• Äldre 25 Feb 13:14
    1039 visningar
    4 svar
    4
    1039

    Ni som har fått "utredning" på era barn

    Vi har fått tider för utredning, 4 olika tider, varav 1 lekbedömning och 1 psykologtestning, 2 träffar med enbart föräldrar och de ska även besöka förskolan.

    Vad ska dom titta på under lekbedömningen?
    Vad ska dom göra på psykologtestningen?

    Varför har ert barn fått utredning? Vad hände sedan?

    (Vi hoppas på att efter detta kunna få "på papper" att hen behöver mindre grupper och hjälp)

  • Svar på tråden Ni som har fått "utredning" på era barn
  • Äldre 25 Feb 13:37
    #1

    Utreder dom för autism eller? 

  • Äldre 25 Feb 13:37
    #2

    Lät nämligen som för oss

  • Äldre 27 Feb 01:25
    #3

    Man måste göra en ordentlig testing för att bedöma funktionshindret rättvist. Var tacksam för att dem tar er på allvar! Förstår dock att det är jobbigt. Jag har en CP-skada själv. Lycka till

  • Mamori
    Äldre 27 Feb 01:51
    #4

    För oss var det så här:

    Lekbedömning: En pedagog/psykolog leker med barnet och kollar bland annat hur barnet reagerar när föräldrarna inte är där, när det kommer tillbaka till föräldrarna, samt om det förstår vissa lekmoment tex bädda ner dockor i sängar, och vad det föredrar att leka med. Leker det "på vanligt sätt" eller sitter det och radar upp saker, snurrar på hjul på bilar etc.

    Psykologtestning: Typ intelligenstest för barn samt lite motoriska tester (kan barnet stå på ett ben, fånga en boll osv)

    Föräldraträffar: Man får berätta om hur barnet är och hur graviditeten var etc, hur barnet har utvecklats. Bra att ha koll på saker som första ord, när lärde det sig gå etc

    Förskoleträff: De observerar barnet i samspel med andra vuxna och med andra barn för att se dess sociala förmåga.

    Låter som en autismutredning. Efter att vi gjort detta så fick vår son en extra vuxenresurs i barngruppen, egen träning med vuxen varje dag på förskolan samt att de fick förståelse i att han kunde behöva gå ifrån om det var stora grupper och att det kunde vara svårt för honom att vara med på samlingen etc.

Svar på tråden Ni som har fått "utredning" på era barn