• Desideri

    Östgötar som planerar barn 2016

    Jag hoppar in här jag med. Haft fullt upp så kanon att du ville starta en tråd för oss! :) 


     


    Bor i Linköping, fyller 25 i sommar.


    Har en dotter född juli 2013 och nu är det dags för ett syskon till henne. Vi kommer börja försöka i maj. Borde ha ÄL i mitten på maj ungefär och det känns lagom. Vi väntar till Maj för att dotter ska hinna bli iallafall 2,5 år när ett syskon kommer (förhoppningsvis) Känns som en lagom åldersskillnad. Skulle gärna börja tidigare men sambon vill i Maj så då kör vi då. :)


    Jag tog ut spiralen för 1,5 vecka sen ungefär och igår kom min mens, precis som den skulle. Hoppas att mina cykler fortsätter vara regelbundna nu fram till maj så inte cykeln blir förskjuten. Känns så spännande och pirrigt. Känner mig verkligen redo för en till liten bebis nu. Det har gått i vågor. Från att ha känt mig nöjd med bara ett barn och vänta flera år till att bara över en natt ha sån längtan och vilja ha ett barn nu. Sen har jag hur många vänner som helst som väntar barn vilket inte gör att man längtar mindre. 


    Nu hoppas jag att jag kommer få ett vik så jag hinner jobba upp fp lite innan nästa bebis. Mitt vik jag har nu tar slut efter denna månad skulle jag tro och jag har bara jobbat 30% så har inte direkt kunnat höja fp nått. Har ev nått på gång och hoppas det går vägen! :)


    Tycker det är kanon med en sån här tråd. Jag var med i en sån när jag väntade dottern och vi gick och fikade och hade kontakt. Dock blev det inte så mycket efter bebisarna kom tråkigt nog. Men har kontakt med ett par stycken som blivit väldigt goda vänner. :)

  • Desideri

    Oj finns inte storken kvar längre? Jag gjorde tidigt ul där med dottern, tänkte göra ett med nästa där också. Nåja.

    Jag kommer gå hos kvinnohälsan hos min barnmorska jag hade när jag väntade dotter. Hon är helt fantastisk. :)

  • Desideri
    skatergirl81 skrev 2015-02-27 20:39:40 följande:

    Jag vet inte riktigt om jag vill ha ett tidigt vul, finns ju stor risk för missfall i början och skulle nog kännas jobbigare då. Men som sagt så tänker jag alldeles för mycket på allt


    Jag förstår hur du tänker. Jag gjorde dock ett tidigt ultraljud i vecka 8, inget vul utan ett vanligt. Dels för att jag var nojig för MA, att det skulle vara ett missfall men kroppen inte stött ut det. Jag hade även en stor rosa flytning nån vecka innan ultraljudet och blev ännu mer rädd så det var skönt att kolla upp hur allt stod till. Sen vid KUB i vecka 13 var jag lika orolig ändå. :P Men det var skönt att kolla upp tyckte jag och skulle nog vilja göra ett tidigt igen. :)
  • Desideri

    Ang att göra kejsarsnitt eller föda avginalt ska man nog göra det som känns bäst/tryggast för en själv. Att gå runt och vara rädd och må dåligt gör ingetnting bättre, varken nu innan eller när man är gravid. Man ska ju må bra och känna sig trygg i detta. Stå på er om ni vill göra snitt. :)

    Innan jag blev gravid så hade jag tänkte länge att jag ville göra snitt. Att föda vaginalt fanns inte med på världskartan då. Men sen ändrade jag mig, när kommer jag inte riktigt ihåg. Min förlossning med dottern var bara positiv, sprack bara ytligt så fick några skönhetsstygn som de kallade det. Det ända som jag i efterhand tyckte var jobbigt var pinvärkar som jag hade i 1-2 dygn innan det började hända saker. Visst sen tog det 16 timmar från vi skrevs in till hon tittade ut men allt gick bra och det är nog därför jag ser så mycket fram emot att få göra om det igen. För mig var det höjdpunkten på nått sätt. Denna gång, om allt går lika bra, vill jag hjälpa till att "fånga" och lägga bebisen på bröstet. :)

    Nu är min februarimens slut. Bara två kvar sen kör vi igång också. Kan kappt vänta! :D

    Igår skickade en vän som är gravid ett videoklipp på sin mage när bebisen had gympa. Man längtar ju inte mindre nu! :)

  • Desideri
    skatergirl81 skrev 2015-03-03 12:49:10 följande:

    Fick hålla i en liten Emma idag på jobbet, nio veckor gammal. ..hon somnade hos mig..var så mysigt. Vid såna tillfällen vill jag jättegärna ha en bebis.


    Åh så mysigt! :)


    Nästa helg ska vi hälsa på sambons faster som har en liten bebis på 3 månader. Ska bli så himla roligt! :)

  • Desideri

    Välkommen Nrk79! Vad tråkigt med MF, håller tummarna att det går denna gång! :)


    Ja 2015 kommer verkligen bli ett bebisår. Jag känner jättemånga som väntar smått nu, under sommaren framförallt. Verkar som alla är gravida nu och jag blir ensam gravid i min umgängeskrets denna gång, precis som förra gången. :P


     


     


     


     

  • Desideri

    När jag gjorde ett ul med dottern i vecka 8 så såg vi en liten liten böna med ett tickande hjärta, inte så mycket mer. :) Dock gjorde jag inte vul utan vanligt ul. 
    Gjorde ul mest för att se så allt stod rätt till, var nojig för att det skulle bli missfall men kroppen inte stöter ut det. Såklart kan sånt lika gärna hända efter v 8 också men det lugnade lite. :)

  • Desideri

    Precis som skatergirl81 säger så är det ju ingen garanti tyvärr. Men efter v12 minskar ju risken för missfall ganska mycket, innan så kan de lika väl hända i v5 som i v10. :/ Men nu ska vi inte tänka sånt!!

  • Desideri

    Har varit bortrest i ett par dagar. Varit så skönt och dagarna har gått så fort. Nu sitter jag på tåget hem och drömmer mig bort. :)

    Jag skulle heller inte vilja byta vaginal förlossning mot ks nu när jag vet hur det är. Känslan och upplevelsen är så himla speciell. Att se vad kroppen verkligen klarar av. Jag tyckte det var så häftigt och ser också fram mot nästa förlossning :)

  • Desideri

    Jag känner också av min tydligt men ska testa med äl test ändå. För att vara på säkra sidan typ. :)

    Jag tänker som pannkaka. Jag kommer jag nog inte säga till sambon när det är positivt så det inte blir sex "bara för att" och slippa press. :)

    Dottern sover jättebra och i eget rum så vi har massa tid och tillfällen men det blir kanske inte ofta ändå då man är trött efter jobb osv. :P

Svar på tråden Östgötar som planerar barn 2016