• Kazza

    Äntligen gravid efter IVF i Mars 2015

    Idag var min officiella TD efter första försöket med IVF. Två streck på stickan i morse och samtal till kliniken.

    Känner mig ganska chockad över att det var positivt för jag brukar aldrig ha tur med någonting och hade ställt in mig på många försök.

    Är 36 år gammal, har typ 2 diabetes, PCOS och övervikt. Ingen mens. Mannen har gravt nedsatt spermieproduktion. La om kosten för nåt år sedan och började medicinera metformin.

    Hormonbehandlingarna har gått bra. Fick sticka hål på en cysta som störde. Äggplocket gjorde lite ont men vi fick ut 9 ägg, alla befruktades med ICSI och alla tog sig. Satte tillbaka på femte dagen och fick tre fina till som gick till frysen.

    Har ont i äggstockarna nu som rejäl mensvärk men på kliniken sa de att det var bra för det visade att det var rejäl fart på kroppen och alla äggblåsorna producerade gulkroppshormon. De sa också att det antagligen skulle börja kännas som det stramade i ljumskarna för att livmodern skulle resa sig.

    Idag är det två veckor sedan återförandet. Jag är i vecka fem (4 + 4). Dags för VUL den 10 april.

    Känner mig väldigt orolig för att något ska gå fel men samtidigt överlycklig att vi kommit så här långt efter 10 år av misströstan!

    Håller tummar och tår för att det ska gå bra för alla här. Det vore roligt att följas åt lite och skönt att kunna berätta för någon! Jag vill avvakta ett tag till innan jag berättar för människor IRL.

  • Kazza

    Tack!

    Håller tummarna för dig. det verkar vara ganska vanligt att det blöder lite. Hur länge till ska du ta lutinus? Jag har bara fyra tabletter kvar. Får kramp av dem men ingen blödning.

  • Kazza

    På ett sätt skönt med få symptom men jag tycker jag känner mig nojjig så fort det slutar mola i äggstockarna. Min mamma gick bort för ett par år sedan. Då trodde jag inte jag skulle kunna få några barn så vi pratade aldrig om hur det var för henne. Det får väl komma som en överraskning med illamående eller foglossning

    Inser att jag undvikit information om graviditet fram till nu så har en del att ta igen. Bra med google men är ändå lite rädd att jag ska missa nåt viktigt. Antar att barnmorskan informerar när det blir dags för inskrivning.

    På kvällen efter ET så läste jag på bipacksedeln till diabetesmedicinen att man inte skulle ta den när man var gravid så nästa vecka ska jag till sjukhuset och få insulin istället. Tur jag redan har övat med sprutor...

  • Kazza

    Grattis längtar!!! Vi är precis samtidiga du och jag, satte också tillbaka 11/3. :)

  • Kazza

    Tycker också det känns bra med några till i frysen. Man är inte helt på noll om det skulle gå illa. Lättare mentalt att komma igång igen och försöka tänker jag. Fler barn på ett plock vore ju bättre än jag vågar hoppas. Men jo, tvillingar med lite mer plats att plaska i poolen hade varit förnämligt!

    Skönt med så starkt gravtest Cyanea. Det borde väl åtminstone bli svagare efter hand vid MF. Jag skulle helst vilja prova typ varje dag men försöker behärska mig. Läste att man kan ta tempen, men vore ju dumt om den ändrade sig mycket så man blir orolig över det.

    Däremot sa de på kliniken att det inte var bra att ha över 38 grader om man fick vanlig feber. Att man skulle försöka trycka ner den med Alvedon i så fall.

  • Kazza

    Åh grattis alla! Så spännande! Tycker det är väldigt roligt att läsa om lyckade ivf-försök.

    Idag var första dagen sedan äggplocket som mina äggledare kändes som de skulle kunna tänka sig att skumpa omkring lite på en häst så red en stund. De säger att det inte ska va farligt fast kände mig mycket mer nojjig och orolig än jag trodde trots att jag tog det lugnt så får väl se hur mycket ridning det blir fram över. Försöker lyssna på kroppen men vet inte om det är mittdelarna eller huvudet som lägger sig i mest... Det måste ju vara bra att hålla igång i alla fall. Är inte så mycket för att gå på gym men kanske borde kolla upp om det finns nåt anpassat längre fram. Vattengympa kanske? :) nån som har koll på motionsbiten?

  • Kazza

    Grattis EmyJ!

    Jag har mycket mindre ont, nästan ingen molvärk och brösten känns bara lite ömma. Är jätteorolig att det har stannat av. Nån mer som fått mindre symptom? Jag är på 5+3 idag.

    Ska köpa nytt gravtest idag och se om det gör att det känns bättre. Känns som varje dag är evighetslång just nu.

  • Kazza

    Vi var på VUL igår på 7+0. Det fanns hjärtslag men det var några mm för litet. Hon sa iofs att det kunde vara lite svårt att se exakt och att det inte behövde vara nått fel men förklarade samtidigt hur ett vanligt missfall brukar vara. Ska kolla igen den 21. Nervöst...

Svar på tråden Äntligen gravid efter IVF i Mars 2015