• smultrontroll

    Resa med barn i december - Teneriffa, Kap Verde eller annat?

    Vi planerar en stor familjeresa nästa vinter (december) och funderar på lämpligt resmål. Det ska vara barnvänligt, inte alltför lång flygresa och inte alltför dyrt. Bra om det också finns lite olika saker att göra eftersom vi är många, och skönt om det är soligt. Vi har funderat på Teneriffa som på sätt och vis känns lite tråkigt och turistigt, men samtidigt uppfyller det våra önskemål ganska bra. Har funderat på Kap Verde också - det lockar, men verkar mindre barnvänligt och betydligt dyrare.

    Tips, idéer, förslag? :)

  • Svar på tråden Resa med barn i december - Teneriffa, Kap Verde eller annat?
  • Duckan

    Har inte varit där själv men en mycket nära väninna med familj besökte Kap Verde för nåt år sen. De totalsågade stället. Det var inget för deras familj. Inte en strandleksak i sikte att köpa. Restaurangerna serverade knappt mat före 22. Inget att göra för en barnfamilj.

  • studentska

    Kan verkligen varmt rekommendera Teneriffa, har varit där ett flertal gånger i början av januari. Aldrig något problem med att bada i havet, sola och njuta av svenskt sommarväder den perioden. Tänk dock på att vädret är stabilare i söder (Playa de las americas, Los Christianos) än i norr (Puerto de la cruz) Finns många trevliga utflykter att göra även med barn. T.ex. den fantastiska djuparken Loro Parque den rekommenderar jag även om man inte har barn och vattenlandet Siam Park.  Beroende på barnens ålder kan det också vara spännande att åka ut på delfinsafari och en hel rad andra utflykter. Finns hur mycket som helst att göra och massor med trevliga restauranger.

  • h81
    Beroende på vad man vill ha ut av sin se,ster är båda resmålen bra enligt mig..

    vi var på kap verde förra november, ett sällskap med mest vuxna men även våra barn då 6 och 8 år gamla.
    det vi ville ha var en veckas VÄRME, sol o bad...
    vi väljer all inclusive då vi vuxna har olika rutiner (vi som barnfamilj, mina föräldrar samt brorsan med sambo lever olika)
    vi har tidigare rest tillsammans till turkiet men då haft otur med regnoväder..

    denhär semestern var jättehärlig..
    VARMT verkligen..
    dock hade vi med flytväst till barnen för vågorna är STORA, men vil man finns såklart poolerna istället..
    vi var inte ute efter någon shopping och det var rätt skönt utan massa försäljare tyckte vi.. det som fanns på stranden var en bar där vi gottade oss efter en dag på stranden, samt att hotellet anordnade lite aerobic osv..
    avslappning, soligt o varmt o gött ABSOLUT.
    men det var inget ställe man gick ut på stan för shopping och mat..
    ((vi var där en kväll o sen vr vi nöjda.. men hemskt rtevligt folk!!)

    teneriffa är ju turistigt... man vet vad man  får på nåt vis...
    vi var där i oktober för sen tyckte vi det blev för kallt...

    hoppas ni får en bra semester oavsert vart! 
  • Badfantasten

    Har varit  2 v på Kap Verde, Sal.
    35 grader sol, klarblå himmel varenda dag. Tur att det alltid blåser där, helt underbart klimat. Underbar strand, 3 fina poolområde med aktiviteter såsom aerobics, vattengympa, barn + vuxen vattenlekar, danslektioner mm för de som är intresserade.
    Bodde på Belirozonte.
    Kvällsunderhållning med musik och dans varje kväll. Grill buffé Torsdagar.
    Bungalows var väl sisådär standard men vi skulle dock bara sova, duscha där. Helt ok.
    Annars ren avkoppling: Sol, bad, mat och avkoppling. Gjorde en  dags utflykt på ön, som i princip är det ända att se: hajvik, saltutvinning, grotta "blå ögat", hägring och körde igenom ett par byar. Härlig dag. Ingen direkt växlighet utan mest torrt...torrt...
    Ingen shopping... lite hantverk för den som vill. Dyrt att äta...men vi hade All inklusive och det Rekommenderar jag absolut!

    Åt några gånger ute och betalade då ca 600-800 kr för middag 2 vuxna, 2 barn. 50 kr för Calippo isglass... Så kör på All Inklusive
    Hade det underbart.... men väljer nog nya erfarenheter nästa resa. NO STRESS....Kap Verde:)

    Kanarieöarna är ju alltid bra, men mindre spännande resmål :)

Svar på tråden Resa med barn i december - Teneriffa, Kap Verde eller annat?