• MadHatter

    Hur hanterar ni en tiggare som sitter dag ut och dag in utanför samma matbutik och hälsar på precis alla som passerar?

    Om nån hälsar på dig finns det väl bara två alternativ:

    1. Hälsa tillbaka

    2. Hälsa inte tillbaka

    Personligen hälsar jag så gott som alltid på den som hälsar på mig. Men bara du vet ju vad som känns rätt för dig.

    Om du undrar över vad som är mest artigt så svarar jag alternativ ett.

  • MadHatter
    seriösanvändare skrev 2015-05-01 16:48:31 följande:

    Normalt är det oartigt att inte hälsa tillbaka ja, men sen tiggarna blev många har jag delvis tvingat ändra på mig och därmed göra våld på min uppfostran tyvärr. Alla tiggare nöjer sig nämligen inte med att hälsa om de lyckas fånga ens blick och man säger hej eller svarar på deras hej.

    Därför tycker jag inte att denna situation kan jämföras med artighet i största allmänhet. Jag har t ex lärt mig vilka tiggare det går bra att hälsa på, och vilka det (tyvärr) är bättre att ignorera. Gällande de jag går förbi ofta alltså.

    Och jag vill egentligen inte heller utsättas för detta varje gång jag går och handlar. Det handlar inte om att vara otrevlig, tvärtom blir världen bättre om vi är trevliga mot varandra. Men det är som sagt stor skillnad på det och påtvingad kontakt från någon som vill ha pengar av en. Varje dag, 10-20-30 gånger om dagen.


    Nu var svaret till ts som vad jag förstår var osäker på hur hon skulle agera, och då talar jag om hur jag gör och vad som generellt brukar räknas som artigt. Sen är det ju upp till ts att avgöra om "generell artighet" är lämpligt att använda sig av i den specifika situationen. Jag hejar inte alltid tillbaka i alla situationer heller.

    Men det ts kan göra är ju att heja eller inte heja beroende på vad som känns bäst för henne. För mig känns det nästan alltid bäst att hälsa tillbaka på den som hälsar på mig.
Svar på tråden Hur hanterar ni en tiggare som sitter dag ut och dag in utanför samma matbutik och hälsar på precis alla som passerar?