• Tamses

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Hej tjejer, hoppar in här hos er!


     


    Fick beskedet PCO för 3 veckor sedan och var igår på gyn med sambon och fick utskrivet Pergotime som jag ska börja idag. Någon annan som påbörjat kur nu precis ? 


    En liten fråga, hur viktigt är det att man tar första tabletten på exakt dag 5? Måste man ta tabletterna vid samma tid om dagarna? Tyckte informationen vi fick igår på gyn var så liten. Hon skrev ut receptet, berätta att jag skulle ta första tabletten nu på dag 5, ÄL på dag 14-15  och så testar vi detta i 3 månader och har inget hänt då så skulle jag ringa i slutet av Maj och boka in en ny tid.. 


    Så någon som har lite information om vad jag kan förvänta mig nu? Biverkningar? Är det lönt att testa med ÄL-test? Läste någonstans att dom kanske inte visar rätt på oss som har PCO och äter pergotime?

  • Tamses
    Unaangelita skrev 2015-03-04 12:38:24 följande:
    Hej och välkommen :)
    Jag vet inget mer om Pergotime än vad min läkare sagt åt mig och en del googlande haha. Jag fick höra att jag ska ta mina två tabletter vid ungefär samma tid varje dag. Det står " ta 2 tabletter varje morgon i 5 dagar" eller något sådant på min förpackning. Så jag tar dem innan frukosten varje dag.
    Men hur ska du veta om du har ÄL då? Man bör ju göra VUL varje månad för att se om det funkar?
    Finns väl inget ÄL-test som är 100%-igt? Min läkare sa åt mig att genast sluta med massa ÄL-tester då de kan vara så missvisande. Utan jag får göra VUL varje månad 13-14 dagar efter första mensdagen.
    Dels för att se att det kommer "rätt" antal ägg så jag inte blir överstimulerad och dels för att se om tabletterna ens funkar..Har bara tagit Pergotime i 2 omgångar, ena gången hände nada och andra gången fick jag ÄL men ingen bebis ändå..
    Biverkningarna för mig är att jag har svårt att sova, dåligt humör och känner mig typ orolig..Får svinont i brösten också, så varje månad tror jag att jag är gravid så skengravid kanske är min största biverkning haha.
    Jag ska ta mina första tabletter för denna månad i morgon bitti :)  

    Lycka till {#emotions_dlg.flower}

    Lite så jag tänkte nu efter att ha läst runt här inne, så jag antar att hon ser detta som något lätt test version eller något.. Jag vet inte, det enda hon sa var att ägglossning brukar ske runt dag 14-15 och att vi skulle se till att ha sex i alla fall varannan/var tredje dag för att vara på säkra sidan och sen ingen mer kontakt utom om vi skulle plussa eller när dessa 3 månader gått.. 


     

  • Tamses
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-05 20:30:24 följande:

    Hej allesammans!!

    Jag ville bara meddela att jag har ÄGGLOSSNING :)))) det var två år sen sist!


    Sexa på!! ;)
  • Tamses

    Tjejer, tänkte på en sak! 


     


    Jag har endast haft mens 2 gånger det senaste året och precis tagit min första pergotime kur, men kommer mensen automatiskt när man äter dom? Om det då inte tar sig förstås? 


    Med tanke på att min inte alls är regelbunden annars.. 

  • Tamses
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-14 16:19:48 följande:

    Va tvungen att ta isär tester å se att det VERKLIGEN fanns ett streck där! ;) :))


    Jag ser ingenting tyvärr men, kan vara att det är en bild men jag håller alla tummarna på ett starkare plus imorgon då!! Håll oss uppdaterade!
  • Tamses

    Jag har precis ätit min första kur och har sedan i onsdags tagit äl test, då var det dag 12 i cykeln, och då visade den ett sträck, inte fullt så stark men nästan, lite ljusare i torsdag och nu fredag-lördag är dom nästan obefintliga.. är idag på dag 15..

    Min mens slutade i söndags då jag även tog sista tabletten, alltså dag 9.. men visst borde jag inte haft äl mellan sön-tis? Är det inte lite tidigt? Man har väl oftast äl senare med pco/pergotime ? Kan jag ge upp hoppet eller kan jag fortfarande ägglossa?

    Första gången men äl test så är ju helt ny på detta!

  • Tamses
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-14 17:01:41 följande:

    Provar med en annan bild


    Nu ser jag och visst ser jagockså ett svagt sträck!
  • Tamses
    Anonym (Längtan) skrev 2015-03-15 16:21:10 följande:

    :)


    Åhhhh grattis!!! Du får ändå hålla oss uppdaterade här inne ;)


     


    Håller med ovan, sprid lite positiva gravid vibbar så vi alla snart får ett plus! 

  • Tamses

    Förrgår, gårdagen och dagens är test. Vad säger ni? Ska den bli starkare eller har jag äl?

Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!