• Anonym (Mum)

    Vill inte ha besök efter barnet är fött

    Anonym (Knäppt) skrev 2015-05-03 08:23:35 följande:

    Det sägs att det tar en by att uppfostra ett barn. Men inte i Sverige. Här ska barnen hållas från äldre släktingar och vänner. Sen klagar man på att man inte får barnvakt eller avlastning när det behövs.

    Jag kan visserligen förstå känslan av att vilja vara ifred. Men jag tycker det är otrolgit överdrivet att inte ens låta barnets närmaste släkt träffa barnet när det kommit hem.

    Klarar ni inte 10-20 minuter så att de får hälsa på barnet? Hur illa ställt är det hemma hos er, är känslan jag får. Städar ni inte, tvättar inte er själva? Vad är det som gör att ni låser in er?

    Och hade jag varit nära släkting och inte fått träffa det nya barnet så hade jag respekterat det men jag hade tyckt att föräldrarna var knäppa. Och ja, jag har flera barn själv. Där har familjen kommit när vi kommit hem från BB, stannat i 20 minuter och sen åkt.


    Tyvärr stannar oftast inte folk 10-20 min bara för att titta på barnet. Man ska bjuda på kaffe och tro inte folk har med sig fikabröd till kaffet, de får man också se till att ha hemma!

    Så jag förstår precis vad TS menar. Sen ska man hålla på med amning, vilket jag i början tyckte var jobbigt när folk ska va med och glo! Trött och sliten är man också oftast. Fattar inte varför folk har så bråttom? Barnet finns ju kvar och så mycket växer den inte på 1-2 veckor!
Svar på tråden Vill inte ha besök efter barnet är fött