller det i sig och han får jobb snart. Idag har han öven ägnat sig massor åt de större barnen och varit mer som en familjemedlem än på länge. Idag har jag för första gången på länge känt att det verkligen är honom jag pratat med


    Jaså, så då hade han pengar ändå helt plötsligt. Hur fick han in dom då? Jag tycker att vänta o se om han verkligen FÅR ett jobb, a-kassa osv, eller om det bara är munväder.

    O se till att han verkligen tar ansvar för barnen sen också, inte bara idag. Lätt att återfalla i gamla beteenden om han märker att du ger efter. Sätt honom att diska, städa o köra några tvättmaskiner, gör han inte det säger det ju också nånting.
Svar på tråden gör jag fel om jag slänger ut sambon?