Inlägg från: skatergirl81 |Visa alla inlägg
  • skatergirl81

    Östgötar som planerar barn 2016

    pannkakan87 skrev 2015-03-06 18:40:34 följande:

    Men om man ser ett pickande hjärta borde det väl ändå klara sig? :-/


    Innan v 12 är det ju vanligt med missfall. Ett hjärtslag är ju ingen garanti tyvärr, kan ju fortfarande vara något fel på fostret som gör att det inte klarar sig.
  • skatergirl81
    Desideri skrev 2015-03-06 18:56:21 följande:

    Precis som skatergirl81 säger så är det ju ingen garanti tyvärr. Men efter v12 minskar ju risken för missfall ganska mycket, innan så kan de lika väl hända i v5 som i v10. :/ Men nu ska vi inte tänka sånt!!


    Nä man får väl hoppas att man slipper det. När man väl vågat ta steget att bli gravid. Men kanske bra att ha det lite i bakhuvudet så man inte bli chockad om det händer
  • skatergirl81
    pannkakan87 skrev 2015-03-07 09:11:34 följande:

    Mådde du illa under den första graviditeten? Jag tänker på att du inte vill må dåligt i Thailand, men om ni blir gravida i början på året så kanske det har hunnit släppa tills ni ska åka. :)

    Här måste jag tajma in så att jag hinner arbeta 8 månader och få upp min föräldrapenning. Jag tar examen i januari och kommer att börja jobba direkt - så vi börjar försöka första ägglossningen i februari. :) Hoppas det tar sig rätt fort. Vet inte hur chef osv kommer att reagera men struntar faktiskt i det eftersom jag väntar i många år på att få skaffa barn nu. Har alltid velat gå klart universitetet först så att vi har en stabil ekonomi när lillen kommer. :)


    Du ska inte bry dig om arbetsgivaren. Klart du ska skaffa barn när du vill!

    Jag kände så lite förut med jobbet och så men inte nu längre..jag har ställt upp så jäkla mycket för det där stället med övertid och tagit ansvar och arbetsgivaren tänker i slutändan alltid på vad som är bäst för företaget så varför skulle inte vi göra det för vår familj!
  • skatergirl81

    Har ni sett det där programmet på femman, livet på bb.

    Idag var det en sån förlossning som är mitt madrömscenario; bebisen kunde inte komma ut trots att mamman krystat länge. Det tog mamman till op för att hjälpa till med tång. De klippte upp därnere och drog med tången och fick pressa på magen men bebisen kom inte ut ändå då armen låg fel och det var en stor bebis så till slut fick de bryta bebisens arm för att då ut den. Man märkte att det var värsta panik och brådskande fast personalen spelade lugna för mammans skull.

    Sen fick ett neonatalteam ta hand om bebisen som var chockad och behövde syre och hade en bruten arm. Vilket sätt att komma till världen! !!

    Varför inte göra kejsarsnitt när de märker att förlossningsarbetet inte fortlöper enligt plan och att bebisen inte kommer ut? ?

    Att se detta bara övertygar mig i min önskan om att jag vill ha ks. Det skulle vara ett enormt trauma för mig att gå igenom något liknande.

    Känner mig helt skakad nu av att ha sett det här.

  • skatergirl81
    Usagi skrev 2015-03-08 21:35:07 följande:

    Jag tittar också! Tycker programmet är riktigt bra. Visar alla sidor av förlossningar.

    Att de inte gjorde KS kan bero på att huvudet redan var på väg ut och kan alltså fastna i förlossningskanalen. Lika svårt att få ut barnet via kejsarsnitt som vaginalt.

    Förstår att du blev uppskärrad.

    Jag skulle aldrig byta min vaginala förlossning mot ett KS och jag ser redan fram emot nästa.

    Visst faan gör det skitont men hela tiden pirrade det i magen och kroppen visste precis vad den skulle göra.

    Vill du verkligen inte föda vaginal kan ingen tvinga dig! Du kan när det är dags få prata med aurora barnmorskor. Kanske ändrar du dig eller blir mer beslutet i att ett kejsarsnitt är det rätta för dig.

    Hoppas du lugnat ner dig och så ser vi fram emot lyckligare slut på Livet på BB:)


    Tack men jag är rädd att de ska tvinga mig att föda vaginalt. Att de bara kommer tycka att jag är fånig!

    Hade de inte kunnat dra upp bebisen åt andra hållet vid ks, det måste ju vara lättare.

    Så härligt att det var en bra förlossning för dig. Hur kändes det efteråt, är underlivet annorlunda, har du haft några besvär? Sprack du nåt? Var barnmorskor bra och kände du att de var lyhörda och omtänksamma? Känns så jobbigt när man inte vet vad man ska gå igenom! Tror nog kroppen är väldigt fantastisk och vet hur den ska göra men är så rädd att något ska gå fel!
  • skatergirl81
    pannkakan87 skrev 2015-03-09 14:43:44 följande:

    Jag tror att det är viktigt att vara tydlig med barnmorskor och läkare hur man vill ha sin förlossning. Att man kanske inte vill bli igångsatt i första taget pga det kan gå för snabbt för vävnaderna att töja sig men även att de håller emot mellangården när man krystar. I Finland använder man den metoden och där har de några av de lägsta siffrorna på förlossningsskador i världen.

    Igår tog jag en liten promenad förbi Lovisakliniken bara för att se var det låg. Pirret att tänka på när det är dag för inskrivning nästa år. ^^

    När ni börjar försöka, kommer ni att lokalisera/testa ägglossning då eller låta slumpen avgöra? Jag kan liksom inte låta bli eftersom min äl känns så väl och jag har så regelbunden cykel. Kommer nog inte nämna nåt för killen dock. Han skulle nog bli nervös eller avtänd:P Vill bara att det ska vara "vanligt" ligga och inte "nu ska reproducera oss".. Om ni fattar :P haha


    Ja jag har också läst det om Finland, konstigt att det inte är standard att göra så även inom svensk vård.

    Jag är i valet och kvalet ang ägglossningstest. Vill inte att det ska bli verkstad. Det bästa vore ju bara att kunna köra på och händer det så händer det. Men jag har inte alls koll på ägglossningen så det blir svårt att pricka in det kanske. Får se hur det blir när det väl är dags.
  • skatergirl81
    Usagi skrev 2015-03-09 12:50:38 följande:

    Jag tror det beror på vad du har för skäl att inte vilja/kunna föda vaginalt.

    Ingen kommer tycka du är fånig. Det bästa vore att prata med en barnmorska där du kan ställa alla tänkbara frågor om förlossning, vaginalt och kejsarsnitt. Fördelar/nackdelar finns ju med båda.

    En vän till mig hennes bebis fastna i förlossningskanalen/ bäckenet för det var för trångt. De fick ut bebisen via kejsarsnitt men hon fick syrebrist och var medvetslös när hon föddes. Hon är idag helt frisk.

    De barnmorskor jag hade var toppen! Lyhörda och visste precis hur de skulle pusha mig. Födde på Vrinnevi. Jag fick yttre bristningar. Sprack vid de inre blygläpparna, så de fick sy ca 5 stygn. Inget som kändes under förlossningen och inget som syns i efterhand heller:)

    Enda besväret jag fick var att jag hade svårt att känns när jag var kissnödig! Kissade aldrig på mig men fick kolla klockan så det inte hade gått för många timmar. Idag har jag inga besvär och det känns precis som vanligt. Man får lära känna sin kropp igen för visst sitter livmodertappen lite längre ner och lite åt sidan men inget som jag har besvär av.


    Det låter ju toppen, ja inte att du sprack förstås men att det gick så bra och att det inte blev några stora besvär efteråt. Hoppas att nästa förlossning går liks bra!
  • skatergirl81
    Javli skrev 2015-03-09 13:42:16 följande:

    Jag var också orolig inför förra förlossningen, allt gick bra till sist. Men det är lätt att höra olika historier, och ingen förlossning är den andra lik! Känner mig mycket lugnare inför när det är dags nästa gång även om det kan komma oförutsägbara komplikationer så vet jag ändå ungefär hur det kändes förra gång. Det är en trygghet.


    Ja måste ju kännas mycket tryggare när man redan varit med om det en gång. Då vet man ju ungefär hur det kommer gå och vad som kommer hända!
  • skatergirl81
    Usagi skrev 2015-03-11 20:31:19 följande:

    Det kan det absolut vara. Min ägglossning känns som värsta träningsvärken.

    Innan jag fick dottern kände jag aldrig något.


    Tycker det kändes precis så...som träningsvärk.

    Har läst massa om endometrios ikväll, tänker att det kan vara en förklaring till att jag är så trött. Opererade ju bort den för ett år sedan men nu har jag känningar igen så det kanske har kommit tillbaka. Tyvärr kan ju endometrios göra det svårt att bli med barn och det är ju läskigt. Och jobbigt förstås att vara orkeslös och trött. Fattar inte varför det alltid ska bara något fel på kroppen! !
Svar på tråden Östgötar som planerar barn 2016