Inlägg från: MrsGustafsson |Visa alla inlägg
  • MrsGustafsson

    Vi som ska försöka bli gravida nu i januari 2015

    MpSoE skrev 2015-01-16 09:58:52 följande:

    Till den som klagar på att tiden alltid går för fort rekommenderar jag att börja med att försöka bli gravid... Är säkert inne på "mensappen" 10 gånger om dagen för att kontrollkolla när jag hade äl samt när bim är... Men det går ju så låååångsamt :P 


     Känner igen det där med appen, trots att jag vet att jag har BIM om en vecka så ska jag ändå titta 27 gånger om dagen.

    Inatt plussade jag och blev överlycklig, Starkt plus......sen insåg jag att jag hade drömt och blev deppig. När man vnaligtvis drömmer så vet man om att man drömmer, men detta var så verkligt.
    MpSoE skrev 2015-01-16 10:49:21 följande:
    Lyllo dig som har en vecka... själv måste jag vänta 1,5 xD

    Vi är ju en del här nu som är inne på första försöket.. Min fråga till er är om ni har ändrat några av era vardagsvanor? Tillskott av folsyra verkar några ha börjat med.. men är det något annat? 

    Jag försöker stressa mycket mindre (går lätt upp i stress), struntar i eftermiddagskaffet, äter mer frukt och grönt istället för onyttigheter och äter kvinna-tablett varje morgon (innehåller bla folsyra)
    Jag har börjat med folsyra, aldrig ätit det men testar denna gång då jag fyller 30 i år plus att jag inte får i mig så mycket av det i maten. Annars så försöker jag dra in lite på sockret, är lite överviktig 160 cm på 81 kilo, väger 10 kilo mer än vad jag gjorde när jag blev gravid för 4,5 år sen. Sen att jag inte dricker alkohol under försöken från och med denna månad. Kommer mensen så ska jag unna mig ett glas och  "passa på".  Jag försöker även att minska ner kolhydraterna mest för min egen skull och för vikten. Skippar den när jag faktiskt inte behöver äta den, tex om familjen ska äta kyckling så behövber jag inte ha kolhydrater till utan det går minst lika bra med grönsaker. Jag äter MYCKET mer sallad än vad jag gjorde innan. 
  • MrsGustafsson
    Mikaela90 skrev 2015-01-16 13:23:26 följande:

    Vaknade upp med ömma bröst idag och de har ömmat hela dagen. Det "drar" även i vänstra äggstocken till och från (känns det som). Liknande känsla som jag hade i början när jag var gravid med dottern. Tog ut min p-stav 7 januari, kanske för tidigt att testa sig?


     Här sticker det till i magen bland. När jag plussade med barnen så var det någoni mitt huvud som sa att jag inte kunde sova på magen ( jag vet att man kan och att det är ofarligt, men det kändes konstogt och fel ), denna gång har jag inte plussat än, och igår fick jag samma känsla så nu ligger jag med en kudde under magen när jag sover på sidan. Tror det är kroppen som spelar mig ett spratt
    Zanda skrev 2015-01-16 13:36:24 följande:
    BIM borde vara nu i helgen om jag räknat rätt, börjar mer och mer tro att jag faktiskt är gravidCool
    Håller tummarna. Så kul
  • MrsGustafsson

    När jag sitter framåtlutad så och magen kommer upp ( lite msått överviktg) så har det idag ömmat under högra revbenet, känns som om man är flerv veckors gravid och magen ligger och trycker. Idag har jag öven haft lite ont i övre delen av buken en bit under brösten. Aldrig känns så innan. Är nog något annat, säkert jag som inbillar mig en massa. SUCK

  • MrsGustafsson
    pepparkakan skrev 2015-01-16 16:37:24 följande:

    Idag fick jag positivt på ÄL-test, hurra! Dock kommer mannen inte hem förrän på söndag. Känns hopplöst denna månaden, eller vad tror ni? 


     Det är bara att dra ner byxorna på honom så fort han kommer hem. Lyckas ni inte får ni se det som övning inför nästa månad
  • MrsGustafsson

    Har laddat ner en gravidapp och skrivit i om jag nu är gravid. enligt den så skulle jag vara i vecka 3 och ägget har precis nått livmodern, så dessa "symtom" som jag haft beror då på annat. Jag som suttit och hoppats. Då behöver jag inte slösa på mer tester. Då få jag vänta......................

  • MrsGustafsson

    Kan ju inte bli tydligare. Grattis, hade du bim idag?

    Jag hade lite stickningar i magen på morgonen så jag hoppas hoppas. Fyra dagar dagar kvar till bim

  • MrsGustafsson

    Titta även på Livsmedelsverket vad du ska undvika och kanske äta mindre av


    mliinn skrev 2015-01-18 14:23:26 följande:

    Tack alla. Det är vårt första barn så vi känner oss otroligt lyckliga men även lite nervösa. Jag hade ömma och spända bröst precis som innan mens men det avtog aldrig som det brukar göra. Sen hade jag molvärk till och från.


  • MrsGustafsson
    JoyceCarol skrev 2015-01-18 14:01:11 följande:

    Får jag hoppas in här? Bim 25/1 :)

    25 år, första försöket.


    Välkommen. 

    fyra dagar kvar till BIM, hade lite stickningar i mage innan idag, är osäker om jag brukar ha det innan mens, nu känner man ju av kropppen hela tiden. Vågar inte hoppas på något, låtsas som om jag inte bryr mig hur det än blir. Mest för att man inte ska bli besviken. Har ändrat mig lite ang att lägga babykläder bland tvätten så att man sambo ska hitta dessa när han ska hänga tvätt. Istället ska vi ge vår snart 7 åriga dotter påsen med kläderna efter KUB-testet. 
  • MrsGustafsson
    mliinn skrev 2015-01-18 14:23:26 följande:

    Tack alla. Det är vårt första barn så vi känner oss otroligt lyckliga men även lite nervösa. Jag hade ömma och spända bröst precis som innan mens men det avtog aldrig som det brukar göra. Sen hade jag molvärk till och från.


     Första barnet är sååå speciellt. Första graviditeten, första tiden. ALLT. 
    Roligt att skaffa barn nummer 2 och tre också förstås, men känslan med första.......vad är en bal på slottet? Flört
  • MrsGustafsson
    Asarick80 skrev 2015-01-20 20:28:48 följande:

    Kunde inte vänta längre. Va tror ni?


    visst ser jag ett sträck, ta ett till imorgon o se om det blivit starkare. Grattis
  • MrsGustafsson
    caroline1986 skrev 2015-01-07 11:47:26 följande:

    Hej på er!!

    Tänkte starta denna tråd till oss som tänkt försöka bli gravida nu i januari, o blir det inte på första försöket så följs vi alla åt till plusset!!

    Jag har länge viljat ha barn är 28år och min man med. Vi har varit tillsammans i 13 år förlovade i 8 och gifta i 3 månader och köpte hus förra året o har båda fast jobb med stadig inkomst så nu tyckte även mannen att det var dax :)

    Vi ska åka på bröllopsresa imorgon till Mauritius så vårat försök till o få ett plus blir där nere i värmen!!

    Hoppas vi blir några stycken här som kan följas åt :)

    ha det så bra o stort lycka till Hjärta


    Vad tråkigt att ni var dåliga hela resan. 
Svar på tråden Vi som ska försöka bli gravida nu i januari 2015