Inlägg från: Aktivkund |Visa alla inlägg
  • Aktivkund

    Blivande flerbarnsmammor i Linköping!

    Hej!

    Jag väntar barn nr 4 med bf i juni 2015, vore kul att följa andra i Linköpingstrakten som också ska ha barn nr 3,4 eller mer nu i sommar! Jag skulle bli glad åt att få kontakt med ev promenadkompisar eller bara åt att följas åt här.

  • Svar på tråden Blivande flerbarnsmammor i Linköping!
  • Aktivkund

    Hej 84tess84! Klart du kan hänga på även fast det är nr2! Jag bor i Tallboda. Mina barn är födda -04, -07 och -11. Hur mår du såhär långt? Har graviditeten varit likadan som den förra? Och hur känner du inför förlossningen?

  • Aktivkund

    Oj, låter ont och jobbigt med ryggen och fogarna. Jag känner av symfysen av och till, vissa dagar kan jag gå timlånga promenader i rel raskt tempo och andra får jag ont bara av att vända mig i sängen, märkligt.

    Mina förlossningar har varit bra med normala förlopp; första typ 12 tim, andra 5-6tim (räknat från "riktigt ont") och trean kom på 3 tim från första känningen och då var första timmen knappt smärtsam. Så jag kan verkligen inte klaga! Och fortare går det alltid med nr 2, en föder bara sitt första barn en gång och det är tur ;)

    Be bm skriva in i journalen att du är orolig ffa för efterförloppet och blödning så ska du se att de håller noga koll på det, samt att du vill ha mycket stöttning med amningen! (Om du vill det vill säga).

    Jag hoppas kunna gå på någon öppen förskola den här gången, känner ingen som väntar barn och är lite orolig att känna mig ensam. Men det är som du skriver, svårare att passa in tider etc när en har äldre syskon (har ju två skolbarn och ett förskolebarn som har möjlighet till förskola kl 8-11 bara).

    Nu är det dags för sängen och lika punktligt som vanligt vaknar Lillis i magen nu för att hålla igång järnet en halvtimme eller så! Hen ligger med huvudet uppe och rumpa/fötter nere vid min urinblåsa så jag måste alltid upp och kissa när hen sätter fart om nätterna. ..

    Vi hörs!

  • Aktivkund

    Välkommen Cherie! Jag har inte varit så aktiv här på ett tag märker jag, tiden går så fort och jag börjar känna mig trött och slut i kroppen allt tidigare på kvällarna. .. Ryggen värker mer och mer men det värsta är den j**la tyngdkänslan/värken från underlivet, har inte upplevt det tidigare graviditeter. Hur är det för er?

    Apropå kondis, hmm... kommer finnas en del att jobba på i sommar/höst!

    Att ha äldre syskon som är med under graviditeten är verkligen härligt som du beskriver Cherie, det blir mycket mer hela familjens bebis och jag tycker det knyter ihop familjebanden på ett mysigt sätt :)

    Mina stora barn vill gärna känna på magen då bebisen rör på sig och är väldigt engagerade i namnfrågan!

    Var bor du Cherie? Jag skulle gärna ha någon/några andra nyblivna mammor att promenera och dricka kaffe med under föräldraledigheten!

    Sköt om er båda två!

  • Aktivkund

    Har bf 29/6. De andra har kommit någon/några dagar innan så jag räknar nog med det den här gången också. Jag jobbar fram till skolavslutningenmen tar en semestervecka sista v i maj då jag känner att orken börjar försvinna nu. Har ofta sömnlösa nätter, som nu, antingen pga myrkrypningar, kramp, nästäppa eller liknande. ..

    Jag har inte möjlighet att gå vattengympa eller yoga som jag hade tänkt mig, det skulle nog varit skönt, men med tre barn är det svårt att hitta tiden. Tallboda är nog lika off som Ekängen så vi kanske får till någon träff framöver? !

    Och luncha gör jag gärna någon dag under v.22 då jag är ledig :)

    ska försöka få någon timmes sömn nu, hoppas slippa vakna av kramp i vaden inatt. ..

    sov gott!

  • Aktivkund

    Hej! Länge sedan jag var inne. 35+2 idag och har rätt jobbig foglossning nu. Har hyrt en tensapparat som är guld värd, kan verkligen rekommendera det om någon av er andra får problem. Jag har varit ledig en vecka nu bara för att vila upp mig, har sen två jobbveckor framför mig innan jag går på fl samtidigt som skolavslutningen. Det har varit toppen att vara ledig, ingen stress över sömnbristen, bäckenet mår mycket bättre när jag kan röra mig som jag vill (har ett stillasittande jobb och har nu märkt att det är påfrestande! )

    Annars så ser jag fram emot förlossningen, men jag är inte riktigt redo än så jag vill inte föda så väldigt mycket tidigare än beräknat. .. vill ha mina sommarlovsveckor först! Jag har haft bra förlossningar förut så det skrämmer mig inte, däremot längtar jag väl inte direkt efter smärtan. Trots att minstingen är fyra minns jag klart och tydligt hur det kändes när det var som värst, fy fasen. .! Försöker tänka på stunden efteråt istället. När man första gången får se och hålla sitt barn... <3

    Hoppas ni andra mår bra!

Svar på tråden Blivande flerbarnsmammor i Linköping!