• Snällspiken

    Barn förstörde vårt hem och slog mig

    Butterscotch skrev 2015-05-06 20:25:26 följande:
    Det är väl självklart att man kan begära att föräldrar ska stå för sina barns skadegörelse. Spelar roll om barnet är under utredning eller har en diagnos, då är det föräldrarnas ansvar att inte släppa iväg ungen utan uppsikt. Faktiskt - är barnet under utredning eller har en diagnos är det VERKLIGEN föräldrarnas ansvar att ersätta skadegörelse, då har de ju varit fullt medvetna om vad deras barn är kapabel att göra.
    Så sant.
  • Snällspiken

    TS: Det är uppenbart att hur du än hade agerat, så hade du fått utstå diverse chockade påhopp ? från båda läger. "Hur kunde du vara så ELAK att du skrek åt ett barn?" Alternativt: "Hur kunde du vara en så DÅLIG förälder att du inte hade koll på att en sådan unge skrämde din son?" Alternativt: "Hur kunde du vara en sån MES som lät ett barn härja i trettio sekunder, innan du sa ifrån?" 

    Med andra ord kan du nog knappast vänta dig någon vägledning härifrån. Jag kan bara säga... jag har en femårig son. Jag brukar välja vem som får komma hem till oss med viss urskiljning eftersom jag helt enkelt inte orkar bli utsatt för vem som helst och vad som helst i mitt hem. 

    Om du tycker att det här var jobbigt har du väl ingen anledning att släppa in just den här pojken igen? Strunt i mamman, hon har säkert helt egna regler i sitt hem och dem kan du inte göra något åt. 

    Enkelt uttryckt: Ditt hem, dina regler. Basta. 

Svar på tråden Barn förstörde vårt hem och slog mig