Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Myt att Islamister skulle vara muslimer som är missanpassade. Varför försöker svensk media sprida denna myt?

    Tycker det är intressant att fundera på varför Europa skapar så mycket Islamisering och muslimsk terrorism. Några idéer om varför det är så?

    Tror att det finns andra svar än marginaliseringen, som du säger TS är många välutbildade. Föräldrarna verkar ofta vara sekulariserade muslimer, men har inte direkt nån empirisk studie att bygga det argumentet på utan det är snarare än uppfattning. Som med de där österrikiska tjejerna som åkte för att gifta sig med IS-soldater i Syrien. 

  • Anonym (Anna)
    KalleGlader skrev 2015-03-01 14:50:31 följande:
    Godtrohet.

    Bland alla invandrare finns det människor som kommer från flera generationer av diktatur, godtyckliga rättigheter och klansamhällen. Där har de lärt sig, så det blivit en instinkt, att bli sin egen lyckas smed, familjen är viktigast därefter vänskapsband. Överheten och okända kan vara livsfarliga. Speciellt uniformer.

    Så hamnar dessa människor i bidragens Sverige (eller annat västland) där polisen blir bestraffad när den sätter dit dig för ett brott du gjort och ingen kollar upp dina lögner...
    I det fetmarkerade tycker jag det finns intressanta saker som man skulle kunna studera om det har nått samband med islamisering. Ofta verkar dock terrorister på senare tid vara andra generationen invandrare? När det handlar om muslimsk terrorism då. Igen, bara en känsla jag fått av att läsa tidningar. Men det kan ju finnas nått samband med uppfostran, att barn får mycket makt i sina familjer för att föräldrarna inte pratar språket i det nya landet...

    Det sista stycket vet jag inte hur det skulle vara kopplat till radikalisering?
Svar på tråden Myt att Islamister skulle vara muslimer som är missanpassade. Varför försöker svensk media sprida denna myt?