• Zazou

    Nu ska vi börja försöka - första barnet

    Hej!
    Jag är 24 år och vi har nu i veckan också bestämt oss att börja försöka. Vi känner samma sak, att vi inte vill ha barn sent på året men jag är så ivrig att det känns som ett litet pris att betala. Jag är dessutom livrädd för att det kommer bli en långdragen resa. 
    Jag har oregelbunden cykel så pricka in äl blir väldigt svårt för oss. 

  • Zazou

    White rose! Här är en till med helt sjuka cykler. Är inne på dag 52 den här cykeln och ska jag tro på appen så får jag mens på dag 68 den här cykeln. Har haft koll på mensen sen jag slutade med p-pillerna för 4 månader sedan, så vi får se om den har rätt. Men visst går man bara och hoppas på mensen så man får börja om. 
    Eftersom jag inte vet när jag har ägglossning så vet jag inte om vi prickade in den den här månaden, så det är bara att vänta, vänta och vänta.

  • Zazou
    WhiteRose skrev 2015-03-06 09:32:24 följande:
    Hoppas den snart kommer i balans för oss båda! Vissa har ju dock oregelbunden/lång oavsett, men 45 dagar eller mer kan ju inte vara bra. Min tre senaste har varit 50, 38 och idag är jag på dag 46.
    Innan vi bestämde oss för att försöka bli gravida har jag alltid tänkt att det är väl normalt, man har ju läst om att den kan va oregelbunden och inte har nån dött av det.
    Men nu när man läser på forum om oregelbunden mens när man vill bli gravid, ja då ska man uppsöka läkare. Man blir ju rätt nervös.
  • Zazou
    Skyler skrev 2015-03-07 11:43:56 följande:
    Jag har! Körde några månader men jag vet inte riktigt, tyckte det var lite jobbigt att mäta temp varje dag plus att det var lite stressande. Vi tänkte bara köra på som vanligt och hoppas att det tar sig, iallafall till en början.

    Dock tror jag att det är en kanongrej om man är oregelbunden! Den är duktig på att hitta ÄL :)
    De har en gratismånad nu såg jag så jag testade att lägga in den data jag fört på en annan gratisapp och de visar ÄL helt olika, men två veckors skillnad. Får kombinera med ÄL-tester för att se vem av dem som har mest rätt.

    Stressande är det verkligen. Jag känner att jag blir lite besatt. Får se hur länge jag orkar innan det blir för mycket.
  • Zazou

    Jag är på CD 60 och beroende på vilken app jag kollar i har jag antingen bim 19/3 eller äl 3/4. Jag har inte tagit tester så vet inte om jag haft äl. Har tempat i 8 dagar så utifrån det kan jag inte utläsa något. Bara att hålla tummarna.

  • Zazou

    bläh. Den här helgen vet jag inte vad som flugit i mig. Som ni vet vid det här laget är jag på CD 64 och har bim 19:e. Men igår mådde jag illa hela dagen och var riktigt snäsig mot stackars sambon och idag har jag bara fått i mig korv med bröd och godis (haha) för att jag varit illamående hela dagen. Jag har aldrig haft pms eller några symtom som visat på att jag snart får mens. Men det låter ju som om det kan vara det som spökar. Vad tror ni? 

    Väntar helst så länge som möjligt med att testa pga rädslan för ett negativt test. 

  • Zazou

    Så enligt två av de fyra apparna skulle mensen komma idag. Men än är den inte här. Är på cd 69. Jag har inga förhoppningar då jag enligt en app har ägglossning imorgon (opk visar en knappt synlig linje) och den sista visar äl om två veckor. Men kommer inte mensen innan helgen är slut testar jag måndag morgon då vi är bortresta under helgen.

  • Zazou

    Inget pos för mig heller. Inväntar mens. Är idag på cd 79.. Grattis till er som lyckats!

  • Zazou

    Då gick jag över 100-strecket då. Alltså över 100 dagar utan mens. Och nej inte gravid. Oregelbunden mens kallas det..... Blir så trött

  • Zazou
    CarroK skrev 2015-04-24 20:00:46 följande:
    Usch vad jobbigt! Hur länge har ni försökt? Vet du nått om anledningen till så oregelbunden mens?
    Slutade med p-piller i oktober men har kört helt oskyddat sedan mitten/slutet av mars.

    Har alltid varit oregelbunden men aldrig gått längre än 90 dagar. 50-60 är ändå mitt normala. Ringde Gyn som sa att de vanligtvis inte erbjuder hjälp förän efter ett år av försök men pga att Jag är oregelbunden skulle jag höra av mig om 6 mån.
  • Zazou

    Ja det kan man tycka! Jag tänkte att jag väntar till 120 dagar så ringer jag igen om det inte hänt något innan dess.

  • Zazou

    Wow! Skrev tidigare att om jag gick över cd120-strecket skulle jag söka hjälp. Jag ringde i fredags (fick ingen mer hjälp än rådet att skicka in en egen vårdbegäran) och idag kom mensen som ett brev på posten. På cd 120! Det ska bli spännande att se hur lång nästa cykel blir.

Svar på tråden Nu ska vi börja försöka - första barnet