• SoSS15

    Östgötar som planerar barn 2016

    Hej tjejer! Jag bor i Motala med min sambo/fästman och vår dotter på 6,5 månad. Lever livet på osa moln och har aldrig varit så lycklig när det kommer till familjelivet. Men! Här börjar man ju längta efter nummer två, vilket sambon tyvärr inte riktigt är med på ännu, men jag tänkte försöka övertala honom till slutet av året eller nästa sommar. Dottern hinner ju nästan bli 2 år innan nästa skulle komma i sådana fall. :)

    Men sen måste jag tyvärr även tänka på mina studier. Mitt första val är att plugga på distans, och då skulle det ju inte vara några hinder att få en till. Men sen kan jag ju även bli tvungen att plugga på plats och då blir det ju krångligare!
    *hoppas hoppas hoppas!*

  • SoSS15
    pannkakan87 skrev 2015-04-01 18:44:15 följande:
    Vad kul! :) Vad vill du läsa till?
    Har sökt distans, vårdadministratör :) två årig utbildning, eventuellt tre om man vill läsa högre examen... :) hoppas verkligen jag kommer in!
  • SoSS15
    Desideri skrev 2015-04-01 21:55:56 följande:
    Spännande, jag läste lite om den utbildningen för ett tag sen. Tyckte den lät väldigt intressant. :)
    Ja, den verkar bra. :) det är väl inte drömyrket, men har ingen aning om vad jag vill jobba med, så det får duga sålänge ;)
  • SoSS15
    skatergirl81 skrev 2015-04-04 22:30:25 följande:

    Jag och sambon var lite spontana idag bara och sa att nu kör vi...varför vänta...vi blir inte yngre liksom.

    Så nu körde vi..utan att avbryta ????... bröllop är sedan tidigare flyttat till nu i sommar då det är en finare årstid att gifta sig. Mig gör det inget om jag skulle vara gravid på bröllopet. Sen vet man ju inte hur länge det tar att bli gravid. Det händer när det händer.

    Känner mig bara så himla lycklig och förväntansfull nu!


    Härligt! :) Är det första?
    Blir lite avis ;) Min käre sambo vill inte börja försöka ännu, men å andra sidan har jag en del att gå ner i vikt sedan förra graviditeten. Hoppas bara att han kommer in på min bana snart! :)
  • SoSS15
    skatergirl81 skrev 2015-04-05 16:52:49 följande:
    Ja det är första! Vi har umgåtts med våra vänner som har tre barn och vi blev så sugna och sambon tyckte att vi inte skulle vänta mer. Vi har alla förutsättningar att skaffa barn..stor lägenhet och bra jobb båda två! Han ville inte ha barn förut så detta är verkligen stort.

    Varför vill din karl vänta?
    Ja, dels så bor vi i en tvåa, så åtminstone ett rum till skulle ju vara bra att ha. Vi söker större för fullt men har inte hittat någonting ännu. Sen har jag ingen utbildning eller något jobb, vilket ger mig lägsta möjliga föräldrapenning. Fördelen med andra barnet är ju att man redan har det mesta som behövs. Men så ska jag ju förhoppningsvis plugga på distans och kommer ha csn, det ger ju högre inkomst. Sen tycker han att det har varit jobbigt med dottern, men vi bodde en månad på sjukhus pga att hon behövde opereras osv, så det var en tuff start.
  • SoSS15
    skatergirl81 skrev 2015-04-06 12:24:40 följande:

    Jag skulle nog bli ganska chockad om jag blev gravid snabbt...är beredd på att det kommer ta ca ett halvår-år. Det är spännande och läskigt. Känns som att jag och sambon har en mysig hemlighet

    Tänker jag på att jag ska föda så blir jag jätterädd och försöker skjuta bort de tankarna.


    Va inte rädd för att föda barn. :) Det gör ont men det är en "bra" smärta och det är helt otroligt vad kroppen klarar av. Det är så coolt!
  • SoSS15
    skatergirl81 skrev 2015-04-06 22:53:38 följande:

    Hur länge ska man ha varit tillsammans innan man skaffar barn tycker du?


    Jag och min sambo hade bara varit tillsammans i några månader när jag plussade. Oplanerat. Men vi är fortfarande tillsammans, lyckliga och dottern är snart 7 månader. Pratar om bröllop, hus och barn nr 2. :)
  • SoSS15

    Pratade igenom hela min bebislängtan med sambon härom dagen och han var till min förvåning inte alls så negativt inställd till täta barn längre. Till min stora lycka gav han mig några punkter som vi ska "checka av", och sen kan han tänka sig att börja försöka! Så kanske framåt slutet av året! :D

  • SoSS15

    Hej tjejer. Tänkte hoppa in här om jag får vara med! :)


    Jag blir 23 i år och sambon blir 24. Vi bor i Motala och letar efter större lägenhet då vi bara har en tvåa just nu... :)
    Har en dotter född september 14, hon är 8 månader men jag har alltid velat ha barn tätt inpå, så börjar redan nu fundera på nummer två. Sambon är inte riktigt med på noterna ännu och sen är det ekonomi och boende som vi måste ordna, och studier/jobb som är på g för min del. Hoppas dock på att vi kan börja försöka under 2016! :)

Svar på tråden Östgötar som planerar barn 2016