Inlägg från: Anonym (Jaså minsann) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jaså minsann)

    Myt att Islamister skulle vara muslimer som är missanpassade. Varför försöker svensk media sprida denna myt?

    Anonym (Ay) skrev 2015-02-28 17:11:02 följande:

    Som alla säkert läst har svensk media länge försökt sprida myten att Islamister skulle vara missanpassade i samhället, att de inte skulle vara riktiga muslimer m.m.

    Men ju mer man läser om detta så inser man att så inte är fallet.

    Frågan är, vad tjänar svensk media på att sprida denna myt, kommer de inte ännu en gång att skjuta sig i foten?

    Senaste exemplet är den kända muslimen som avrättat västerlänningar genom halshuggning och snyggt filmade reklamfilmer för IS. Han bodde i England och var Medelklass, en vanligt anpassad muslim.


    Herregud, du väljer en person och låter denne omkullkasta det som du uppfattar som medias förvridning av sanningen. Kritiskt tänkande på allra högsta nivå... eller inte. Om alla muslimer vore våldsbejakande islamister så hade världen gått under för länge sedan. Förresten, vad är det du vill ha sagt med peka ut ett exempel på en islamist på det sättet? Att media alltid har fel? Att alla muslimer kan bli våldsamma? I så fall har jag en nyhet för dig: alla människor kan bli våldsamma under bestämda omständigheter och det är samma grundläggande frustration som ger upphov till såväl IS, Svenska Motståndsrörelsen, RAF och Sverigedemokraterna. Det handlar "vi och dem" rakt igenom. Den enda skillnaden är i vilken utsträckning hatet och frustrationen leder till våld, och kring vilka dogmer man samlas och kanaliserar hatet.
  • Anonym (Jaså minsann)
    KalleGlader skrev 2015-03-01 14:35:13 följande:

    Som situationen ser ut idag har vi varken tid eller råd att sitta ner i ring, korka upp rödtjutet och spåna om varför...


    Våldet är nästgårds. Med hemvändande jihadister så är det mitt ibland oss. Vill vi undvika massmord räcker det inte med flumvänster-metodik som eventuellt ger effekt om några år.


    Det har flummats i drygt fyrtio år. Skulle det ha funkat hade vi aldrig varit i denna sits.


    Okej, då tycker jag att du ska fortsätta propagera för dina "kortsiktiga lösningar", som är ett fint ord för fortsatt våld. Men du kan ju glömma att det kommer hjälpa i längden, eftersom våld alltid föder mer våld på samma sätt misstänkliggörande föder misstänkliggörande. Att bekämpa IS med krigshandlingar på plats i Irak/Syrien är en tyvärr en nödvändighet, men jag ser verkligen inte vad det tjänar till att misstänkliggöra alla muslimer bara för att en del radikaliseras och går över i islamism. Det är ungefär lika begåvat som de feminister, som anser att alla män bör betraktas som säkerhetshot.
    Och vad gäller ditt prat om "flumvänster-metodik" så fastställde du just precis nivån på din egen analysförmåga och argumentationsteknik, och den är inte hög...
  • Anonym (Jaså minsann)
    wordsfrommykeyboard skrev 2015-03-01 16:05:11 följande:
    De blir mer pajkastning och mindre trovärdigt om man ska hålla på med att kalla allt man själv  tycker är dåligt för 'vänster' eller liknande.

    Det kommer alltid finnas människor som man inte håller med eller finner idiotiska oavsett vilket parti dom röstar på, ett parti gör inte någon vare sig ond eller god det är åsikterna som gör det.

    Och om du inte förstår kopplingen mellan spridningar och hat och fördomar och handlingarna att utföra det våldet och hatet så är du förblindad av dina egna åsikter och hat. var tror du det våldsamma handlingarna tar sin början?
    Precis, och vad vår Glada Kalle heller inte verkar förstå är att han avslöjar sig så grovt som en upprätthållare av den polarisering mellan västvärlden och Mellanöstern som ständigt leder till våld, våld och åter våld (och det är definitivt inte ens fel att två träter här).
  • Anonym (Jaså minsann)
    wordsfrommykeyboard skrev 2015-03-01 16:14:36 följande:
    Ja det är bara extrema människor som anser att visst våld eller hat är försvarsbart.

    Se på terroristerna som anser att dom gör rätt, eller på de extrema människor som sprider hat i Sverige mot muslimer - båda sidor fördömer varandra men gör samma sak själva medans vi vanliga människor fördömer och tar avstånd från alla sidor som har med hat och våld att göra.
    Exakt :)
  • Anonym (Jaså minsann)
    Anonym (hyckleri bland extrema) skrev 2015-03-01 18:16:37 följande:
    'Jag känner en som röstar på SD han är nynazist och anser att pedofili är en läggning  och.. ' eller så kan man sluta med sina 'jag känner en som känner en som känner' och tro att det på något vis representerar stora grupper eller är en slags sanning. Tala för er själva och ingen annan, det är era egna åsikter ni representerar, låt andra stå för sina.

    Det är inte religionerna eller brist därav som är problemet i världen det är människor med synen och tron att dom ska få lägga sina värderingar på andra som är det man ska oroa sig för. Jag vill varken ha terroriser eller rasister i Sverige men är inte galen nog att tro att alla muslimer är terrorister eller att alla vi svenskar är rasister.
    Du glömde "Jag har fått reda på saker om en viss IS-medlem och vet allt om allting i hela världen, ingen vet så mycket som jag, jag är bäst, vet bäst, är ett geni".
    Håller med dig till fullo för övrigt.
Svar på tråden Myt att Islamister skulle vara muslimer som är missanpassade. Varför försöker svensk media sprida denna myt?