Inlägg från: Anonym (:/) |Visa alla inlägg
  • Anonym (:/)

    Ekonomiskt bistånd, soc vill dra av 4000 för 6 månader tillbaka?

    Anonym (A) skrev 2015-05-24 18:52:35 följande:
    Tål du inte att folk ser saken utifrån ett annat perspektiv än ditt eget?
    "Annat perspektiv"??? Det är inget "annat perspektiv", hon blev inte ersatt, så är det med det. Och nej, jag klarar inte av gnälliga idioter som inte har något bättre att göra än upprepa "miiiiina skattepengar"... JAG vill kanske inte bekosta monarkin och kungafamiljens bröllop för miljardbelopp, JAG kanske inte vill bekosta det ena och det andra, men faktum är att SKATTEN ÄR INTE DIN ELLER MIN. FATTA. De pengarna har aldrig varit "dina" utan tillhör staten att göra vad fan dom vill med, varesig det är att bekosta sjukvård, socbidrag eller oxfilé till kronprinsessans bröllop. OK?
  • Anonym (:/)
    tobbe01 skrev 2015-05-24 11:00:54 följande:
    Jo absolut får man göra vad man vill med sina pengar men tydligen anser TS att hon inte ska behöva betala tillbaka pengarna hon fick för att köpa möbler (öronmärkta) när hon ist gjorde av med dem på annat!?
    Jag betalar gärna tillbaka dom om det nu är så MEN NEJ JAG VILL INTE FÅ ALLA 4000 AVDRAGET PÅ EN MÅNAD DÅ DET INNEBÄR ATT JAG INTE KOMMER KUNNA BETALA NÅGOT ANNAT ÄN HYRA. DVS INGEN MAT. ÄR NI TRÖGFATTADE???
  • Anonym (:/)
    Anonym (Agnes) skrev 2015-05-24 19:12:58 följande:
    Du avslöjar din okunnighet. Staten bekostar inte kungafamiljens bröllop. Den betalar familjen själv. Tvärtom får staten in pengar i samband med bröllopen. Ökad turism är en liten del. Sedan kostar inte bröllopet en miljard. Du verkar ha noll koll på pengars värde. Det är mina skattepengar. Är jävligt less på att behöva skatta hälften av min inkomst, ingen jävel tackar mig för det. Utan mycket vill ha mer. Det är lättare att dela med sig av andras pengar, än sina egna. Fast det är en helt annan fråga.

    Personligen tycker jag det skulle vara krav på kvitto, minsta grej ska noteras.
    Ahhhh men okej, inte en enda människa i Sverige betalade alltså för bröllopet genom skatten? Eller deras övriga kostnader för den delen? Är du dum i huvudet? Var tror du dom får pengar ifrån? Apanaget är finansierat genom skatten. 
  • Anonym (:/)
    Anonym (Agnes) skrev 2015-05-24 19:22:08 följande:
    Nej jag tror ingen är trögfattad, tvärtom, de är du som inte kan se orsak-samband. Börja ta ansvar!
    Haha ok visst, största misstaget någonsin att ställa en fråga på familjeliv. Tack för mig.
  • Anonym (:/)
    Anonym (Agnes) skrev 2015-05-24 19:40:36 följande:
    Ett tips. innan du gör bort dig mer; googla! 
    Gör det själv och motbevisa vad det är du tycker inte stämmer. Varje arbetande person betalar runt 7 kronor om året i skatt som går till kungafamiljens "ekonomi", du kan ju räkna ut hur mycket det blir? Men ja, har man den stenålderssynen att vissa människor fortfarande är värda mer än andra kanske man tycker det är helt okej och rimligt. Gnäll då inte på de andra få kronorna "ni" betalar till socbidragstagare och annat.  
  • Anonym (:/)
    lillisa skrev 2015-05-24 20:25:59 följande:

    Haha, kan inte släppa det. Trodde du verkligen att kungafamiljens bröllop gick för miljardbelopp?


    Nej, precis som jag inte tar bokstavligt på när någon säger att de "väntat i hundra år", "det kändes som jag skulle ", etc. Behöver jag verkligen förklara varför man överdriver för att göra en poäng? 
  • Anonym (:/)
    Anonym (Japp) skrev 2015-05-24 21:38:51 följande:
    Här kan man ju uppenbarligen tolka det som att ts obehörigen eller med för högt belopp har betalats ut för mycket ekonomiskt bistånd, med tanke på att hon inte har använt det till avsett ändamål. Hon säger ju själv att hon endast använde 1500kr till möbler. Dvs hade hennes behov kunnat tillgodoses av just 1500kr. Hon borde dessutom skäligen ha insett att hon tog emot för högt, eftersom hon vet att hon fick 4000kr men endast använde 1500kr.

    Ge mig ts överklagan och jag skriver ett yttrande som hon aldrig får rätt för.
    Jag fick 5500. ALLTING var inte för möbler utan för andra saker. Kastruller, stekpannor, diverse husgeråd. Det användes 1500 till. 4000 var menat för soffan. Ditt fiktiva yttrande kan du stoppa upp någonstans, orka med medelålders bittra mammor som spelar pesudosocionomer... Wow, du kan googla, och du har en egen åsikt - grattis!!
  • Anonym (:/)
    Anonym (Japp) skrev 2015-05-24 21:29:52 följande:
    Som sagt, de kan mycket väl räkna det som att hon bör ha kvar biståndet och därmed kan tillgodose sitt behov med det, då hon inte kan uppvisa kvitto på att det har gått till avsett ändamål. Läs mitt andra inlägg med exemplet där jag nekade bistånd pga att klienten inte lämnat in kvitto och som godkändes efter överklagan från klienten.
    Du skämtar va? 4000 för 6 månader sen och det skulle jag alltså ha kvar ett "överskott" på nu? Ah, okej.
  • Anonym (:/)

    Dessutom så ska FK återbetala kommunen för det ekonomiska bistånd de utbetalat till mig, så vad fan ska JAG betala 4000 igen när de redan får det tillbaka från FK? 

  • Anonym (:/)
    Anonym (A) skrev 2015-05-25 00:02:08 följande:
    Och du använde inte ens hälften av pengarna till det.

    Soc har som sagt rätt att kräva tillbaka pengarn, och det kan ske med tvång via t,ex kfm
    Ske med tvång? Vad tror du kfm kan utmäta hos någon som inte har något av värde? Varför skulle "tvång" behövas när hon ändå drar av beloppet på min nästa utbetalning? Och du tycker alltså det är rätt att soc får pengar tillbaka av FK men ändå drar av det på min ersättning?
Svar på tråden Ekonomiskt bistånd, soc vill dra av 4000 för 6 månader tillbaka?