• sophie04

    Hjälp!!

    Föratt att fatta mig kort.
    SÅ har vi fått reda på  att sambons barn som vi har varannan vecka far illa både fysiskt och psykiskt av sin mamma dom veckor dom är hos henne.
    Och som ni förstår mår dom här barnen väldigt dåligt av de här.
    Så min sakfråga,  vart vänder vi oss eller hur gör vi, då vi vill att barnen ska till oss på heltid? och de handlar inte om att barnen inte ska få träffa sin mamma osv. men som fallet är nu så kan dom inte bo där, då dom själva sagt att dom är rädda för sin mamma. och mamman uppenbarligen inte mår bra och behöver hjälp..

  • Svar på tråden Hjälp!!
  • sophie04

    Finns de inget vi kan göra direkt? absolut med advokat men  undertiden vill vi att barnen är hos oss.

  • lilly

    Gå till familjerätten och försök få mamman att gå med på att barnet bor hos er på heltid tills hon fixar sitt liv samt att din sambo får ensam vårdnad om barnen. Går hon inte med på det så gå till domstol, anlita juridiskt ombud för det kan det vara värt.

  • thenotmum

    Gör en orosanmälan till SOC o be dom lyssna på barnen, sen kan pappan genom att hänvisa till sitt föräldraransvar neka umgänge även vid gemensam vårdnad.

    (Risken finns alltid att det kan användas mot honom men är det akut fara så bör alltid säkerhet gå före)

    Fast först kan ni alltid boka in ett möte hos Familjerätten o hoppas att mamman inser detta också. Om de kan komma överens om det så behöver det inte bli svårare än det.

Svar på tråden Hjälp!!