• jc86

    bli gravid med första barnet 2015

    TB1 skrev 2015-01-07 00:17:05 följande:

    Hej tjejer!

    Vilken trevlig tråd, jag hoppas gärna in!

    Jag och min man har försökt sedan oktober 2013, det vill säga 15 månader. Tyvärr vart det inte helt enkel för oss. Men det kommer säkert :)

    Jag hade ÄL 1/1 och BIM 15/1. Hoppas inte på fär mycket efter alla dessa månader.

    Jag äter folsyra och försöker att komma ihåg andra vitaminer :)

    Lycka till i babyverkstan! Det ska bli roligt att följa er :)

    / TB


    Hej! 
    Vad tråkigt att ni försökt så länge utan att lyckas. Hoppas det går snart för er! :) Jag äter också folsyra. Jag började med det direkt när jag läst att det var bra för barnet. Jag äter också järntillskott och fiskolja. Allt för att bebisen ska få i sig massa bra när den väl hamnar i magen :)
  • jc86
    Anonym132 skrev 2015-01-07 10:15:03 följande:

    Hej jag är också sugen på att vara med, brukar mest läsa men inte kommentera (gammalt konto därav namnet, vet inte om man kan ändra)

    Jag heter Emelie, är 19 år och min sambo 22 år och vi är på första försöket, första barnet! :)

    Hade förmodligen ägglossning igår (brukar känna när jag har) så vi har försökt under hela veckan, bim runt den 20e skulle jag gissa på då mensen varit oregelbunden :)

    Lycka till alla!


    Välkommen och lycka till! :)
  • jc86

    Jag sa ju igår att jag hade en liten miniblödning som var utblandad med flytningar. Det hände på förmiddagen och sen såg jag inte röken av det på hela dagen. Nu hände samma sak på morgonen igen. Är det någon annan som upplevt detta?  Kan en nidblödning komma fler än en gång? Eller ska jag helt och hållet ställa in mig på att det inte gick denna gång? Har läst att blodkärlen blir sköra och lätt brister när man är gravid men det känns så onaturligt att det kommer blod när man absolut inte vill att det ska göra det. Det är visserligen väldigt lite så det är inte mensen.. Men kan det betyda att den är påväg? Jag blir tokig av allt detta spekulerande som sker inom mig! Varför kan man inte bara låta det gå som det går utan att fundera så mycket? :P

  • jc86
    FiiaN skrev 2015-01-07 11:01:13 följande:
    Hej!

    Det är nog inte mycket till hjälp, men jag har liknande "problem". Lite blod i flytningarna då och då. Man blir ju knäpp och går och kollar hela tiden, sån är i alla fall jag :)

    Jag har dock haft en hel del problem med blödningar sedan jag slutade med mina p-piller i augusti. Har nu fått tabletter som ska göra att dessa blödningar slutar, tar dom 10 dagar och efter det så kommer mensen 3 dagar efter jag slutat med tabletterna. Tog inte dessa tabletter denna gång, då blödningen inte kom när den brukade göra. Blev så lättad och trodde det redigt upp sig på en kur, men hade fel.. Dessa blödningar kom en vecka senare än dom brukade och höll i ca en vecka. Men nu har jag inte sett skymten av dom blödningarna (4-5 veckor sedan, tror inte det va mens). Sedan igår har flytningarna haft lite blod i sig, men inte mycket. Blir så trött på detta...

    Har inga symtom på graviditet men håller tummarna :) Hoppas att det är så att det är någon i din mage som gror :D
    Vad skönt att höra att det är fler som har samma problem. Jag har googlat en massa nu och det ska inte vara någon fara verkar det som. Har dock inte fått nått tydligt svar på vad det kan bero på men har bestämt mig för att strunta i det.. Kan ändå inte påverka. :)

    Trist att höra att du har sånna problem med dina blödningar. Har du pratat med barnmorskan om vad det kan bero på? Tabletterna du tar, har dom nån annan effekt än att ta bort småblödningar? De kan inte fungera typ som p-medel?
  • jc86
    Joozzaan skrev 2015-01-07 12:13:53 följande:

    Åh testerna jag beställde hem kom idag... hur fasen ska man lyckas hålla sig från att inte ta ett :O vet ju att man bara blir ledsen om det är negativt men man är så så himla nyfiken och otålig.

    Skulle va så kul att ta det ikväll eller morgonbitti innan sambon kommer hem från jobbet och ba: BI SKA FÅ BARN! :D längtar efter den dagen. Hur gör ni? Testar ni ihop med er partner? Min sa att jag kunde testa själ och sen överraska honom... haha :)


    Åh va kul! Eller är det jobbigt att låta bli att testa? :P Jag fick mail idag om att mitt test är påväg så det kommer nog imorn. :) Tror jag ska vänta tills på måndag då jag tror att jag har bim. Vill inte prova innan då jag var dum nog att bara beställa ett test... Tänkte nog att jag skulle få ett säkert svar på fårsta försöket då vi egentligen tänkte vänta tills den 17e med att testa. Men har insett att det inte finns en chans i världen att jag kommer kunna vänta så länge!!

    Vi har bestämt oss för att testa ihop. Min sambo vill så himla gärna vara med. Jag vet inte om jag tycker det är en bra ide... Om det är negativt tror jag hellre att jag vill vara ensam... Kommer bli så himla jobbigt då! Kanske tjuvtar det på måndag då jag är ledig och han jobbar :P Men vad kul att överraska sådär om det är positivt! :D
  • jc86
    Joozzaan skrev 2015-01-07 15:17:44 följande:
    Haha ja jag har ju lust att springa och ta testet nu :D men ska vänta tills fredag/lördag i alla fall... borde jag ju klara för det är ju bara i morgon kvar då.

    Känner samma. Vill va ensam när jag testar i fall det är negativt! Åh tänk om vi sitter här härmed var sitt plus nästa vecka hihi :)
    Jaa jag hoppas att vi plussar allihopa! :D Men jag försöker ta ned mina förhoppningar lite med att tänka på att det bara är 20 % som lyckas på första försöket... Varför skulle jag vara en av dom? Kommer ha ont i magen när jag ska göra testet! Kommer vara lååånga minuter innan man får svar!
  • jc86

    Det är himla kul att vi har BIM ungefär samtidigt allihopa! Kommer bli några väldigt intressanta dagar nu när alla börjar testa! Man kommer ju sitta här som klistrad och följa dramat! :P

  • jc86

    Hur går det för alla? :)

    Själv vet jag inte riktigt.. Har haft bruna flytningar på morgonen i tre dagar. Tänkte att det kanske var mensen som var på g nästan en vecka för tidigt. Men idag har jag inte sett röken av dessa så antar att det var något annat. Jättekonstigt! Räknade typ med att mensen skulle dyka upp idag. Mina förhoppningar har iaf sänkta pga detta, men eftersom dom verkar va över nu finns det ju en chans. :) Jag tänker inte ge upp förrän mensen sätter igång! :P BIM är runt måndag så ska testa nån gång i början av nästa vecka! :)

  • jc86
    Linae86 skrev 2015-01-09 09:29:09 följande:
    Låter som att du kan leva på hoppet ett tag till i alla fall :)

    Jag har bim imorgon. Haft molvärk de 3 senaste dagarna, trodde det var mensen som va på g men brukar inte känna av det så tidigt innan mens. I morse mådde jag hemsk illa och har huggningar lite då och då i "tjejmagen". Men jag vågar inte riktigt hoppas, de flesta brukar väl säga att man känner på sig om man är gravid? Efter att ha väntat på barn i nästan 8 år känns det för bra för att vara sant om det skulle ta sig så snabbt! :)

    Spännande att se om du får mensen eller om du är gravid :) Hoppas! :)
    Det låter ju som om du skulle kunna vara gravid! :) Hoppas! :) När tänker du testa? Jag tror att det är väldigt individuellt om man känner det på sig. Jag tror även att många känner det på sig utan att vara det bara för de vill så himla mycket. Jag var tvärsäker på att jag var det i början av veckan men som sagt efter blödningarna försvann hoppet lite och så även många av symptomen. Jag tror att jag inbillade mig många symptom för jag så himla gärna ville, sen när man kom ner på jorden lite så började kroppen fungera mer normalt. Det enda jag känner av nu är att bröstvårtorna gör ont. Men det är ju som sagt väldigt tidigt än och många får ju inte symptom förrän senare :) 
  • jc86
    angel-1990 skrev 2015-01-11 13:49:59 följande:

    Hur går de för er allihopa? Själv så lyckades jag inte denna gång :/


    Vad tråkigt att det inte gick denna gången! Hoppas på nästa månad! :)

    Jag tror det går dåligt här.. Har har små blödningar varje dag sen i tisdags... En gång om dagen bara och väldigt lite. Jättekonstigt! Går bara och väntar in mensen nu så man kan börja om på nytt! 
  • jc86
    Joozzaan skrev 2015-01-13 14:28:17 följande:

    Kunde inte se något streck hur mycket jag än ville. Jäkligt irriterande eftersom jag fortfarande inte fått mens. Tycker kroppen är elak som gör såhär... om man nu inte är gravid kan väl mensen komma som den ska så man slipper gå och hoppas :(


    Har du fått din mens ännu? Jag testade negativt i måndags då jag skulle ha BIM. Mina små blödnungar har dock inte slutat och mensen har inte kommit igång.. Ringde då till Sesam för att få prata med en barnmorska eftersom jag var orolig för detta. Hon sa att det är för tidigt att testa på BIM och bad mig testa igen om en vecka om inte mensen kommit igång då. Så ge inte upp förrän mensen kommer! :) Hon sa också att mina blödningar kan va ett tecken på att jag är gravid.. Jag tror dock inte det eftersom jag känt mig så fruktansvärt ogravid sedan dom började. Men ska iaf testa på måndag igen om inte mensen kommit så får väl leva på hoppet ett litet tag till. :)
  • jc86

    Hej! Jag har vart lite off i den här tråden sedan det inte blev något för oss förra månaden. Men igår kväll plussade vi och om allt går som det ska så får vi en liten bebis i mitten på oktober :D Hoppas det går bra för er andra också! :D

  • jc86
    Joozzaan skrev 2015-02-16 10:44:18 följande:
    Åh grattis!!! :) *avis* hehe
    Tack! Jag hoppas det kommer bli ett plus för dig också snart :)
Svar på tråden bli gravid med första barnet 2015