• Anonym (Gravi­d)
    Äldre 28 Mar 13:32
    4765 visningar
    31 svar
    31
    4765

    Gravid med förlovad kille!

    Jag har träffat en kille till och från under ca ett halvår. I början var han helt underbar, för att sedan visa sig vara rena motsatsen. Kränkningar, psykiskmisshandel, manipulationer, blandat med komplimanger mellan varven.

    Ca 3 månader in i vårat "förhållande" upptäcker jag att han har flickvän, och förlovad med henne! Jag blev så arg, ledsen o besviken. Han la sin fina sida till och fjäska och fällde någon tår, och jag lovade tillslut att aldrig berätta något.

    Vi slutade träffas här, han hörde fortfarande av sig dagligen, men vi sågs inte under några veckor. Hans flickvän kom sedan på honom, hon hitta meddelanden, bilder på mig osv. Han nekade allt, så hon ringde mig. Jag erkände allt, hon sa att det här har hänt tusentals gånger, men ingen har någonsin erkänt det för henne. Hon berättade även att hon 3 veckor tidigare hade fött deras gemensamma son! Vilket jag inte hade en aning om, jag blev så ledsen och besviken, men mest synd tycker jag om henne. Och jag är just nu glad att jag är den "andra" tjejen.

    Jag lovade henne att jag aldrig mer skulle träffa honom. Jag sluta svara på hans kontaktförsök, han ringer o skriver fortfarande ibland. Och ber mig om ursäkt att han inte varit ärlig..

    Nu till den sjukaste delen. Jag är gravid i v19+4 idag. Har inte upptäckt det förens nu och jag känner mig korkad som missat det. Jag åt inte p-piller när vi träffades, utan det började jag med efter ett tag, och har hoppat över min mens varje månad.. Tydligen blev jag gravid innan jag började med mina p-piller.. Jag har aldrig kopplat symtomen jag haft till en graviditet, utan trodde det berodde på mina p-piller, tills magen började växa..

    Hur fan ska jag göra, hur ska jag ta mig ur detta på bästa möjliga sätt? Har varit på ultraljud, fostret är friskt, men jag vill inte ha barn, vill inte att han ska vara pappan, jag är bara 20 år och jobbar bara extra i butik.man får göra abort fram till v.22, kan detta vara ett bra skäl för att få genomgå en abort nu?

    Jag har inte berättar för honom, jag vågar inte. Jag vet inte vad han är kapabel till, hur han kommer reagera osv.. Vad ska jag ta mig till!?

  • Svar på tråden Gravid med förlovad kille!
  • Äldre 28 Mar 13:38
    #1

    tog du inget gravtest när du kände syntom?

  • Anonym (Gravi­d) Trådstartaren
    Äldre 28 Mar 13:47
    #2

    [quote=75078560][quote-nick]Miette84 skrev 2015-03-28 13:38:03 följande:[/quote-nick]

    tog du inget gravtest när du kände syntom?

    [/

    Som sagt, symtomen jag hade trodde jag berodde på mina p-piller. Hade lite ömma bröst som växte, det kan lätt förväxlas med p-piller symtom!

  • Äldre 28 Mar 13:48
    #3

    Tyvärr är det så här att få socialstyrelsens tillstånd att göra abort efter v 18 gäller det att barnet i princip är livsodugligt. Eller att graviditeten är en fara för era liv. Att göra abort pga en puckad pappa är tyvärr inte möjligt.

  • Anonym (Gravi­d) Trådstartaren
    Äldre 28 Mar 14:33
    #4
    Fjäril kär skrev 2015-03-28 13:48:32 följande:

    Tyvärr är det så här att få socialstyrelsens tillstånd att göra abort efter v 18 gäller det att barnet i princip är livsodugligt. Eller att graviditeten är en fara för era liv. Att göra abort pga en puckad pappa är tyvärr inte möjligt.


    har jag någon skyldighet att berätta för honom? jag funderar på adoption, då jag tror det är det mest lämpliga för barnet. Måste han godkänna adoptionen, eller är det helt och hållet mitt beslut? jag vill inte att mitt barn ska växa upp och få veta vad hans eller hennes pappa har gjort mot sin familj. Jag kan inte svara på om han är en bra pappa eller inte. Men av de jag fått se från honom så har han noll ansvar och respekt för andra människor. Jag har svårt att se mig själv som ensamstående mamma just nu, har dålig inkomst, och har knappt råd att försörja mig själv. min lön räcker till hyra, räkningar och lite mat just nu. Jag vill att mitt barn ska ha bra förutsättningar! detta är verkligen en sann mardröm.
  • Anonym (dumt)
    Äldre 28 Mar 14:40
    #5

    Ja, det var ju inte så smart att fortsätta träffa honom efter du fått veta att han hade flickvän. Men men...... nu är det för sent att vara efterklok.

    Du kanske kan framhålla att du inte vet vem pappan är och på sätt få igenom en adoption?

    En tjejkompis till mig har adopterat bort en bebis, jag och pappan var med på förlossningen. Detta var över 20 år sedan och det har inte gått en enda dag utan att hon har ångrat det beslutet. Så tänk dig för mycket noga ts!

    Min kompis fick aldrig några barn efter det. 2 missfall under sitt äktenskap som tog slut pga att de förblev barnlösa. Nu är hon för gammal och mycket bitter.

    Jobbigt situation, verkligen hemsk, men som sagt fundera med saken och prata med någon professionell innan du tar ett slutgiltigt beslut.
    Hon fick döpa sin son och firar honom i sin ensamhet varje födelsedag, han kommer få tillgång till hennes namn när han blivit 18 var det sagt så han kan välja att söka upp henne om han vill.
    Hon tittade aldrig ens på bebisen, men jag och pappan gjorde det.

  • Anonym (A)
    Äldre 28 Mar 14:51
    #6

    Men vad hemska ni är mot TS. Hon blev gravid när hon dejtade mannen som utan hennes vetskap hade ett dubbelliv. Hon började med p-piller för att skydda sig men har nu ändå blivit gravid. Vem som helst kan hamna i denna situation.

    TS, prata med din barnmorska om abort. Jag tror dock inte du får det beviljat. Ta kontakt med psykolog på mvc om du funderar i banorna att adoptera. Sen tkr jag att du ska meddela både honom och hans tjej så snart som möjligt så de vet vad som är på gång.

  • Äldre 28 Mar 15:01
    #7

    Även ett adopterat barn har rätt att veta sitt ursprung. Så hur du än väljer att göra så måste han nog få veta om barnets existens.

  • Anonym (Gravi­d) Trådstartaren
    Äldre 28 Mar 15:46
    #8
    Fjäril kär skrev 2015-03-28 15:01:53 följande:

    Även ett adopterat barn har rätt att veta sitt ursprung. Så hur du än väljer att göra så måste han nog få veta om barnets existens.


    om jag säger att jag inte vet vem pappan är då? skulle jag kunna bli åtalad för något om det sedan skulle komma fram att jag visste om det? 

    och om jag anger honom som pappan och han nekar, kan han då bli tvingad till faderskapstest?
  • Anonym (Gravi­d) Trådstartaren
    Äldre 28 Mar 15:57
    #9

    skulle jag inte under några omständerheter kunna bli beviljad abort nu?
    jag menar jag tycker ändå att jag har en del vettiga skäl.

    dålig inkomst.
    dålig utbildning.
    pappan är inte lämplig som förälder, pappan vill högst troligt inte ha vårdnad om barnet.
    möjligtvis kanske dom inte heller ser mig som lämplig förälder.
    det skulle i värsta fall kunna leda till fara för mitt och barnens liv,då han är oförutsägbar med sina handlingar, vet ej hur kan reagera på att jag väntar barn.
    jag har druckit alkohol och ätit p-piller under graviditeten, det skulle kunna leda till eventuella skador på barnet, som inte är synliga på ultraljud.
    jag var inte medveten om min graviditet, förrns det var ''försent''

    borde dom inte se till barnets bästa? själv tycker jag att barnets bästa är att inte få födas till världen under dessa omständigheter.

  • nymedl­em
    Äldre 28 Mar 16:03
    #10
    Anonym (Gravid) skrev 2015-03-28 15:46:50 följande:

    om jag säger att jag inte vet vem pappan är då? skulle jag kunna bli åtalad för något om det sedan skulle komma fram att jag visste om det? 

    och om jag anger honom som pappan och han nekar, kan han då bli tvingad till faderskapstest?


    Säger du att han är pappa så kommer han inte undan faderskapet. Vägrar han skriva på blir han hämtad av polis och det sker skyndsamt.
Svar på tråden Gravid med förlovad kille!