• Äppelpaj80

    Är det viktigt för dig att din partner hjälper till med "hushållet"?

    Ska säga först att i denna fråga utgår jag från att man är 2 st heltids, småbarnsföräldrar!

    Vi har arga disskusioner här hemma gällande vårt förhållande och vad vi förväntar oss av den andre. Jag tycker att min man måste dela mer ansvar hemma. Vi har helt olika tycke om vad städa betyder. Vi har ett väldigt stort hus och han tycker att han har städat när han plockat undan i köket?! Han har utan tjat från mig troligtvis inte plockat upp dammsugaren mer än 10 g självmant på de 11 år vi levt tillsammans.

    Hur som helst så tycker han att jag inte borde tycka att det är så viktigt att han aldrig är den som tar ut soptunnan, tvättar kläder, torkar av köket efter frukosten osv.

    Det ska räcka att han är väldigt kärleksfull, vilket han är. Jag lever lite mer efter det att man visar kärlek genom att hjälpa till hemma. Då visar man respekt för sin partner inte bara i ord utan också i handling.

    Så hur resonerar ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-12-28 22:01
    "Heltidsarbetande småbarnsföräldrar" ????

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-12-28 22:07
    Tilläggsfråga!!
    Om du kände att du inte alls var nöjd med fördelningen hemma och att din partner inte lyssnade på dig. Skulle det vara ett starkt skäl till separation från din sida?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är det viktigt för dig att din partner hjälper till med "hushållet"?
  • Vlad

    Vårt hushåll är gemensamt och det ska också avspeglas i vad vi gör. Nu gör vi inte exakt samma saker, men vi strävar iallafall efter en hyfsat jämn fördelning så att vi gör ungefär lika mycket (som exempel går jag nästan aldrig ut med soporna medan min respektive nästan aldrig tvättar).

    Angående att "vara väldigt kärleksfull" tycker jag inte att det verkar så kärleksfullt att låta sin partner göra allt jobbet.

  • Äppelpaj80

    Och som du säger handlar det inte om att båda måste göra allt utan att man hjälps åt. Att det är någorlunda jämn fördelning när båda faktiskt jobbar lika mycket!

  • Kim Possible

    Det är framför allt viktigt att han inte ser det som "hjälpa till", eftersom det implicerar att huvudansvaret är mitt. Hade aldrig accepterat att leva med någon som har den inställningen.

    Gemensamt hem, gemensamma barn = gemensamt ansvar och samma skyldighet att ta hand om detta och göra det som måste göras. 

  • Äppelpaj80

    Nu är det inte så att det är 0-100% fördelning hemma. Kanske bör förtydligas, men det är långt ifrån 50-50. Framförallt är jag så less på att få saker händer utan tjat, som om man vore sin partners jävla morsa. Då får man ju givetvis höra att man tjatar och gnäller. Så hur får man då sin partner att göra mer utan att behöva säga till eller be om hjälp? Jag tar gärna emot råd!

  • Mascaraklumpar

    Jag förväntar mig att min man tar det absolut största ansvaret hemma eftersom jag jobbar/pluggar mycket mer än han. Skulle vi jobba lika mycket så skulle vi givetvis dela på det.

  • Themis

    Ingen ska "hjälpa till", båda ska försöka göra så mycket de orkar.

    Shit, jag har idag bett min man sluta hetstvätta för att jag får dåligt samvete... :-P

    (han avslöjade att hans hemliga plan är att ge mig så dåligt samvete så jag tvättar hela sommaren medan han ligger på beachen....eller nåt... )

    Sen är han inte så villig att greppa dammsugaren men jag har å andra sidan inte gjort rent spisen i år så på det hela tror jag det är ganska jämnt, förutom att jag måste gnälla en del innan han får tummarna loss med att slå in sin andel av julklappar och sånt.


    Det är många det är synd om, men inte alltid p.g.a. det de själva tror. /Themis
  • Nikan

    ...vänta, vänta...va? 

    "Det ska räcka att han är väldigt kärleksfull"?

    Aldrig hört talas om horor som tar betalt i dammsugning. Är det vad han menar att han är? 

Svar på tråden Är det viktigt för dig att din partner hjälper till med "hushållet"?