• oshark

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    frugr95 skrev 2019-02-20 11:15:04 följande:

    Slutade med ppiller för 1 år och 7 mån. Gått igenom en skrapning med mola i oktober. Så har inte haft koll på mina ÄL förrän efteråt då vi försöker igen. Har ju inte missat den och fått utslag varje månad med stickor. Men blev förvånad bara att den varierar så :) det ser ut såhär på andra sidan


    Ok, då är det kanske skrapningen som spökar lite fortfarande.
  • oshark
    Mema9 skrev 2019-02-20 11:26:30 följande:

    Jag bör ha ägglossning när som.. fick pos ältest i förrgår och igår morse. Har pcos så blir nojjig att det blev en ägglossningsfri cykel trotts positivt ältest. Jag tempar alltid vid samma tid, lägger mig vid samma tid, rör mig inget innan temp (i vaket tillstånd iaf). Det är bara andra cykeln jag tempar och förra cykeln var jag förkyld precis vid äl så den går inte att jämföra med tyvärr :/

    Tyckte tempen var låg eftersom jag är runt ägglossning. Vill ni ändå ha en bild trots att jag inte har nån annan cykel att jämföra med?


    Om det är precis före ÄL är det inte ovanligt att tempen dippar lite. Ca en vecka innan ÄL börjar ju östrogenet öka för att förbereda för ÄL och ökar östrogen kan leda till sänkt temp. Fick du positivt ÄL-test igår morse kanske ägget släpper idag (även om det äe som du säger att ÄL-test är notoriskt opålitliga för vissa med PCOS)
  • oshark
    Linneaalice14 skrev 2019-02-21 15:07:08 följande:

    Hej på er. Hoppar in här om de e ok? jag har bärjat i slutet av december att tempa med natural cykles. O slutade med p piller december. Har fortfarande inte fått någon mens, samt att jag vart på utredning hos gyn o läakre. 

    Fick i oktober p piller abonelle  för att få igång mensen som ej kommit efter p spruta stoppet i sept 17, så poktober 18 fick jag p piller skulle äta 2 månader, mensen kom som vanligt på dem sockerfria pillren o tog sista tabletten 9december o mensen slutade 13 december. alltså var första mensens dag med p piller 9 december

    den 

    26/12 kände jag av molande mens värk o gjorde ägglossningtest vilket även natural cykles sa till att jag skulle göra, O vad jag förstått så blev ena testet positivt, o sen testade jag 27 o då vart de svagare, jag o gubben sexade unger 23/12

    26/12

    27/12

    28/12

    30/12 o 1/1-19

    o har kört på ungefär varannan dag metoden. Dock inget som hänt ännu, O nu när jag testar med alla lh tester så e allt negativt, har inte ens fått mens efter december. 

    Som appen o tempen säger o sa ifrån den 14 februrai att jag kommer vara fertil inom dem nämsta dagarna, Men alla tester e ju negativa. 

    Samt jag har snart ätit upp 2 kartor med rosenrot för att få igång processen men inget händer. Vart på gyn o undersököt o allt ser fint ut. Gubben har också testat o allt ebra med honom också, Så va fan har jag ingen ägglossning?


    Hej.

    1. Det du hade på sockerpillrena var inte mens. Är en bortfallsblödning.

    2. Den blödning du fick när du tog sista pillret i december var inte mens. Var en bortfallsblödning.

    3. Att NC säger att ägglossning borde komma betyder egentligen ingenting. NC gissar bara baserat på den data du lagt in. Samma med fertiliteten.

    4. Positivt ÄL-test betyder tyvärr inte ägglossning. Det betyder att kroppen genom en LH-ökning förbereder sig på att släppa ett ägg. Tyvärr kan kroppen ibland misslyckas och då vet man det genom att tempen inte stiger.

    5. Att äta p-piller för att få igång ägglossning låter inte som en speciellt bra idé från mitt perspektiv. Varför tyckte de att du skulle göra det? Vad var motiveringen/förklaringen? P-piller är ju att kemiskt försätta kroppen i ett fejkklimakterie och det kan ta flera månader att återfå din ägglossning. Samma med p-stav och alla andra hormonella preventivmedel.

    Gå tillbaka till gyn. Kräv blodprov och tester. Hormoner, vitaminer, mineraler. LH, FSH occh sköldkörteln. Rubbet. Har du ingen ägglossning på över ett år så ser inte allt bra ut. Sjukt ju.

    Hoppas du får hjälp!
  • oshark
    Linneaalice14 skrev 2019-02-21 15:14:07 följande:

    Tänkte jag lägger in hur allt ser ut i min app, Varför står de hela tiden att mer data behövs, Jag fyller ju i allt som de skall. O tempar. 


    Säger troligtvis att mer data behövs för stt den inte kan tolka den datan den har. 64% är inte jättemycket att ha tempat. NC rekommenderar minst 5 av 7 dagar i veckan (dvs 72%) för bra resultat. Men de kan som sagt aldrig veta nåt i förväg utan bara bekräfta efter. Alla förutspåelser är gissningar baserat på din tidigare data.

    Exempel från mig: enligt mina tidigare cykler har jag ÄL ingenomsnitt CD22. Idag är jag på CD40 utan ÄL. NC kan inte hantera det och har därför satt ut att de väntar på att bekräfta att jag hade ÄL CD22 och säger "troligtvis ej fertil" fast jag vet att jag inte haft ÄL.

    Det är bara en app med algoritmer, den kommer aldrig kunna veta hur din kropp kommer bete sig, bara gissa baserat på hur den har betett sig förut.
  • oshark
    Linneaalice14 skrev 2019-02-21 17:10:20 följande:

    Alla blodprover o vitaminer är tagna i september även skäöldkörlten, jag är också gatric bypass opererad o äter daglien klcium o mitt val kinna vitaminer samt folsyra o järn tabletter. Så den delen e faktiskt okej. 

    Varför kallar dem det mens då? eller blödning enligt p piller, Ja du ingen aning varör jag fick detta för att hjälpa till att få ägglossning vilket jag tykcte också va knepigt, men gjorde helt enkelt som dem sa. nu står jag här o har ingen alls, fattar nada med min kropp just nu, 

    UL såg ju också bra ut, äggledare m.m. 

    Men som tur va så ringer ju dem imorgon:D O skall ta upp o säga att nu får de vara nog, trött på att kroppen ej fungerar liksom. 


    Ok. Det var ju bra iaf. Hoppas de kan göra nåt nu när de hör av sig.

    Jag vet inte. Lathet? För att du ska känna dig mer bekväm? För att det inte ska låta som man mixtrar för mycket med kroppen?
  • oshark
    Lunalove skrev 2019-02-22 11:20:48 följande:

    När man inte trampat på länge, när borde man kalibrera tempen så den blir mer korrekt med den nuvarande temperaturen? (Inte tempat på ca 6 månader.. är det efter mens isf?


    Jag skulle göra det för att vara på den säkra sidan. Och skulle börja så nära mens som möjligt. Helst CD1 förstås
  • oshark
    frugr95 skrev 2019-02-23 07:39:49 följande:

    Hallå igen haha :)

    Jag undrar varför min man får vissa meddelanden i sin app som inte jag kan se i min?! Han fick nu att min ÄL skett mellan CD 15 och 17. Och att troligtvis var ÄL CD 16. Men tidigare månader har den alltid satt ut bara en dag, så varför ser cykeln ut såhär nu för?? Skumt!


    Då du inte har tempat varje dag kan de inte garantera ÄL på någon specifik dag. När mensen kommer kommer de troligtvis sätta ut ÄL på en specifik dag baserat på din tidigare lutealfas.
  • oshark
    oshark skrev 2019-02-23 15:43:07 följande:

    Då du inte har tempat varje dag kan de inte garantera ÄL på någon specifik dag. När mensen kommer kommer de troligtvis sätta ut ÄL på en specifik dag baserat på din tidigare lutealfas.


    Såg precis att du hade tempat varje dag. Bara zoomat in så det såg långt ut mellan temparna Men samma princip gäller egentligen, de är inte helt säkra men kommer sätta ut mer exakt om mensen kommer säkert.
  • oshark
    liranlaran skrev 2019-02-23 17:01:36 följande:

    Jag blir inte klok på det här. Kan jag lita på att ägglossningen verkligen har skett? Testade negativt imorse med ett testa tidigt. Borde inte det ha varit positivt vid det här laget om ägglossningen stämt?


    Du kan ha haft ÄL senare. Typ CD42?
  • oshark
    Minmillis skrev 2019-02-24 10:39:41 följande:

    Några små frågor! Inte säkert något kan svara på dem men provar! Om man dricker alkohol kvällen innan får man högre eller lägre temp? (Sätter självklart som avvikande) och kan man ha låg temp genom hela graviditeten? När jag va gravid så hade jag relativt hög temp men funderar på om man KAN ha låg temp och ändå vara gravid? Om man tex har utebliven mens i 3 månader men tempen går upp o ner som ?vanligt? betyder de att man ?inte behöver ta ett test? för man kan verkligen inte vara gravid då tempen ?alltid? är hög när man är gravid?

    Haha se om någon har några checka svar xD


    Ingenting är omöjligt men om du inte har hög temp är du med allra största trolighet inte gravid. Progesteron höjer tempen och utan progesteron får du mens/missfall.
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles