• SandraHelena

    När vände ni era barn??

    Som rubriken lyder så undrar jag när ni vände era barn framåt i bilen? Jag väntar mitt andra barn nu och när det kommer så kommer min son vara 3,5 år, och problemet kommer då jag inte vet hur vi ska möblera för att få plats i bilen... 

    Varken babyskyddet eller sonens stol får plats bakom förarsätet när min sambo kör. Jag vet inte hur det går att få plats i framsätet med någon av stolarna då jag inte heller är helt bekväm med att ha barnen i fram... Hur har ni gjort?? 

    Jag får flytta och kolla hur man ska få plats med stolarna, annars är alternativet att vända sonen framåt men som jag egentligen vill vänta med så länge som möjligt. Så igen, era tankar!! 

  • Svar på tråden När vände ni era barn??
  • Hanne

    Vi vände på våra barn ungefär vid 3,5 års ålder, egentligen ska man vänta till fyra år tror jag. Kan det vara ett alternativ att byta till en lite större bil?

  • Sisisisi

    Jag hade absolut inte vänt. Mycket hellre haft barn i framsätet bakåtvänt är ett framåtvänt barn. Hellre köpt en rymligare bil än att vända. Att ha barnet bakåtvänt så länge det går kan ju rädda barnets liv vid en olycka.

    Mina barn vändes när de vuxit ur de största stolarna, de var 5 år och 2 månader då och 118 cm.




    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • Dr Mupp

    Ettan var fyra år. Idag kan jag ångra att jag vände så tidigt och riskerade hennes liv, men det gick ju bra ändå. Det small aldrig som tur var.


    Tvåan var 5.5 år. Trean var 6.5 år och fyran är precis fem år och sitter bakåt.


    Jag hade personligen satt ett barn fram bakåtvänd eller köpt en annan bil än vänt en så liten.  


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • SandraHelena

    Vi har en v70 så vi har ingen liten bil i dagsläget heller. Jag vet inte om babyskyddet om stolen får plats framför varandra. Jag får ut och testa helt enkelt!!

  • Alexi

    Men alltså, hur kan babyskyddet inte få plats bakom förarstolen i en V70?? Detär ju en av de största bilarna.

  • Mellanmjölkens land

    Inget barn är vänt här ännu så länge och tanken är att vända när de börjar förskoleklass under förutsättningen att de fortfarande ryms i en Two-Way fram tills dess.

  • Sisisisi
    SandraHelena skrev 2015-01-08 10:14:36 följande:

    Vi har en v70 så vi har ingen liten bil i dagsläget heller. Jag vet inte om babyskyddet om stolen får plats framför varandra. Jag får ut och testa helt enkelt!!


    Då är det inte problem. Ni borde få plats med en stol i mitten oxå, då kan man ändå flytta bak framsätet långt. Vilken stol ha 3-åringen nu?
    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • nozpa

    En i mitten och en bakom passagerarsätet är ju lugnt i en v70. Du får in 3 bakåtvända stolar i det baksätet bredvid varandra till och med.
    Dock KAN det bli problem med bakåtvänd bredvid babyskyddet beroende på stolar och vilken bas ni har till babyskyddet. Då sätter du en fram i bilen och så kan du sätta den andra i mitten där bak. Så hade jag gjort om det inte funkar med basen till babyskyddet.

    Jag har 3 barn i min saab, 2 där bak bredvid varandra (bakåtvänt) och bas + babyskydd där fram. Basen får inte plats bredvid stolarna där bak. Babyskyddet utan basen får plats utan problem.
    Så ni bör inte ha några svårigheter att få in det där bak i bilen. Min bil är mindre än eran. :P

  • SandraHelena
    Alexi skrev 2015-01-08 10:25:56 följande:

    Men alltså, hur kan babyskyddet inte få plats bakom förarstolen i en V70?? Detär ju en av de största bilarna.


    Min sambo får inte plats med benen då även om det är en v 70. Fast sittplatserna är inte jätte stora, stort bagage men annars inte jätte stor inuti!
Svar på tråden När vände ni era barn??