Inlägg från: 84tess84 |Visa alla inlägg
  • 84tess84

    Blivande flerbarnsmammor i Linköping!

    Hej! Kanske kan hoppa in här fast det bara är 2an vi ska ha ? Vår son är född 09 och av olika anledningar i livet blev det inte syskon förrän nu. Hur gamla är dina barn? Vart i lkpg bor du? Själv bor vi i vidingsjö

  • 84tess84

    Tack . De som jag vet som har barn i sonens ålder väntar ofta 3an eller mer. Känner att det blir mer gemensamt om det ändå är barn i liknande ålder än de som väntar andra och bara har 1,5-2 år mellan. Blir lite annat när man ska pricka in förskoleklass och så vidare och inte kan gå på öppna som om man har tätare eller första barnet.

    Jag hade väldig foglossning med sonen. Denna graviditet är lika på så vis men lägga till ischias smärta och mer sammandragningar. Så sedan 2v jobbar jag 50%, halva dagar, då jag har ett arbete som periodvis kan bli tungt och man vet aldrig hur dagen ser ut.

    Förlossningen med sonen var ganska tuff då vi inte blev tagna på allvar och kom till slut in då jag var öppen 8 cm efter 20h värkar hemma. Sen kom han på 40 min. Så det Blev ingen smärtlindring och så vidare. Blev dessutom akutoperation då moderkakan inte lossade och jag förlorade 2 l blod. Resultatet blev en slö mamma och son. Amning som inte kom igång och sonen fick sedan kolik därtill. Är mest rädd att inte bli tagen på allvar igen av förlossningen men de kanske lyssnar mer på en omföderska? Sen är jag mer nervös för första tiden efteråt då den var väldigt jobbigt pga det jag skrev. Men försöker tänka att alla förlossningar är olika och vi hade en väldigt tuff start. Kan ju inte bli annat än bättre .

    Hur har dina förlossningar varit? Har de gått snabbare för varje gång, som man ofta hör?

    Hur mår du?

  • 84tess84

    Skönt att du verkar haft "lätta" förlossningar. Och att du känner dig så pass fri i din kropp ännu. När i juni ska du ha?

    Jag har haft ont sedan v 22 och idag går jag in i v 29. Igår kändes det ganska hopplöst. Sov inte från kl 02,30 och sovit jätte lite sista veckan. Därför skönt att få sträcka ut sig lite innan hämtning. Men detta med att jag inte kan gå som vanligt gör att konditionen kommer vara 0 när bebisen väl är ute . Bara ta tag i det sen . Börjar iaf vattengympa imorgon.

    Trist att inte själv gå bestämma hur man vill göra med sina 15h på förskolan. Sonens förra förskola var så från början men sen gick föräldrarna ihop som var lediga och pratade med rektorn mm så det ändrades till sist. Hinner knappt lämna innan det ska hämtas.

    Känner ingen nära heller som ska vara hemma nu. Vet ett par gamla kollegor som fått nu runt jul men annars vet jag inte.

    Jo jag vill inget annat än att amningen ska fungera. Höll på i 4 månader med sonen och kände mig som världens sämsta mamma då det inte gick. Vara bara fokuserad på det och ville knappt gå ut då han var så bökig i de situationerna när han inte fick grepp. Ska på amningsförberedande samtal på måndag. Ska verkligen försöka men ska Samtidigt försöka tänka att går det inte blir det fina barn ändå och inte ta det lika hårt. Lätt nu att säga när man inte har alla hormoner som spökar

    Nu ska jag jobba några h.

    Ha en bra dag

  • 84tess84

    Bf 8/7, har en son född 09, bor i Vidingsjö. Lyckas ej lägga in via mob .

    Jag går på bm Åsa vattengympa, tors fm. Eller på tors är det en annan bm som håller i det. Helt underbart. 1h vattengympa och sen 1 h avslappning, fika och samtal om förlossning och andra funderingar man har. Så skönt att få en liten fristad och bara fokusera på bebis och det som komma skall. Är på ekoxen så det är väldigt mysigt. Har redan börjat de som ska få i aug då hon stänger ett par v. Men ring och kolla för det faller bort tjejer varje v som får sina bebisar.

    Jag jobbar 1 v till. Sen blir jag hemma med graviditetspenning och komp/sem. Har ej sovit på 6 v ordentligt, så mitt tålamod är väl inte det bästa för tillfället . Blir bra att varva ner lite innan bf känner jag. Om det är någon som har lust för lite lunch i maj och ses på stan så säg till . Lite orolig att man kommer bli för isolerad nu när jag ej känner några som ska få nu.

  • 84tess84
    Cherie skrev 2015-05-11 23:14:30 följande:

    Altivkund: Åh fy! Kramp i vaden, det hade jag var enda natt när jag väntade min första. Tillslut gick det så långt att jag var öm i benen hela dagarna (antagligen träningsvärk) på grund av att mina vader krampade varje natt.

    Än så länge har jag sluppit tack och lov, kan dock känna som att jag ska få kramp precis när jag sträcker mig på morgonen, då är man snabb och slappnar av kan jag lova :)

    Tess84: skönt att få vara ledig och varva ner. Har ni några planer för sommaren? För utom att vänta på bebis förståss :)

    Madde98, hoppas på + för dig snart. Vad underbart (och jobbigt kan jag tänka mig) med tvillingflickor. Är det en eller tvåäggs?


    Vi har inga planer för sommaren, hehe. Hoppas att inte behöva gå över tiden då det kommer bli tight mellan födelsen och sonen ska börja f-klass. Hoppas den kommer lite innan bf datum 8/7. Maken och sonen har tänkt åka en natt någonstans typ skara sommarland själva. Sen om jag och bebis mår bra tänkte vi ta en tripp ngn natt alla också. Ev åka till min pappa som bor vid en sjö ute på landet nära Örebro. Lite dagsutflykter mm. Men som sagt. Går jag över får vi se vad vi hinner .

    Ni?
Svar på tråden Blivande flerbarnsmammor i Linköping!