Inlägg från: Anonym (Tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjej)

    Varför störs sig andra att jag har silikon?

    [quote=75376888][quote-nick]tankfull skrev 2015-06-02 10:09:14 följande:[/quote-nick]

    Jag har 80E och naturligt stora bröst utan silikon. Jag är inte avundsjuk på dig och har egentligen aldrig förstått varför tjejer vill ha stora bröst för jag tycker mest de är i vägen.

    Jag förstår att folk kan ha komplex och att de vill operera sig (jag har själv velat förminska) men min rädsla är att det ska bli en trend att göra detta! Som i USA. Jag tycker att operation är något man ska ta till om man verkligen har stora problem med något och det ger psykiska men. Inte annars. Jag ser ju hur stort inflytande USA har redan nu och jag vill verkligen att min dotter ska älska sig själv som hon är då hon växer upp och inte tycka att fyllda läppar, lösfransar och silikonbröst är idealet för hur hon ska se ut. Du får gärna ha silikonbröst om du vill men jag hoppas att de som opererar sig på det sättet fortsätter att vara en minoritet i Sverige.

    [/

    Tyvärr är det inte bara att förminska brösten, det är ett mycket mer krävande ingrepp med både mycket ärr och känselbortfall samt att amningen aldrig kommer att fungera om man vill amma.

  • Anonym (Tjej)
    Anonym (kille) skrev 2015-06-02 10:19:25 följande:

    de flesta har tyvärr inte tid till att känna motivation till att googla om bröst operationer för att någon ytlig bekant gjort en sådan. 

    utan den allmänna synen verkar vara bekräftelse-tanken. detta är ett väldigt laddat ämne då bekräftelse, tro det eller ej, är viktigt för alla människor. stora bröst är kopplat till bekräftelse men också möjligheten att hitta "den stora kärleken" (självklart är inte bröststorleken den enda komponenten till kärleken, men kan ha stor påverkan på attraktionskraft.). se bara hur snabbt denna tråd har vuxit, det tyder på att det är ett laddat ämne du tar upp.

    jag håller tyvärr inte med dig om att det hela är märkligt. den största exponeringen vi får av silikonbröst är genom porr, tjejer som vill få mer "action" och typ kissie. kanske inte så smickrande sällskap.  

    jag är dock glad för din skull att du känner som du gör :). men jag tycker att du är naiv. stå på dig dock, tycker du har gjort rätt om det löste något tidigare problem!


    Abolut jag förstår att man inte orkar googla, men blir ju lite fel att slänga ut ur sig att varför inte förminska/lyfta om man verkligen inte har någon koll.

    Och nog vet jag att bekräftelse har betydelse, men för mig räcker den jag får från min man, och jag kan säga att den är den samma med både stora naturliga, hängisar och silikon, är ingen skillnad där.

    Och ja silikon är kopplat till porr, men nu utövar jag inte det mer än under stängda dörrar hemma med min man. Och majoriteten av oss med silikon är inga porrstjärnor. Tack! Och jag står självklart på mig och jag vet att jag inte är mindre värd för jag har gjort en så kallad skönhetsoperation.
  • Anonym (Tjej)
    Donum skrev 2015-06-02 10:27:44 följande:

    Jag har inte sagt att man inte är vacker för att man opererar sig. Jag har sagt att när man försöker uppnå idealet "vacker" så bekräftar man att man är "misslyckad". Notera gärna mitt användande av citationstecken. Det är inte jag som uttalar mig nedlåtande om olika kroppsformer. Så om man t e x opererar brösten som man har problem med för att de ser ut som "taxöron", så bekräftar man att man är "misslyckad" i och med att man vill uppnå just idealbilden av ett par bröst. Och då tycker jag inte att det är konstigt att idealen förändras till att man ska vara naturligt vacker. Det är svåruppnåeligt. Att operera sig är inte svåruppnåeligt. Det kostar betydligt mindre än en bil och väldigt många har bil.


    Jag håller med om att det är så för många men för just mig så har jag aldrig känt mig misslyckad med mina hängbröst, inte en sekund, har aldrig skämts på badhuset mm och det gör jag inte nu heller. Känns precis samma förutom att det är mer bekvämt nu att leva i vardagen.
  • Anonym (Tjej)
    tankfull skrev 2015-06-02 10:40:29 följande:

    Jag är väl insatt i riskerna som finns för att problem kan uppstå, men varken känsel el amning behöver påverkas. Det finns risker med silikoninlägg också vad det gäller känsel, infektioner o.s.v.

    Att prata om att operera brösten som en åtgärd om man ska bo på en varm ö är lite märklig. Folk som bor på varma öar har väl inte fler silikontuttar för att lufta huden under brösten...?


    Risken är stor att känsel/ amningen påverkas om man flyttar bröstvårtan, så är det tyvärr, svårt för trådarna att hitta varandra. Absolut finns det risker med silikon också men jag kände inte att det var värt att riskera känselbortfall till 90% med lyft. Och infektioner som kan uppstå runt bröstvårtorna.

    Det där med en öde ö var bara på skoj.
  • Anonym (Tjej)
    Donum skrev 2015-06-02 10:47:22 följande:

    Jo, det har jag och jag höll som bekant med skribenten som påtalade att den berättelsen hade fått mer gehör än när du drar avundsjukekortet. För oavsett varför du opererade brösten så finns det liksom ingen anledning att vara avundsjuk på något som är fejk. Det är som om jag skulle vara avundsjuk för att någon har lösnaglar. Helt orimligt.

    Sedan tycker jag att det låter lite märkligt att du som av en händelse råkade operera brösten enligt gängse ideal. ;)


    Jag tycker heller inte att det är något att vara avundsjuk på, men likförbaskat finns det ju folk som är det, tro det eller ej, sen vet jag inte om det gäller mina sura kollegor.

    Nu har du ju ingen aning om hur mina bröst ser ut och nej dom ser kanske inte ut som idealet men jag är nöjd och dom fyller sin funktion och det räcker för mig, hade behövt ett lyft för att få dom ordentligt fasta.
  • Anonym (Tjej)
    Kereza skrev 2015-06-02 12:16:55 följande:

    Njaäe, såhär tänker jag.

    Om någon har naturligt stora bröst så behandlas det (av den ytliga massan) som en personlig egenskap - ungefär som att vara trevlig eller ärlig eller modig eller rapp i käften.

    Men det är det inte - det är bara två genetiskt påverkade klumpar av körtlar och fett, och borde behandlas därefter.

    Om man då KÖPER ett par större, fejkade, klumpar så spär man på synen att dessa klumpar ändå HAR ett faktiskt värde - och ett ganska stort dessutom, om vi överväger priserna och riskerna och smärtan, varpå de som inte vill, kan eller har råd ses som mindre värda och större bröst och ett monotont ideal fortsätter premieras.

    De som köper fejk-tuttar föder alltså en ganska rutten syn på den kvinnliga kroppen.

    Därför har jag rätt bristande respekt för de som gör det.

    Det vore, i min mening, bättre om folk bara kunde nöja sig med vad de har - DÅ skulle de istället föda synen att alla är olika och att det är bra ändå.

    Och innan du måste upprepa din charmerande tes in original posten så; jag antar att jag är en av de där som du antar att är avundsjuk, eftersom jag ligger på 80 C - jag är förvisso inte ett jota avundsjuk, men om du mår bättre av att inbilla dig det, så varsågod. Det verkar liksom vara den första slutsatsen plastik-folk drar; "alla har självklart samma ideal som jag men just den här person kan av någon anledning inte leva upp till detta ideal och är såklart avundsjuk"

    Ja som sagt, så ser jag det.


    Och en till som inte kan läsa, samt tolkar helt tokigt! Förstår inte hur det kan vara så otroligt provocerande att ställa en fråga. Något i den frågan måste ni ju gå igång på!
  • Anonym (Tjej)
    Donum skrev 2015-06-02 13:17:44 följande:

    Men hur kommer du ens på tanken att människor skulle vara avundsjuka?

    Har någon sagt att de är avundsjuka på dig?


    Nej det var ju precis därför jag frågade, knappst en speciell konstig fråga. Finns många anledningar till att folk blir provocerade över att jag har silikon, bland annat avundsjuka eller att folk tror man har ett snedvridet ideal har vi ju kontaterat i tråden. Sen har vi ju ingen aning om vad dom egentligen tycker och tänker, vi spekulerar ju bara.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Större än DD) skrev 2015-06-02 13:07:58 följande:

    Ärligt det enda jag stör mig på är just storleken.. Du som redan har haft bröst sedan innan opererar dem ännu större. Från 70D till 70E

    (D-E tänker jag att det är typ en halv liter Silicon per tutte om man hade noll sedan innan.

    Om du skulle säga storleken enligt H&Ms tabeller att du hade exempelvis B och du förstorade till C så skulle det inte låta så jävla illa som from D till E.

    jag kollade bilder på 70E så ser det ut som typ storlek C, för dubbel D är bröst som står ut 20 cm från kroppen. tänk dig då hur E ser ut i mitt huvud, då E är större än dubbel D.. googla efter dubbel D /DD.

    När folk betalar för förminskning vid de storlekarna och klagar på ont i ryggen.

    När de finns tjejer med russin till bröst, typ ingen bröstmassa och de lever ganska glada utan att bli så fixerade vid bröst och så kommer en som redan har bröst och förstorar sig till sjukdom. Det är så egoistiskt.

    Men alla får göra precis som de vill, jag sa bara vad jag stör mig på.


    Jag fattar inte riktigt, du stör dig på att jag har 500g silikon i varje bröst, hade gladeligen valt 300 om det hade gått. Men kirurgen sa att det inte skulle bli bra med den lösa hud jag har. Och nej dom är faktiskt inte speciellt stora.
  • Anonym (Tjej)
    mikipiki skrev 2015-06-02 13:02:57 följande:

    För att enbart besvara TS. Nä jag bryr mig inte om att du har silikonbröst, jag stör mkg inte på dom, jag är inte avundsjuk och jag ser inte ner på dig. Snarare är jag helt likgiltig och kunde faktiskt inte bry mig mindre om det. Den enda tanken jag kan tänkas tänka om silikonbröst är att om dom är väldigt stora i jämförelse med kroppen så ser det otympligt och jobbigt ut typ.

    Däremot är det lite underhållande att du verkar tro att alla helt plötsligt kollar på dig och bryr sig för att du har silikonbröst haha.


    Jag vet att folk kollar då jag fått kommentarer om det som sagt.
  • Anonym (Tjej)
    Donum skrev 2015-06-02 13:39:40 följande:

    Jag tycker att det är en konstig fråga eftersom den förutsätter att det skulle finnas något att vara avundsjuk på och om du inte tycker att det finns något att vara avundsjuk på så ter det sig än konstigare att ha avundsjuka som första alternativ. Jag menar, om någon säger till mina kollegor att jag har lösnaglar så tänker ju jag inte i termer av att de kanske säger detta för att de är avundsjuka.

    Men hur går det till när du upplever att människor stör sig på att du har silikonbröst?


    Avundsjuka kan göra många sura alt provocerade, eller se mig som något hot, vilket dom självklart inte behöver se mig som.

    Som jag har skrivit så togs det upp på en fika och snacket har gått och sedan kommit tillbaka till mig. Stor arbetsplats. Kommentarer som "onödigt" "osexigt" och killar vill bara ha naturliga bröst mm har nått mig. Sånt säger man inte om det inte provocerar en.
Svar på tråden Varför störs sig andra att jag har silikon?