Inlägg från: Anonym (:/) |Visa alla inlägg
  • Anonym (:/)

    Ekonomiskt bistånd, soc vill dra av 4000 för 6 månader tillbaka?

    Anonym (A) skrev 2015-05-25 00:12:21 följande:
    Jag menade att Soc kan i vissa fall ta hjälp av kfm att driva in sina pengar.

    Ja,jag tycker att det är rätt att dom drar av dessa pengar från nästkommande utbetalning då du inte har uppfyllt Soc krav till vad pengarna skulle gå till.
    Så det är ok av soc att fuska med pengarna då eftersom de redan får tillbaka det beloppet av FK och DESSUTOM tar tillbaka det från mig? Dvs de får ersättning från FK för 5000 som de betalat ut och sedan fått tillbaka. Din dubbelmoral ser illa ut.
  • Anonym (:/)
    Anonym (hm) skrev 2015-05-25 00:08:58 följande:

    Hur skall TS överleva nästa månad? Jag menar att dra 4000 från den som redan går på bistånd hur är det ens möjligt. Blir det soppkök en månad eller?


    Finns inte ens några soppkök i min stad så jag får väl gå utan mat helt enkelt. De förväntar sig nog att man ska tigga några tusen hos släkt/vänner, inte vet jag. Galet är det iallafall. En avbetalningsplan skulle vara smartare, men nu har de ju redan fått beslut om att få tillbaka sina pengar från försäkringskassan iallafall så varför hon fortfarande vill dra av det från min ersättning undrar jag.
  • Anonym (:/)
    Anonym (A) skrev 2015-05-25 00:22:11 följande:
    Fast du har ju inte uppfyllt Soc krav.

    Hade pengarna gått till vad dom var avsedda för hade du uppfyllt Soc krav.

    Varför ska du menar du behålla dessa pengar?
    Svara på frågan. Soc begär från FK att få tillbaka det belopp dom betalat till mig 4 månader retroaktivt. Detta inkluderar möbelpengarna. FK godkänner det och återbetalar soc. Varför ska hon då dra av pengar på min ersättning? Det är alltså ok som myndighet att lura försäkringskassan på pengar? Varför ropar du inte lika högt om bidragsbedrägeri och oriktiga uppgifter osv nu?
  • Anonym (:/)
    Dr Mupp skrev 2015-05-25 01:54:53 följande:
    Det är jättevanligt att fk betalar till kommunen. Det beror på att du inte kan få två bidrag för samma månad. Så det du skulle fått av fk retroaktivt går istället till kommunen eftersom du skulle ha fått pengarna för månader som socialen nu betalat. 
    Ja, och? Det är väl ingen som diskuterat detta. Men de kan ju inte ansöka om ersättning att få tillbaka för något som de inte betalat ut eller redan fått tillbaka, eller hur?
  • Anonym (:/)
    Rainbow gg skrev 2015-05-25 08:50:27 följande:

    Jag tror att det är dags att lämna tråden TS, du kommer inte få ut något mer vettigt tyvärr. Ta upp socialtjänstlagen på nätet, ex. på riksdagen.se. Och läs runt om hur man överklagar till förvaltningsrätten för även om det skulle vara riktigt med återkrav så är det inte rimligt att dra av alla pengarna på en gång så att du inte kan köpa mat. Då får du väl visa kontoutdrag för att bevisa att du inte har några pengar på kontot.


    Hon vet redan om att jag inte har pengar på kontot, lämnar utdrag varje månad. Tack för dina svar iallafall, ja, det är dags att lämna tråden för som vanligt på FL är det 1% trevliga hjälpfulla svar och 99% "bortskämda jävel usch för att mina skattepengar går till dig". Drömmer
  • Anonym (:/)
    Anonym (Otroligt) skrev 2015-05-25 13:17:55 följande:
    Vilken attityd när folk påpekar att du slösar bort våra skattepengar. Fy skäms.
    Lol.
  • Anonym (:/)
    Anonym (Otroligt) skrev 2015-05-25 13:23:21 följande:
    De får ju inget från FK eftersom du just, på nytt, ansökt om akuta matpengar. Varför skulle soc ge dig akuta matpengar om du får pengar från FK? Och hur skulle soc dra av från nästa summa om det är FK som betalar ut pengarna? Fast FK verkar inte ha godkänt din sjukskrivning, du verkar aldrig betalat skatt heller för hade du arbetat hade du haft husgeråd och möbler och A-kassa. Nej, du verkar bara anse att andra är skyldiga att betala skatt för att du ska kunna strunta i att betala räkningar i tid och sedan ska andra betala för dina KFM kostnader. Skäms.
    Alltså va? Jag får ingenting från FK än. De håller fortfarande på att handlägga min ansökan. Men jag fick ett brev hem där det stod att de kommer bevilja återbetalning till kommunen av den ersättning jag kommer få retroaktivt när min ansökan beviljas. Besitter du och de andra små besserwissrarna här någon läsförståelse alls eller är det en total avsaknad av någon sådan? Jaa du ska betala för mina KFM kostnader/soffa/mat, skatt som skatt. Blir du provocerad nu? Som sagt, skicka adress så ger jag dig tillbaka de få kronorna du betalat i skatt till socbidrag för just mig, promise!
  • Anonym (:/)
    Anonym (A) skrev 2015-05-26 00:31:19 följande:
    Men oj, vilken duktig jasägare du är! 
  • Anonym (:/)
    Villvaliten skrev 2015-05-25 10:55:03 följande:

    Hej TS,


     


    Kortade ner ditt inlägg eftersom det blir så långt att citera annars, men tack så mycket för svaret. :) Ja, du har uppfattat det rätt.
    Min gamla handläggare var bara vikarie och jobbar egentligen i en annan kommun så det kan bli svårt att få till ett möte. Eftersom utbetalningsdagen är i övermorgon, känns det lite i sista laget att försöka få ordnat möte med chef+handläggare, för även om chefen skulle besluta att 4000 inte dras av på en enda utbetalning, så har jag ju fortfarande inget att leva på fram tills dess.  
  • Anonym (:/)
    Anonym (A) skrev 2015-05-26 00:41:18 följande:
    Aww, duktig nejsägare också förstås.
  • Anonym (:/)
    Anonym (A) skrev 2015-05-26 00:48:30 följande:
    Ja,jag är duktig på att både säga ja och nej.
    Vilka meriter.
  • Anonym (:/)
    Dr Mupp skrev 2015-05-26 04:20:21 följande:
    Att Fk betalar till soc är inget som har att göra med att du fått pengar som du inte använt till det som det ska. De två sakerna påverkar inte varandra. 

    Hur kommer det sig att det tagit FK ett halvår att besluta om sjukpenning? Det brukar gå mycket snabbare.
    Hur har det inte med varandra att göra när soc begär pengar tillbaka på min ersättning från FK för pengar som de alltså inte betalat ut? Eller ja, betalat ut och fått tillbaka (antingen genom återkrav eller avdrag på utbetalning för nästa månad)?

    Det har inte gått ett halvår. Det har gått 3 mån sen jag skickade in ansökan till FK. Innan dess var det krångel med att läkaren först skulle förlänga sjukskrivningen för att ens kunna ansöka hos FK då de vill ha en sjukskrivning på minst 1 år.
Svar på tråden Ekonomiskt bistånd, soc vill dra av 4000 för 6 månader tillbaka?