• Anonym (Tänkaren)

    Var detta våldtäkt? Hur går jag vidare?

    Jag har blivit utsatt för två olika händelser när jag var yngre, och fortfarande har jag svårt att släppa dem och gå vidare. Varför? 

    Ena händelsen var att jag var hos en vän, hennes kille och kusin. Vi såg film, och jag somnade i en sackosäck under en filt. Jag vaknar till av att en hand smeker mitt lår, som sedan knäpper upp mina byxor och går innanför trosorna och pillar med sina fingrar i mitt underliv. Jag har alltid sagt att den dagen jag blir utsatt för något som jag inte vill, kommer jag skrika och slåss för mitt liv. Men det blev helt motsatt effekt, av chocken och rädslan blev jag helt paralyserad och vågade inte ens röra mig. När filmen var slut, slutade han och sedan "låtsades jag vakna" och gick därifrån. Grät i flera veckor efteråt. Berättade för min vän att hennes kusin gjort så, och hon tvingade mig att gå till honom så att han skulle be om ursäkt. Hon lämnade mig själv i ett rum med honom och jag var livrädd, ville bara det skulle gå fort. Han tog på mig och sa tillslut "förlåt". Jag sprang sedan därifrån. 

    Den andra händelsen var att jag var på fest med min sambo och massa vänner. Efter festen däckade jag, medan grabbarna var ute på krogen. Jag hör hur sambon frågar våran gemensamma vän om han har någon dildo, och sedan vaknar jag till av att något föremål åker in och ut ur mig, och drabbas återigen av paralysering. Vågar inget göra! Jag hör hur sambon säger till den andra killen "Hör du hur jävla våt hon är" sedan skrattar de och han fortsätter, medan vår kompis är i samma rum! Sedan knullar han mig. När jag vaknar upp på morgon, har jag blod i trosorna... så jag frågar om något hände på kvällen. Först säger de nej, och jag blir tyst. Går ut. Sedan kommer min sambo ut och berättar att han använt en dildo på mig, och frågar om jag är arg. Jag svarar inte. och försöker bara glömma. 
    Räknas detta som våldtäkt? Räknas det första som våldtäkt eller sexuellt övergrepp? Eller har man rätt att göra så här mot någon som sover eller är så jävla full? Var det mitt fel att jag inte skrek och sa ifrån? Var det mitt fel att jag blev våt? Varför blev jag det ens? jag ville ju inte! Och det kändes så jävla jobbigt också att våran gemensamma killkompis låg i samma säng och spelade tv spel medan min sambo höll på med mig!! 

    Jag har försökt att gå vidare, men det kommer upp då och då och känns bara allmänt jobbigt. Detta var nu säkert 7-8 år sedan. Borde jag inte glömt det nu? 

  • Svar på tråden Var detta våldtäkt? Hur går jag vidare?
  • Anonym (anonym)
    Anonym (a) skrev 2015-04-19 14:41:03 följande:
    nu vet jag inte så mycket om vad som händer i 18-20 åringars kretsar men min uppfattning när jag var i den åldern var att killar som betedde sig som grisar fick stryk av andra killar.Men vad gör det nu?Hänger de på?
    Verkar som de numera hänger på med tanke på att en kraftigt berusad tjej utsattes för en gruppvåldtäkt mitt på dagen på en fullpackad strand i USA där ingen ingrep trots att 100-tals människor såg vad som hände och inte bara såg de filmade med sina mobiler vad som hände.
  • Boll86
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-19 00:21:15 följande:

    Vill inte ställa någon till rätta, eftersom det är min man det handlar om och min bästa vän. Sen var det, som du säger så ofantligt många år sen, vi var väl alla unga och dumma på den tiden. 

    Har funderat på att prata med någon psykolog, men är så rädd att de har anmälningsplikt och anmäler händelsen. Kan de göra det? 


    Kanske borde börja med att prata med din man då? Det minsta man kan begära av honom är väl en ursäkt och en förklaring.
  • Anonym (a)
    Anonym (anonym) skrev 2015-04-19 15:17:45 följande:
    Verkar som de numera hänger på med tanke på att en kraftigt berusad tjej utsattes för en gruppvåldtäkt mitt på dagen på en fullpackad strand i USA där ingen ingrep trots att 100-tals människor såg vad som hände och inte bara såg de filmade med sina mobiler vad som hände.
    den stranden är ökänd för sina spring breaks och det samlas mycket folk som inte ens går på college utan är där för att langa sprit och droger.Tror myndigheter har försökt att försöka rätta upp de här festerna men det går tydligen inte.
    Nackskott på idioter som ställer sig och filmar också det borde verkligen vara kriminellt då man är ute efter att sprida materialet på internet.För det var ju inte så att det sprang till polisen direkt efter för att visa bevismaterialet och förövarna,utan tjejen fick genomlida att det spreds runt på internet några veckor.
    Jag har nu döpt det till rapeshaming
  • Anonym (Så ledsen!)

    Hej fina du!

    Jag har läst hela tråden och här är mina tankar.

    Du blev utsatt för ett fult övergrepp, i första fallet, och en rå våldtäkt i andra.

    Det första kan du förhoppningsvis prata av dig och få frid med, men det andra är långt mer komplicerat.

    Det var din sambo, numera man, som utsatte dig. Han som borde klappat dig på kinden och hjälpt dig komma hem och få sova i din säng. Gett dig vatten och eventuellt huvudvärkstabletter dagen efter.

    Nu är ni gifta och har barn ihop. Han har bra och dåliga sidor. Du har valt honom , men det han gjorde då var INTE okej!

    Du behöver känna att han förändrats och du behöver ha en "garanti" på att detta aldrig kommer hända igen. Du behöver också höra ett ärligt förlåt, efter att han fått kunskap om vad detta gjort för avtryck i dig.

    Det verkar också finnas en attityd i er vänkrets att detta beteende är ok. Majoriteten av samhället tycker att beteendet är förkastligt/ brottsligt och du behöver faktiskt fundera på hur denna attityd inte ska gå över på dina barn för att drabba dem som offer eller förövare.

    Tycker verkligen du ska ta kontakt med någon professionell för att bolla. Kuratorer brukar man kunna få kontakt med genom vårdcentraler eller kanske ett samtal med en präst? De är väldigt lättillgängliga. ( kan ringa 112 och begära jourhavande präst när som helst) eller bara gå in i närmsta kyrka.

    Lycka till och kram!

  • Anonym (Tänkaren)
    Anonym (Lämna) skrev 2015-04-19 13:18:36 följande:

    Det är sjukt... Och att säga förlåt räcker inte, hans agerande visar liksom att något fundamentalt i honom inte är som det ska. Om du inte vill lämna honom så måste han få klarhet i att han faktiskt våldtog dig, och att det här är ett trauma hos dig. För det är det ju, du tänker på det och mår inte bra! Och han har orsakat det. Terapi vore nog bra, både som par och enskilt. En man som är så pass empatilös att han kan göra nåt sånt mot sin tjej skulle nog gynnas av terapi. Tänk på era barn och vilken sorts förebild ni föräldrar vill vara. Terapi är verkligen inget dåligt eller pinsamt, alla människor skulle behöva lite!


    Vi är faktiskt väldigt bra förebilder som föräldrar och jag är utbildad förskollärare. Vi får väl se vad som händer i framtiden... terapi känns lite läskigt.
  • Regndamen
    Anonym (Tänkaren) skrev 2015-04-19 18:37:17 följande:

    Vi är faktiskt väldigt bra förebilder som föräldrar och jag är utbildad förskollärare. Vi får väl se vad som händer i framtiden... terapi känns lite läskigt.


    Hur hade du resonerat om dina barn kommit och berättat att dennes partner gjort något sådant mot denne?
  • Anonym (Tänkaren)
    Anonym (Svin) skrev 2015-04-19 13:31:31 följande:

    Fast inte veta bättre för att man är 20 år? Trodde han också att det var okej att slå barn, ta saker utan att betala i affärer? Har han något slags begåvningshandikapp? Han har kommit undan med den ursäkten för att samhället låtit honom. Han förstod, han bara låtsades som att han inte gjorde det för att han tyckte det var roligare i stunden. Riktigt jävla vidrigt beteende och varken hans kön eller hans ålder ursäktar det.

    Sen att ni fortfarande har vänner som tycker att sånt beteende är okej är ju verkligen skrämmande.


    Jadu, jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den. Men jag tror absolut att han förstod att han gjort fel och därför hände det ju aldrig igen.
  • Anonym (Tänkaren)
    Anonym (a) skrev 2015-04-19 13:57:32 följande:

    Vi är nästan i samma ålder och jag kan inte komma ihåg att pojkvänner ofredade sina flickvänner på fyllan.Att det finns äckel som tar sina chanser på tjejer som har druckit för mycket är jag själv alldeles för väl medveten om,och har mått extremt dåligt över det dock var det ingen jag kände eller visste vem det var.Kränkt och äcklad blev jag iaf

    Det är väl därför jag nu är väldigt uppmärksam på tjejer som har druckit för mycket och ska bäras hem av två flinande killkompisar.


    Tråkigt att du har varit med om samma sak....

    Fast det finns ju faktiskt killkompisar som bryr sig och ser till att kvinnan kommer hem oskadd.
  • Anonym (Tänkaren)
    Boll86 skrev 2015-04-19 15:24:58 följande:

    Kanske borde börja med att prata med din man då? Det minsta man kan begära av honom är väl en ursäkt och en förklaring.


    Han har ju redan bett om ursäkt. Någon förklaring vet jag inte om jag fått, men han var väl kåt och eftersom jag blev våt fortsatte van.
  • Anonym (Tänkaren)
    Regndamen skrev 2015-04-19 18:42:52 följande:

    Hur hade du resonerat om dina barn kommit och berättat att dennes partner gjort något sådant mot denne?


    Jag hade såklart blivit både rädd och förbannad och velat att mitt barn skulle ha anmält svinet. Min karl skulle nog åka raka spåret och spöa killen.
Svar på tråden Var detta våldtäkt? Hur går jag vidare?