• Lavish

    Hur ska jag tolka förskollärarens kommentar?

    Ja det kan ju betyda vadsomhelst. Från att han ska flyttas till en specialskola/klass (mindre troligt i dagens svenska skola) över till att han fått en resurs eller ska medicineras ner till att "Vi har haft ett allvarligt samtal med föräldrarna och dom lovar att han ska sluta".

    Jag hade nog försökt få ett klarare svar och om pojken blir kvar utan resurs hade jag flyttat mitt barn. Vid sju tror jag att det fortfarande är lätt att få nya kompisar och att det är värre för barnet med pojken som är elak mot honom än att skaffa nya vänner.

    Och nej, hade det varit mitt barn hade jag fan inte litat på svenska skolan när det kommer till mobbing och misshandel, och jag hade inte heller velat offra mitt barns barndom/skolgång genom att acceptera att han ska bli utsatt, eller ens gå i samma klass med någon han mår dåligt av att träffa p.g.a tidigare misshandel.

  • Lavish
    hammarhajen skrev 2015-05-07 07:05:56 följande:

    Så var ska pojken och alla liknande barn förvaras tycker ni? I vilken klass som helst bara det inte är i MITT barns klass? Hade du varit nöjd om pojken hamnat i parallellklassen TS? Då hade ju andra barn blivit drabbade, men inte ditt så allt hade varit frid och fröjd eller?

    Istället för att skälla ut skolan och dränera personalen på energi och i förlängningen verksamheten på pengar, så hjälp skolpersonalen i kampen för tillräckliga resurser för att hjälpa alla barn! Istället för att strida för att flytta på MITT barn kan man lägga energin på att påverka politiker så att skolan får extra resurser och ALLA barn kan må bra. 


    Ärligt talat, som mamma kommer jag utan tvekan att "offra" det stökiga barnet för att mitt barn ska få en bra skolgång och uppväxt. Finns inte en chans att jag skulle låta mitt barn fara illa i skolan i någon sorts solidarisk agenda om att alla barn ska få må bra. 

    Sen absolut vill jag att det ska vara bra för alla, lägger min röst för det m.m. Men mitt barns bästa är enormt mycket viktigare för mig än andra barns bästa. Och jag tycker man sviker sitt barn om man inte resonerar så.
  • Lavish
    Anonym (Mello) skrev 2015-05-07 15:07:08 följande:
    Varför ska något barn offras om alla kan få det bra?
    Vad får dig att tro att det alternativet finns? Du tror att det kommer att uppnås genom att man som förälder låter barnet gå kvar trots att barnet mår dåligt och åker på stryk gång på gång? 
  • Lavish
    Anonym (Kalle Anka) skrev 2015-05-07 16:41:03 följande:
    Tror nog att "det stökiga barnets" mamma resonerar på samma sätt.
    Hon sätter givetvis sitt barn i första rummet.
    Ja? Och din poäng var?
  • Lavish
    Anonym (Kalle Anka) skrev 2015-05-07 20:14:12 följande:
    Det framgår med all tydlighet, förstår du inte det?
    Jag har väl inte sagt något om att den mamman inte ska sätta sin son i första rummet, det är ju självklart så jag undrar vad inlägget var tänkt att tillföra?
Svar på tråden Hur ska jag tolka förskollärarens kommentar?