Inlägg från: Anonym (Jess) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jess)

    Är feministiska män mer attraktiva än patriarkala män?

    Min man är feminist, och vi har ett jämställt förhållande. Att han är feminist innebär INTE att han är en hunsad toffel som vissa okunniga tycks tro. Vi är två jämbördiga parter som strävar efter att vara oss själva som personer fullt ut och inte vara kvar i gamla könsrollsmönster. Han lagar mest mat och är bäst på inredning, jag städar och fixar små byggprojekt. Vi delar upp sysslor efter det som passar oss, inte efter vad vi "borde" göra. Sexlivet är toppen, rak kommunikation och vi båda tar lika mycket initiativ. Han behöver inte uppvakta mig för att jag ska släppa till, och jag behöver inte skämmas för att jag har stark lust. Så ja, den sortens feministiska man som min är, är definitivt mannen för mig. Sen behöver en man naturligtvis inte kalla sig feminist för att vara som min man, jag hade älskat honom ändå, men nu gör han det.

  • Anonym (Jess)
    Anonym (ikaros-blå) skrev 2015-04-15 20:36:58 följande:

    O du byter däck på bilen och håller i borrmaskinen?

    Låt mig gissa, det finns ingen man och du drar någon rövarhistoria för att främja något som är din politiska övertygelse. Då måste du hjälpa till i saken för att få fler omvända till sekten

    Om en majoritet av landets kvinnor var övertygade feminister. Så hade väl F! varigt i riksdagen och inte som nu.. Var är ni någonstans?


    Jag håller ofta i borrmaskinen och däck byter vi tillsammans. Hur så, låter det helt otroligt för dig? I så fall kan jag bara beklaga att du inte upplevt ett sådant förhållande. Kanske ska du bli feminist ändå ;)
  • Anonym (Jess)
    Anonym (ikaros-blå) skrev 2015-04-16 04:57:32 följande:

    Jo eller hur..

    Så de där muttrarna som håller de där runda sakerna som kallas hjul . De både lossar och spänner du.?

    Ok jag har hört talas om de där moderskeppen. De som kastar diskus och heter Ludmilla men är från början en man och kommer från DDR. Tack men nej tack ett sånt förhållande avstår jag ifrån. haha feminist och skaffa sig en Ludmilla.. tvi nej


    Ja om jag kan gör jag det, om hjulen sitter hårt så är man är starkare än jag så när det gäller sånt som kräver råstyrka är han bättre lämpad. OMG åh nej jag sa att det finns en fysisk skillnad mellan oss, det omintetgör hela min feministiska grundsyn! Min man är fysiskt starkare så det innebär att jag bums måste in i köket och dessutom begära lönesänkning eftersom jag tjänar mer! Eller inte... Du förstår att jag har inga som helst problem med att det finns fysiska skillnader och ändå sträva efter ett jämställt förhållande och frigörande från gamla könsroller. Men du har ju inga argument utan fjantar dig bara :) att orera om att feminister är maskulina diskuskastare är skrattretande, särskilt att det skulle appliceras på mig haha. Så långt från sanningen som du kan komma.
  • Anonym (Jess)
    Anonym (ikaros-blå) skrev 2015-04-16 10:33:18 följande:

    de är väl du som tolkar det som så att. För att du är svagare så måste du stå i köket.

    Jag säger bara.. Snick snack...

    Du skit i hjulen, kan du inte spänna dem så blir det bara trafikfara för andra och dig själv. gott råd.

    Det finns i princip bara några få begränsningar för män vad de klarar av. Föda barn och amma dem.. Sen klarar män av allt. Men det finns en uppsjö av begränsningar på vad kvinnor klarar.. Men det är inte kvinnors fel.. Bara naturen som gjort er lite (hmm vad ska man säga... klenare).. Förutom då när det gäller musklerna till att snackare.

    Feminism är bara nåt hitte på för att just dölja kvinnors tillkorta kommande och deras avundsjuka och ha en anledning till att snacka en massa utan att det blir något gjort.


    Men naturligtvis skulle jag inte åka runt i en bil med dåligt spända hjul, snälla... Det är ju därför min man hjälper till när det behövs! Det finns fysiska olikheter mellan könen (på gruppnivå) men att kvinnor generellt sett har mindre muskelmassa och att män inte föder barn ska inte påverka människors möjligheter eller tvinga in dem i stereotypa roller. Att feminismen är hittepå som inte får något gjort är ju bara ett hittepå från din sida.
  • Anonym (Jess)
    Anonym (ikaros-blå) skrev 2015-04-16 12:34:42 följande:





    NUBBE GUBBE JÄVLA MAN

    FÖRSTÖR VÅR VÄRLD HELT UTAN SKAM

    VÅLDTAR, KRIGAR, SLÅSS OCH FÖRSTÖR

    FATTA ATT DU INTE KAN ELLER BÖR

    TA MIG PÅ FITTAN NÄR DU BLIR KÅT

    ELLER PÅ BRÖSTEN NÄR LUSTEN FALLER PÅ

    JAG HATAR DIG DU JÄVLA MAN

    DU TROR DU VET DU TROR DU KAN

    ALLT OM KVINNOR ALLT OM VÅRA LIV

    MEN DU VET INGET SÅ TA ETT JÄVLA KLIV

    TILL SIDAN, TILL KANTEN, STÄLL DIG VID RANDEN

    RAMLA I, DET SKITER JAG I

    VÅR NU ÄR DET VÅR TUR,

    DET HÄR ÄR VÅR REVANSCH

    VI SKA VISA DIG,

    NU TAR VI VÅR CHANS

    DU GAV DIG ROLLEN SJÄLV SOM GUD SÅ JÄVLA PATETISKT,

    JAHA SÅ DU HAR KUK ÄR DET SKÄL NOG ATT TVINGA PÅ MIG IDEAL

    FÖR DIN EGNA SKULL OCH EGNA JÄVLA VÄLBEHAG

    JAG SKA VISA ATT JAG KAN, BÄTTRE ÄN DIG

    ÄVEN FAST JAG ÄR EN ?KORKAD, LITEN TJEJ?

    SNUBBE, GUBBE JÄVLA MAN

    BÄST DU BÖRJAR SPRINGA

    FÖR HÄR SER DU EN KVINNA

    SOM HATAR DIG SÅ MYCKET

    VI SKA SLITA DIG I STYCKEN


    Den låten skrevs av Radical cheerleaders efter att en av deras vänner blivit våldtagen. Men den här tråden handlar om feministiska män, inte att gruppen Radical cheerleaders uppträdde på en FI-kongress i Örebro för tio år sedan. Alla feminister röstar inte på FI.
Svar på tråden Är feministiska män mer attraktiva än patriarkala män?