Inlägg från: Anonym (Längtan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan)

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-15 12:51:02 följande:

    Idag fick jag hem Inositol. Det är en sorts vitamin som jag har förstått det som kan hjälpa mot PCOS. Är det någon som känner till det? Jag läste att man kan ta 2-4 gram/dag. Jag mätte upp på en våg och en tesked blev 1,6 gram så jag tänkte börja på den dosen. På paketet står det att man ska ta 1/4 tesked/dag...
    Vad äter ni för kosttilskott?
    Jag äter också multivitamintablett med folsyra i och åt förut LCHF. Nu har det spårat ur lite men äter fortfarande mindre kolhydrater än vanligt och inget godis eller pasta.


    Hej!

    Jag har inte hört talas om det, jag är sååå fruktansvärt dåligt insatt i alla läkemedel som man kan ta/få när man lider av pco.

    Jag undrar om ni tar äl tester varje månad?

    Jag provade cb:s digitala äl test, fick då fullt utslag 3ggr??! På en cykel då alltså.
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-16 22:14:27 följande:
    Nej, det hade inte jag heller hört talas om förrän för några veckor sedan. Jag har luskat lite i rosenrot, bidrottninggelé, munkpeppar mm när det gäller huskurer. Men jag bestämde mig för att testa Inositol eftersom det har visat sig ha positiv effekt just vid PCO (jag vet inte hur de andra sakerna kan påverka). Det finns flera vetenskapliga studier på det. Bara googla Inositol och PCO så kommer massa info upp. 
    Läkarna säger ju inget om sådant här. Så man får göra mycket research själv. Som t.ex. något så grundläggande att kost och motion är viktigt, jag kan inte minnas att någon har sagt till mig att jag bör äta nyttigt och undvika sötsaker. Jag har också läst om LCHF och tror säkert att det kan vara bra för många med PCO (t.ex. de som har glukosintolerans och/eller övervikt). 

    Jag har aldrig tagit äl tester tidigare (eftersom jag inte haft egen ägglossning eller den har varit mycket svår att förutbestämma). Men jag tänkte testa denna månad eftersom jag nu haft 2 ganska bra cykler på pergotime. Tänkte börja testa på söndag med äl-tester.
    Jag har fötstått det som att om man har PCO kan det bli svårt med äl-tester eftersom de kan visa lite hur som helst, eftersom man har lite fel hormonnivåer hela tiden. 
    Ja jag ska googla på det, är det naturläkemedel? Eller behöver man ha det på recept?

    Jag tycker det är så jobbigt, två av mina närmsta vänner har nyligen blivit gravida, självklart är jag jätte glad för deras skull, men jag blir ju aldrig det .. ;(
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-21 11:06:20 följande:

    På dag 13 idag, nu börjar jag känna av ont på vänstersidan igen som jag gjort vid varje kur Pergotime omkring ägglossningstidpunkt. Varje gång har det varit vänster så man undrar ju om höger äggstock sover eller om den bara inte gör ont. Har tagit ägglossningstester nu i 4 dagar men de är väldigt negativa hittills.

    Hur går det för er?


    Hej! Jag går och väntar på att läkarn ska ringa mig :) vi skulle ha ett sista samtal innan hon skriver ut pergotime.. Men jag måste få min mens först bara, det kommer säkert runt 11-18/2 nånstans. Så det känns som en eeeeevighet tills dess..

    Hur känns det idag? Fortfarande lika ont?

    Men förresten, läkarn sa att man har äl mellan 5-10 daggen efter det att sista tabletten är tagen, vilken dag är du på? :)
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-23 07:51:49 följande:

    Jag är på cykeldag 16 idag, alltså 6 dagar efter sista Pergotimetabletten. Igår hade jag verkligen känningar vid äggstockarna! Men ägglossningstest visar fortfarande negativt...


    Hur går det för dej? :) fått något utslag ännu?

    När jag börjar äta pergotime ska jag testa med äl tester också? Är det för å se om medicinen hjälper?
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-24 19:43:40 följande:

    Ja, fått klart positivt äl-test idag! På cykeldag 16. Man måste inte testa, jag har gjort det för att få veta om jag får ägglossning med Pergotime.


    Ok! Har du använt stickor?

    För jag har provat cb:s digitala äl test som gett mig utslag 3ggr på en cykel, så dem känns inte säkra att använda. Kan du rek något märke som är bra? :)
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-25 10:03:15 följande:

    Ja jag har använt stickor. Jag har läst att äl-tester visar fel när man har pco eftersom man har "fel" hormonnivåer på fel tid i cykeln. Så det är inte dina test som varit dåliga. Men jag tror ändå att mina har visat rätt nu eftersom jag tagit Pergotime och de har varit tydligt negativa de andra dagarna.


    Vilka stickor har du använt?
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-31 19:39:29 följande:

    En vecka kvar till BIM. Känns som att man går på stand-by under denna väntan. De första dagarna efter äl tyckte jag det var skönt att man liksom inte kan göra mer, bara tänka på annat. Men det har ju inte gått så bra... Men denna gång har jag bestämt mig för att vänta med g-test tills BIM, förut har jag testat alldeles för tidigt och då vet man ju ändå inte om man kan lita på testet...


    Oj! Va kul! :)

    Själv väntar jag också på bim, fick positivt äl test i tisdags.. Och äl sekret igår? Brukar det vara så att äl sekret kommer efter positivt äl test?
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-01-31 19:39:29 följande:

    En vecka kvar till BIM. Känns som att man går på stand-by under denna väntan. De första dagarna efter äl tyckte jag det var skönt att man liksom inte kan göra mer, bara tänka på annat. Men det har ju inte gått så bra... Men denna gång har jag bestämt mig för att vänta med g-test tills BIM, förut har jag testat alldeles för tidigt och då vet man ju ändå inte om man kan lita på testet...


    Hur går det? :) smyg testat något? ;)
  • Anonym (Längtan)
    Anonym (Sommar) skrev 2015-02-05 17:37:14 följande:

    Mensen kom idag. Helt utan förvarning. Men det blev ju en bra cykel på 28 dagar iallafall. Nu blir det jakt efter Pergotime, hoppas de får in dem på apoteket imorgon som de har sagt.


    Åh! Va tråkigt!

    Men du hade inte ätit pergotime denna cykel?
  • Anonym (Längtan)

    Hur går det för er alla? :)

    Någon som fått plus?

    Jag väntar otåligt på mensen så jag kan börja med pergotime :D

Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!