Inlägg från: Froststar |Visa alla inlägg
  • Froststar

    Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?

    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-08 12:53:10 följande:
    Asså va fan snackar du för skit? Islam är en god religion där man absolut inte får göra något som du påstår att muslimer gör. Gör dom så då är dom fan inga riktiga muslimer! Du kan inte jämföra en människas handlingar och Islam. Du vet inte ett jävla skit om Islam och bör hålla din käft stängd!
    Vackert. Och det där tror du på? Du kan inte separera islam och muslimer. Muslimer lever enligt islam. Sedan är olika muslimer inte överens om olika nyanser, detaljer och tolkningar. Men ideologin heter islam. Det finns inget som heter muslimism. 

    Islam skulle vara en god religion om det inte varit så att hadithernas tolkningar gäller för att tyda koranen. Senare hadither är mer relevanta än tidigare. Tidigare fredliga delar i koranen och haditherna är därmed ogiltiga om man följer haditherna för de senare är inte speciellt fredliga då det gäller de otrogna.

    Förnekar du det? Då får du gärna förklara exakt vad du menar är fel. Att jag ska hålla min käft stäng är inte förklaring nog. Och vad menar du ska hända om jag inte gör det?

    Det är ett lysande inlägg för att belysa freden och vänligheten ni ivrar för, förresten.
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Lord Hans skrev 2015-01-08 13:44:29 följande:
    Rita du skämtteckningar av vem du vill, varför skulle jag bry mig i det? Sen kan man ju fråga sig hur smart man är när man provocerar organisationer som ISIS endast för att visa att man kan.

    För det var ju det tidningen gjorde, provocerade världens kanske mäktigaste icke statliga organisation för att visa att de minsann kan komma undan med det. Det slutade inte så bra.
    Kanske för att visa att Frankrike inte böjer sig för märkliga, världsfrånvända ideologier och den typ av diktatur som följer i dess spår?

    Tycker du att det är OK att låta vapen diktera yttrandefriheten? Hur skiljer det sig mot alla diktaturer genom tiderna? Är det vad du vill ha? Det blir ju resultatet oavsett om vi låter diverse lättkränkta element diktera vad man får göra eller inte.

    Om jag får för mig att starta fullskaligt krig mot allt och alla som inte är ateister och inte omedelbart vill ge upp sin religion, är det då OK att min syn är den enda som får gälla i media? För annars, om de menar att jag är rasist och all möjligt annat, blir jag kränkt och utrotar redaktionen/redaktionerna?

    Hur blir det då? Störst och flest vapen vinner? Vilka tidningar kommer att publicera något annat än vädret då? Fast det är ju vissa som känner sig kränkta också över att vi har is i Sverige, har det visat sig.

    Så hur menar du att det skulle funka i praktiken? Eller menar du att enbart fanatiska muslimer vi ska böja oss för? 
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Lord Hans skrev 2015-01-08 14:00:45 följande:
    De med störst och flest vapen styr och har alltid styrt världen. Men håll du fast vid din världssyn, den kommer att ta dig långt.
    Jag frågade hur du menar att det skulle fungera i praktiken? Det du skriver betyder mes ingenting mer än något personligt nonsens. Om du vill uppfattas som seriös, kanske du skulle kunna svara på de frågor jag ställde baserat på ditt tidigare inlägg.
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Jesuskristus skrev 2015-01-08 14:28:52 följande:

    Jesus varnade för att det skulle komma en falsk profet som skulle bedra många. Läser man om den falska profeten så ser man att han var gift med flera kvinnor, att han krigade mot guds folk och förespråkade stening av kvinnor, utlovade att man skulle ha orgier med en massa oskulder i guds rike mm. Alla som har läst nya testamentet förstår att Gud omöjligt skulle utse en sådan människa till hans profet. Det finns bara en väg till himlen och det är genom Jesus kristus. Muslimer måste inse att de ber till en bedragare med falska profetior. Hur kan ni tro att Guds utsände skulle förespråka månggifte? Hela islamska religionen är som en våldsporrfilm och fullständigt främmande för Jesus kärleksbudskap. Ni måste vända er från denna perversa irrlära, annars väntar er helvetet efter döden.


    Sådant här svammel förvärrar bara allt. Gud hit, Allah dit och lite pedofilprofeter, lite Sodom och Gomorra, bla, bla, bla. Bibeln, Koranen, GT, NT, Hadither, etc är bara sjuka fantasier beroende på dåtidens brist på action-, fantasy- och porrfilmer. Och då är det en hel massa som inte bara tror på de här dumheterna i sitt hems trygga vrå som en liten hobby utan de ska ut och propagera.

    Lägg ner skiten. Vad är din lösning? Skicka ut korsriddare eller?

    Nej, allt sådant skit ska förbjudas offentligt. Inga speciella plagg i offentligheten, ingenting som kan markera någon vi-och-de-och-alla-andra-gräns. 

    Och det är lika perverst att påstå att "helvetet väntar". Enda helvetet som finns är det som finns på jorden skapad av religiösa idioter. Lyckligtvis har vi genom tiderna begränsat kristendomens mest fanatiska framfart och reducerat religionen från det som startat som en ideologi att leva efter till kristendom light. Meningen var inte att hitta nya dårar som stampar på 700 A.D. och far fram med våld och död och terror. Dags att reducera en ny ideologi från en grizzly till en liten gläfsande toypudel.

    Förresten, dina dumheter gäller samma sak för som den andres, tidigare. Bevisa det och starta en tråd om det eller håll dig till ämnet. Som är inte kristendom a la dårhus.
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Muslimsktjej skrev 2015-01-08 15:21:31 följande:
    Muhammed (S) var en bra man, likaså Jesus.

    Han begick inga "dödssynder", de enda gångerna han dödade var i heligt krig (och nej, heligt krig är inte = islamiska staten). Han var en kärleksfull och bra människa som ville alla väl. Han stod upp för allas lika värde, han behandlade inte svarta som skit som de andra gjorde på den tiden osv osv.

    Sedan beror det på vilka hadither du läser också.
    Nej, du har rätt. För heligt krig är väl jihad. Hur det nu var med jihadisterna. Rara, vänliga, fredliga?

    Hmmm, det där uttalandet du just gjort behöver nog omarbetas lite.
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Muslimsktjej skrev 2015-01-08 15:52:23 följande:
    Ja, jihad? Det är skillnad på vad IS kallar jihad och vad den riktiga jihaden är. Jag syftade självklart på den riktiga jihad och inte vad IS-råttorna har gjort det till.
    I den riktiga korantolkningen betyder inte jihad krig av något slag, faktiskt. Hur vore det med att få dina kunskaper rätt?

    I koranen är jihad nämnt flera gånger med innebörden att kämpa i Guds väg. D.v.s. var gång den används är det i kontext av att kämpa för att överlämna sig åt Gud.

    När referenser görs till fysisk konfrontation eller krig används ordet "qital". Direktöversättning är "kriga", "döda"

    Så i bästa fall kan du översätta det med den heliga kampen. Har inte ett skit med heligt krig att göra. Intressant att muslimer (du gör det också) väljer att tolka det så, dock.
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Jesuskristus skrev 2015-01-08 15:57:34 följande:
    Jag kan inte gärna fara med osanning. Vägen till himmelriket går genom Jesus, ni som inte följer denna väg kommer tyvärr brinna i helvetet. Det är för er skull jag berättar detta eftersom jag inte vill att ni ska utstå en evighet i lidande. Jag säger det inte av brist på respekt utan av medömkan för er som inte illuminerats av vår herre.
    Jeeeez alltså. Hur var det med bevisen?
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Rikard skrev 2015-01-08 16:01:23 följande:
    Konflikten på Nordirland var (är) inte i första hand religiös. Det var inte religiösa frågeställningar man slogs (slåss) om på samma sätt som vi ser exempel på hos islamistiska terrorister. Det handlade (handlar) om ifall Nordirland skulle tillhöra republiken Irland eller vara en del av Storbritannien.

    IRA är därför inte riktigt jämförbart med islamistisk terror.
    Bra, någon som har fattat
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2015-01-08 16:03:50 följande:
    Eller ?

    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
  • Froststar
    Jesuskristus skrev 2015-01-08 16:10:53 följande:
    Mycket OM i ditt inlägg. Om Gud sade att det ok att ta sig flera fruar hade det också varit OK. Men nu är det ju så att Gud redan har sagt genom sin son att det inte är ok och däri ligger problemet. Gud talade genom Jesus och varnade för din falska profet. Du säger att Jesus var en stor man men lyssnar inte på vad han säger. Det går inte ihop och det vet du själv.
    Inser du inte hur otroligt absurd diskussion du för? Min sagofigur är bättre än din sagofigur, typ?
    Genomsnittliga FL-ares inlägg framkallar kattens reaktioner.
Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?