• Hejmennej

    Äntligen gravid efter IVF i Mars 2015

    Jag hoppar också in här. Jag och min man har gjort vår andra FET och ett färskförsök innan dess. Vi har försökt nu i snart fyra år.

    Det här försöket var i naturlig cykel, det förra var med pergotime då min ägglossning är oregelbunden. Men pergotime var slut så därför blev det ett försök i naturlig cykel. Jag kände mig väldigt pessimistisk hela försöket och testade i fredags (men officiell testdag idag) och fick plus!

    Det är väldigt svårt att ta in. Jag har tagit fem graviditetstest hittills för att försöka få det att kännas lite mer verkligt. Många känslor - både oro och glädje.

    Jag känner lite molvärk av och till och lite öm i brösten, men inget annat. Jag önskar att jag kände mer.
    Nu känns det som lång väntan (fyra veckor) tills ultraljudet.

  • Hejmennej

    Grattis! Roligt att vi blir några som kan följas åt.

    Jag är i v 4+2 och har VUL 22a april vilket känns som en evighet. Vi har varit öppna med hela processen för familj och nära vänner för det är vad som passar bäst för oss. Men oavsett det så tycker jag att det är svårt för andra att förstå och skönt att följas åt här.

  • Hejmennej

    Ja, jag läste upp mot 25% av alla kvinnor har någon form av blödning under graviditeten.

    Sen appropå symtom så är jag inte säker på att jag kommer få så många symtom, jag är inte så känslig mot hormoner, har aldrig PMS, märkte inte av något under själva IVF-behandlingen heller. Jag vet att min mamma inte hade några graviditetssymtom och tänker att det kanske finns en ärftlighet?

  • Hejmennej

    Grattis till alla!
    Ja, oron är verkligen stor. Jag har mitt VUL den 22a och det känns verkligen som en evighet tills dess.


    Jag har börjat bli lite småillamående, men håller det sig såhär är det ingen fara. Jag tycker ändå det känns bra att få symptom.

    Appropå graviditetstest så har jag tagit sex stycken hittills... Jag tycker det är så skönt att se att det blir starkare och starkare. Men försöker och hålla mig nu...

  • Hejmennej

    Kazza - jag har läst på en del om träning och har förstått att det är bra att hålla i gång och träna, och så länge det känns bra så är det okej. Det borde gälla ridning också.

    Men det är svårt att vara logisk tycker jag, jag är sån när det kommer till sex, även om jag vet att det inte är någon fara och helt okej, så känns det ändå inte bra.

  • Hejmennej
    EmyJ skrev 2015-03-30 18:06:47 följande:

    Hej allihopa! Efter äggplock i slutet på november blev det totalfrys för vår del då jag var överstimulerad. I februari gjordes ett FET, jag fick svaga plus från dag 8 till dag 13 då jag började blöda.

    Den 19e mars gjordes ytterligare ett FET, och denna gången har jag starka plus och idag på dag 11 fick jag "gravid 2-3" på Clearblue digital! Jag börjar förstå och jag börjar slappna av lite... Lång väg kvar men hittills ser det bra ut :D


    Grattis till plus!
  • Hejmennej

    Cyanea - jag är i vecka 8+4 vid ultraljudet. V 8 är nog ändå en ganska vanlig vecka att de gör det i, men det känns långt.

    Skönt att din ändå är nästa vecka även om det är läskigt? Speciellt med tanke på blödningen som jag verkligen förstår skapar oro!

  • Hejmennej

    Grattis solkatt78!

    Jag har förstått det precis som EmyJ att ägglossningen är v. 2+0.

    Sen har jag läst någon gång att om det är FET i naturlig cykel räknas cykeldag 1 som dag 1, men jag tycker det låter konstigt - jag hade till exempel ägglossning tre veckor efter mens men det vore ju konstigt att räkna med den extraveckan.

  • Hejmennej

    Hur går det för er alla, hur mår ni?

    Mitt hopp pendlar mycket från dag till dag, och det gör även mina symtom. Tiden går alldeles för långsamt till VUL även om jag också är rädd för MA.

    Mest är det molvärk jag känner, ibland öm i brösten, ibland lite illamående, sen är jag gasigare och mer uppsvälld än vad jag brukar vara.

Svar på tråden Äntligen gravid efter IVF i Mars 2015