Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Humanistiska Österrike kritiserar nu den deportationsplan som Stefan Löfven (S) varit med och förhandlat fram:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/osterrike-sagar-ny-flyktingplan

    Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner sågar den föreslagna flyktingöverenskommelsen mellan EU och Turkiet jäms med fotknölarna.

    I en intervju i radiokanalen ORF, inför ett tvådagarsmöte i Bryssel där EU:s inrikesministrar ska diskutera förslaget, säger Mikl-Leitner att hon är "extremt kritisk" till flyktingplanen och att Europa riskerar att "kasta sina värderingar överbord".

  • K Markatta

    I den artikel från Sveriges Radio som Kill Bill hänvisade till, och som i sin tur analyserade SvD-artikeln, användes följande rubrik:

    Relativt osann nyhet om våld på flyktingmottagningar

    Vad sägs om att skriva en artikel som kritiserar SVT för det som Sara lyfter fram som missvisande om syriers utbildningsnivå och använda den här rubriken:

    Relativt osann nyhet om högutbildade syrier

    OK för Bill?

  • K Markatta

    Inte särskilt sakligt inlägg där, Bill.

    Om vi ska återgå till trådens ämne så rapporterade idag Röda korset och Amnesty att de saknar förtroende för regeringen efter Löfvens och Fridolins förslag om att Sverige ska ha EU:s strängaste invandringsregler:

    www.svd.se/sveriges-nya-anhorigregler-tuffast-i-eu/om/svenskt-flyktingmottagande

    Röda korsets generalsekreterare:

    - Det känns som ett ogenomtänkt hafsverk. Det finns inga konsekvensbeskrivningar, ingen evidens kring analysen och rena felaktigheter, till exempel vilket ansvar Sverige tar för asylsökande i relationen till andra länder, säger hon och tillägger:

    - Vi är verkligen djupt oroade över hela förslaget. Detta riskerar att bryta mot Sveriges folkrättsliga principer och får stora humanitära konsekvenser. Det handlar om liv och död.

    Amnesty:

    - Om de nu föreslagna åtgärderna blir lag kommer det att leda till ytterligare stort mänskligt lidande för människor som redan är drabbade av flyktingskap och som ofta har utsatts för våld och övergrepp - i hemlandet eller på flykten. Dessutom riskerar lagen att, i en förlängning, och i kombination med andra EU-gemensamma åtgärder, leda till att Sverige bryter mot sina flyktingrättsliga och folkrättsliga förpliktelser.

  • K Markatta

    Regeringen går vidare i full fart med försäljningen av Vattenfalls smutsiga brunkolsverksamhet istället för att lägga ner den, trots att två nuvarande statsråd stod och viftade frenetiskt med varsin kolbit i valrörelsen för att visa hur viktigt de tyckte det var att verksamheten inte såldes och på så sett levde vidare.

    www.svd.se/kalla-nytt-bud-pa-vattenfalls-brunkol-idag/om/vattenfall-saljer-tyska-brunkolen

    Nya intressenter finns nu och de har storstilade planer:

    Om några timmar väntas ytterligare en intressent tillkännage ett bindande bud på Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Det säger källor till SvD Näringsliv i Tjeckien som pekar ut tjeckiska EPH som intressent.

    EPH som är ett av Tjeckiens största energibolag och som expanderar snabbt i hela Europa är också oroat över de låga elpriserna som i dag ligger under tillverkningskostnaderna.

    Men i en intervju med SvD Näringsliv sade EPH-chefen och delägaren Daniel Kretinski häromdagen att EPH är berett att acceptera årliga förluster på hundratals miljoner kronor i flera år.

    - Det gäller att överleva de närmaste åren. Om tio år kommer läget förhoppningsvis att se annorlunda ut, sa Kretinsky som räknar med att kolkraften kommer att uppleva något av en renässans när de sista tyska kärnkraftverken stängs 2022.

    -----------------

    Här accepterar man alltså förluster på flera hundra miljoner i många år för att sedan köra kolkraftverken för fullt när de tyska kärnkraftverken stängs och på så sätt uppväga förlusterna. Man pratar till och med om en renässans för kolkraften. Det rimmar ganska illa med de klimatmål regeringen påstår sig anse vara så viktiga.

  • K Markatta
    nihka skrev 2016-03-17 23:21:41 följande:
    Här kan jag hjälpa till genom att berätta att Romson som visserligen har en svenskklingande satsmelodi och gör ett par basala verbböjningsfel i intervjun överlag uttryckte sig korrekt och visade ett välfungerande ordförråd med adekvat fackterminologi. Oavsett vad jag anser om miljöpartiet.
    Den som intervjuades var Alice Bah Kuhnke.

    Hon pratade nog på samma sätt som hon gör på svenska och det är kanske där problemet ligger, i alla fall om man ska tro socialdemokraten Leif GW Persson:

    www.svt.se/kultur/leif-gw-persson-sagar-kulturministern

    - I kulturpolitiken har hon inte åstadkommit något. Det är mycket sorgesamt. Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn, säger Leif GW Persson om Bah Kuhnke
  • K Markatta

    En stor tänkare inom de egna leden sätter fingret på ett allvarligt problem hos det största regeringspartiet:

    www.dalademokraten.se/opinion/ledare/juholt-bryter-tystnaden-lofven-driver-fel-politik

    Juholt bryter tystnaden: Löfven driver fel politik

    - Partiet har i väldigt stor utsträckning utvecklats till att bli en intresseorganisation för kommunalt förtroendevalda medan fackföreningarna har blivit till försäkringsbolag. Vi har helt enkelt slutat vara intresserade av människor på det sättet som vi brukade, det finns inte längre någon genuin strävan att förändra medborgares vardag med rörelsens egna händer.

  • K Markatta

    Från artikeln:

    I början av december fick hon ett kortfattat mejl från Lena Janson - Helenas uppdrag skulle avslutas med omedelbar verkan. Någon ersättare har fortfarande inte rekryterats, vilket gör att hennes avdelning nu saknar både fackombud och skyddsombud.

    Lena Janson vill inte kommentera fallet när GP når henne på telefon. Till ST-tidningen säger hon dock att alla arbetsplatsombud måste ställa upp på Kommunals värderingar och att det inte har någon betydelse i sammanhanget att Helena är demokratiskt vald av sina kollegor.

    - Det är sant att så har skett men det är ändå vi som i slutändan fattar beslut, säger Lena Janson till tidningen.

    -------------

    Skit samma vad våra dumma medlemmar tycker. I slutändan är det ändå vi pampar som bestämmer.

  • K Markatta

    Tycker du att det vore bättre med en ny tråd om idioti inom miljöpartiet? Du klagar ganska ofta på den befintliga tråden men det är ju ett intressant ämne som förtjänar att uppmärksammas. Kan starta en sådan tråd om du vill,

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?