• Schnaa

    Kan man tända på BDSM-utlevnad och vara feminist?

    Idén till tråden kommer från en diskussion i denna tråd: www.familjeliv.se/forum/thread/75163514-ar-feministiska-man-mer-attraktiva-an-patriarkala-man

    BDSM är ett samlingsbegrepp och står för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism.

    BDSM innebär att samtyckande personer gemensamt söker njutning genom olika former av maktutbyten.


    För en del är BDSM ett sätt att krydda till sexlivet lite extra ibland. För andra är det en livsstil. En del gillar vissa delar och vill till exempel endast bli dominerade, andra är allätare och testar gärna olika roller.


    Att hålla överenskommelser och att leken är frivillig är viktigt när man utövar BDSM. (saxat från: www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Sexteknik-och-praktik/BDSM/)

    Vad anser du, kan man vara feminist om man tänder på BDSM-utlevnad?


     


    It takes a fool to remain sane
  • Svar på tråden Kan man tända på BDSM-utlevnad och vara feminist?
  • Herrn i unform

    Självklart, många av mina bekanta och likasinnade inom bdsm-världen är feminister (både killar och tjejer, dom som sub) och en del är till och med aktiva inom F!. 


    Bdsm handlar inte om könsroller, om man inte aktivt väljer att ha just den typen av relationer/utlevnad med klassiska gammeldags könsroller (finns det också). Annars har det mer med personkemin att göra. Och gemensamma regler, kontrakt, överenskommelser eller hur man nu vill göra. 

  • Kereza

    Ja. 

    Dessutom finns det både män och kvinnor som är dominanta - och undergivna - för att inte tala om alla kinks och fetischer och böjelser folk har, så BDSM är ofta ett område där könsrollerna från de mer konservativa områdena ställs helt på huvudet...

  • ÄngDal

    Det föreligger ingen motsättning mellan BDSM och feminism, bägge handlar om respekt och människovärde och att bejaka men jämställa olikheter.

  • Sensitiveguy
    Schnaa skrev 2015-04-17 23:01:22 följande:

    Tack för era svar!


    Tack för en intressant trådstart!
  • Efraim Barkbit

    Svaret är ja. Men jag förstår frågeställningen då det som som iaf dominant man kan känna motsägelsefullt iaf i början av ens egen utlevnad.


    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
Svar på tråden Kan man tända på BDSM-utlevnad och vara feminist?