Inlägg från: Kelsson1 |Visa alla inlägg
  • Kelsson1

    En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar

    Får jag vara med här även om jag för tillfället inte riktigt vågar mig på bantning då jag ammar fortfarande?
    Har BMI på över 34 , känns sådär lagom roligt när jag hade lyckats gå ner kring 16 kg efter dottern men bara går upp i vikt nu under amning (de flesta andra rasar ner i vikt).
    Jag försöker undvika sötsaker (är sockerberoende) och promenera men får aldrig sova och då skriker kroppen efter socker för att orka igenom en hel dag och orkar då inte heller med promenader .
    Har tänkt att köra igång med 5:2 igen när jag slutar amma, körde det innan jag blev gravid igen.

    Maammaaa: Jag är definitivt inte vältränad så här stämmer tyvärr BMI

  • Kelsson1
    Chocolita skrev 2015-09-29 19:36:59 följande:

    Nej, nu jävlar!!! Satans kolhydrater! Jag tål inte kolhydrater längre för då börjar jag hets/överäta. Let's face it. Jag kan aldrig mer äta en kolhydratskost. 


    Spårade ur redan i helgen med alkohol, godis, pasta och chips och jag blir aldrig mätt när jag äter. Åt 2 stora portioner mat till middag och nyss grävde jag i köksskåpet och gjorde mig 2 knäckemackor. Men som sagt, jag blir aldrig mätt. 

    Imorgon fyller jag år och ska till en kompis.  En sista dag på kolhydrater, på torsdag blir det strikt LCHF. Jag har inte gått ner 29 kg för att gå upp dom igen. 


    Är såå arg på mig själv som inte fattat detta innan! LCHF är så rätt kost för mig med bulimi. 
    Alla dom gånger jag har tvivlat så beror det på att mitt inneboende sockertroll vill ha sitt snabba socker. 
    Jag ska aldrig mer lyssna till dom tankarna om att bryta LCHF. 


    Känner så igen mig men för mig är det socker som ställer till det, en liten kaka leder till en STOR påse plockgodis, choklad och fikabröd.

    Tror inte att jag har gått ner något men har lyckats gå långpromenad med vagnen idag, alltid något.
  • Kelsson1
    Chocolita skrev 2015-09-30 20:23:54 följande:

    Det bevisar bara hur beroendeframkallande socker är... 
    Jag har förätit mig på glass och kakor idag, samt ostbågar och en stor pastasallad... Men men.. Det är min födelsedag så jag accepterar det. 
    Imorgon dock så är det nya tag. 


    Sena gratulationer!
    Helt rätt att acceptera det och köra vidare. Farligaste tänket är att allt är förstört och fortsätta på fel bana...

    maaammaaa:
  • Kelsson1
    Eiles skrev 2015-10-02 09:43:16 följande:

    Tjohoooo! Äntligen minus på vågen! Efter semestern har det varit hopplöst att hitta tillbaks. Jag har visserligen stått stilla i vikt och det är ju ok iallafall. Så jag vet hur jag ska äta för att hålla vikten. Men den här veckan kom jag äntligen igång med halvfastan och det gav -1 kg vid dagens vägning. Äntligen! Det började kännas hopplöst. Tycker egentligen det är asjobbigt med fastedagarna, men det funkar bäst för mig trots det. För då kan jag äta normalt resten av veckan. :)


    Grattis!
    Här fortsätter vikten att stiga men så fort jag slutar amma kör jag igång med 5:2 igen.
  • Kelsson1
    Eiles skrev 2015-10-03 21:00:15 följande:
    Tack :)

    Tråkigt att det inte går bra för dig. Svårt med viktnedgång när man ammar. Men försök att inte bry dig så mycket om vikten just nu. Njut av tiden med din lilla istället och ta tag i viken sen när du slutat amma. :)
    Tack ska försöka göra det
    karinagumman skrev 2015-10-06 12:59:51 följande:

    Börjar närma mig -25kilo sen förra november... Känns fantastiskt & overkligt!!
    Och jag har inte gjort såååå stora uppoffringar, äter mindre portioner och försöker avstå sötsaker, men unnar mig ngt litet ibland!!
    Känns bra!


    Stort grattis till fantastiskt resultat!
  • Kelsson1

    Eiles: Helt rätt att prioritera rehabiliteringen, vikten kan du ta sen när du är återställd.

    Mrs Green: Ibland orkar man mer efter en paus så tror på din strategi.

    Själv har jag äntligen lyckas vända på trenden o gått ner 1 kg. Låter väldigt lite för många antar jag men för mig är det stort att inte gå upp längre. Ammar fortfarande och det enda jag gjort är att jag går på promenad varje dag och lämnat sötsaker, äter som vanligt för att inte riskera mjölkproduktionen. Så det här kommer att gå sakta men det får det göra just nu.

  • Kelsson1

    Moja: Välkommen
    Jag väger mig när jag hinner för barnen för att gå ner i vikt borde jag väga mig dagligen annars smyger sig vikten på sakta men säkert med några hundra gram åt gången

    Chocolita: Stackars dig, hoppas det blir bättre snart.
    Duktigt att kunna hålla vikten åtminstone.

    Erica01: Känner igen mig med tröstätandet har gjort det mycket förr, skulle alltid belöna mig själv med godsaker. Bytte ut det för något år sedan mot pocketböcker . Just nu när jag inte hinner läsa längre har jag börjat belöna mig själv med godsaker igen, måste försöka hitta tillbaka till att belöna med något annat...

    Så har den här veckan gått åt skogen inte vågat väga mig men har säkert gått upp hela kilot jag kämpade så hårt för att tappa. Självklart är trötthet och förkylning det jag skyller på. Som jag skrivit tidigare skriker kroppen efter socker när jag inte får tillräckligt med sömn och efter 3 fruktansvärda nätter föll jag för frestelsen och åt godis både igår och idag .
    Får se till att ta nya tag imorgon o masa mig iväg på långpromenad.

  • Kelsson1
    Erica01 skrev 2015-11-15 09:25:12 följande:
    Vad smart med pocketböcker! Jag har börjat i andra änden, att hantera negativa känslor på ett bättre sätt än att döva dem med godis eller mackor men tycker det är svårt att hitta positiva belöningar som inte går att äta :)
    En riktigt bra pocketbok kan verkligen kännas härligt att kura med. Annars försöker jag tänka att man kan fira med lyxiga saker som är nyttiga, tex skaldjur eller färska hallon eller jordgubbar. Det är iofs ätande också, men bättre än Ben & Jerrys... Och har inte en underton av skam och skuld på samma sätt.

    Hoppas du känner dig friskare och orkar ut på promenad! När jag känner mig hängig försöker jag sova och vila så gott det går (har två små barn) och tänka att jag inte blir varken piggare eller friskare av godis. Lättare sagt än gjort men ibland hjälper det och ibland trillar jag dit och då blir resten av dagen och nästa dag ännu svårare. Bara kämpa på! Massor av pepp till dig!
    Jag försöker verkligen att äta hallon, jordgubbar och dylikt för att det är gott och nyttigt för att få vitaminer eller lyxa till en frukost istället för belöning.
    Men självklart är det bättre än godis eller annat onyttigt .
    Annat som kan vara positiv belöning som inte går att äta är nytt nagellack, spa-upplevelse (på spa eller i eget badrum, långt bad, inpackning i håret hemma etc), just nu för mig är största belöningen att få egen tid . Det finns många positiva belöningar som inte går att äta gäller bara att komma på de.

    Bra tips att tänka på att man inte blir piggare eller friskare av godis, ska försöka ta till det nästa gång.
    Annars har jag börjat köpa mörk choklad, 85% som jag tillåter mig själv ta en bit av varje kväll istället för att frossa i en massa annat.
    Orkade med promenad igår men idag var det vaccin på BVC och ledsen bebis som det inte gick att gå på promenad med efteråt. Bättre lycka imorgon hoppas jag på.
  • Kelsson1

    Vågade ställa mig på vågen imorse, förberedd på det värsta men hade faktiskt inte gått upp något alls . Självklart inte gått ner heller men med tanke på att jag åt lite (med betoning på väldigt lite) godis i helgen så trodde jag att jag hade gått upp minst ett kilo. Så bara fortsätta kämpa den här veckan o hoppas på att kunna gå ner nu

  • Kelsson1

    Mmmmm: Hade kunnat vara värre bara fortsätta kämpa

    Jenny E: Gjorde samma resa som du nu påbörjar innan vi fick hjälp, har nu 2 underbara barn o ska nu försöka gå ner graviditetskilon. Inte helt enkelt när tiden är knapp med små barn men på något sätt ska det väl gå sakta men säkert.

    Eiles: För mig är det att jag går ner 1-2 kg o sen händer alltid något som gör att jag stannar av eller går upp igen o så orkar jag inte ta tag i det på ett par dagar utan får börja om från början igen

Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar