Tar ni bort brickan efter er på McDonalds?
Oftast inte. Varför gå på restaurang om man skall göra personalens jobb. Jävla trams.
Oftast inte. Varför gå på restaurang om man skall göra personalens jobb. Jävla trams.
Snabbmatställe lågpris .Blandar du ihop det med restaurang som har serveringspersonal.
Nu har ju dessa restauranger priser som är beräknade på att inte ha personal som sköter detta, dvs bra mycket billigare.
Det gör det visst! Har flera vänner som jobbar där så jag vet. Dom har extremt låg förtjänst på varje mål dom säljer vet jag också.
Kom inte och snacka de har sjukt dålig marginal ,kostnaderna borträknade
Undrar om det finns nån koppling mellan detta och snabbmatsskräp på parkeringsplatser och efter vägarna? Det finns ju kommun anställda som ska städa såna områden så det kanske är därför man bara släpper det där man står. Varför ska jag lägga det i en papperskorg när det finns andra som har betalt att göra det?
Mcdonalds koncept bygger på att rationalisera bort så mycket av arbetet på kunderna som möjligt för att hålla kostnaderna nere. Därför räknar de med att kunderna ska ha normalt folkvett och städa upp efter sig. Gillar du inte Donkens affärsidé så kan du äta på mer seriösa restaurangen. Att inte plocka upp efter sig och förstöra för både den överarbetade personalen och andra kunder är riktigt patetiskt. Skärp dig.
Jo det kan jag men jag förstår inte vad vinsterna har med normalt hyfs att göra? Finns det överhuvudtaget nåt företag som inte är vinstdrivande? SF bio har anställda dom också som ska städa, lämnar du allt skit på golvet eller i stolen där också? Eller det kanske var en dum fråga förstås för det gör du såklart.
Jaha vilka kostnader har ett företag för verksamheten
Största kostnaden är som regel personalen
Ja, det gör de. Men den personen ska torka bord, tömma sopor, fylla på ketchup etc, se till att toaletterna är rena och fräscha och hjälpa till om så behövs. (Tex, om den som är i restaurangen ser en mamma med barnvagn eller någon som på annat vis har svårt att få med sig brickan så ska man gå dit och erbjuda sin hjälp) När denne även måste ta bort brickor efter full friska, men sinnessvaga personer som inte kan ta undan sitt eget skräp så finns mindre tid till övriga sysslor.
Jag har själv jobbat på Donken och det är stor skillnad mellan restaurangerna. I sämre områden är folk mer benägna att strunta i brickan och bara gå sin väg än i bättre områden där folk verkar ha mer hyfs.
Alltså jag har drivit eget tjänsteföretag i år och jag vet precis vilka kostnder ett företag har.
Kantänka mig att de har följande kostnade plus mycket mer.
Löner
arbetsgivaravgifter
lokaler
råvaror
revisor
bokföringskostnader både hårda och mjuka
nets eller annat kortföretag
transaktionskostnader kort
Städpersonal samt städutrustning
Avgifter för kontanthantering
administrativ personal
inredning
och mycket mycket mer
Själv betalar jag 51000 kr i månaden i hyra för 1
36 kvm butikshyra i inte bästa läge
Bruttomarginla löjligt,inte mycket kvar när allt är betalt
Själv tänker jag det inte som hjälp till McD när jag tar hand om mina sopor utan hjälp till nästa
medmänniska som vill ha en sittplats snappt
Jag kan utan vidare lägga en minut på att röja upp efter mig
Vad har det med saken att göra? Jag vet hur det var upplagt, vad som var det huvudsakliga jobbet ute i restaurangen så att säga. Och det är inte att ta bort brickor men det måste man ju givetvis göra när det finns ohyfsat folk.
För att ändå svara på frågan: Nej, jag hade inte ansvaret, men viss insyn eftersom jag är ekonom egentligen, jag valde att jobba på Donken en period för att det passade mitt liv just då.