Inlägg från: summer63 |Visa alla inlägg
  • summer63

    Skola med 3 terminer ÄNTLIGEN !!

    Helt värdelöst, ännu fler lov som föräldrarna ska ta ledigt på, och de ungdomar som sommarjobbar hinner inte vila ut. Man brukar jobba nästan hela sommarlovet för att slippa ta så höga studiebidrag, nu hinner man inte det längre. Moderaterna förnekar sig aldrig.

    Låt de som kan något om skolan styra över skolan och inte politiker som inget kan.

  • summer63

    Helt värdelöst, ännu fler lov som föräldrarna ska ta ledigt på, och de ungdomar som sommarjobbar hinner inte vila ut. Man brukar jobba nästan hela sommarlovet för att slippa ta så höga studiebidrag, nu hinner man inte det längre. Moderaterna förnekar sig aldrig.

    Låt de som kan något om skolan styra över skolan och inte politiker som inget kan.

  • summer63
    FrauCasio skrev 2015-06-20 00:03:31 följande:

    Det är för att försöka höja nivån på barnen. Det går ju uselt för eleverna i skolorna. Därför i fördes klass noll. Hundratusentals barn (siffran stiger radikalt för var dag....och kommer att göra så minst fyra år frammåt) till flyktingar, invandrare har inte grundläggande kunskaper och det drar ner hela skolor.


    Vad svamlar du om? Skolan skulle fungera bättre om lärarna fick lära barnen det dom ska och inte fylla i papper som Alliansen och Jan Björklund hittade på.
  • summer63
    Kyrkby skrev 2015-06-20 12:42:02 följande:

    Här var det en liten gumma som var på dåligt humör 


    Och här var det en stor otrevlig gumma som lägger upp en tråd om ett ämne endast för att sedan använda härskarteknik för att trycka ner dom som svarar, har du inte lärt dig hyfs och vett vid 46 års ålder?
  • summer63
    sextiotalist skrev 2015-06-21 09:43:38 följande:

    Vår grabb hade det i och med att jag var arbetslös. När jag fick fast arbete så var han 11 och hade inga problem med att vara ensam hemma på dagarna.

    De vänner jag har. Deras barn var ensamma redan från 10-årsåldern. Även sambons barn fixade det.


    Hur blir det bättre för dessa barn som är på fritids om du ska få ihop sex veckor på sommaren och två lov till på två veckor vardera, det blir ju ännu svårare om alla som har barn ska vara lediga två veckor i två omgångar på exakt samma tid på året.

    Har alla dessa barndamiljer inte mor och farföräldrar som kan ha barnen lite på sommaren?

    Politiker som själva är lediga tre månader på sommaren vet inte hur vanliga människor lever, och borde inte ha veto på hur ledighet i skolan ska läggas upp.
  • summer63
    sextiotalist skrev 2015-06-21 11:13:34 följande:

    Jag tycker inte att det finns någon anledning att ta bort de långa sommarloven.

    Jag bara berättade att det inte alls är en omöjlighet att 10-åringar kan vara ensamma hemma


    Förlåt, det var fel inlägg jag citerade, det skulle varit det som var före ditt.
  • summer63
    beccagranen skrev 2015-06-21 20:46:12 följande:

    Är inte riktigt med på vad du menar..

    Jag ser iaf att det hade vart till mer nytt för barnen att ha kortare sommarlov, och haft längre skoltermin. Än att majoriteten utav barnen sitter på fritids samma tider som skoltiden, och bara spelar spel och kollar film. Eller alternativt sitter hemma själv och kanske spelar tv-spel hela dagen medans föräldrarna jobbar.

    Om en förlängd skoltermin kan resultera i att skolmiljön över lag blir mindre stressig och mer tid för att lära ut, kanske t.om mindre andel läxor för att man hinner klart i skolan istället för att fortsätt sitt arbete på hemmaplan. Alt att man kunde klämma in mer tid för lärorika utflykter, som barnen ofta finner både roligt och lärorikt. Men tyvärr finns det inte så mycket tid för nöjen i skolan.

    Ofta har jag tänkt att det saknas kurser i vardags lära, visst hemkunskapen finns men allt för kort period. Men att få barn i mellan/högstadiet att lära sig hur man jämför priser, lägger upp en buffert, vad ett kreditlån kostar längden, miljöpåverkan av val man gör, yrkesveckor där barnen får möjlighet att finna sin väg i livet, första hjälpen kurs. Ja det finns en uppsjö av vettiga saker som alla barn borde få en möjlighet att lära sig, för att klara sig i livet. Om det fanns mer tid så kanske möjligheten fanns att barnet lärde sig något dom verkligen fick nytta av i livet.


    Det som inte passar dig betyder inte att det inte passar andra, varför ska skolan lära barnen allt?

    Jag har uppfostrat tre barn tillsammans med deras pappa och vi jobbade olika tider för att barnen inte skulle vara på dagis, och jag kan lova dig att trots långa sommarlov så har dom lärt sig allt det du räknar upp. Du som förälder har ju ansvar för att dina barn ska kunna kliva in i vuxenlivet.

    Det blir ju dessutom inte mindre lov om dom ska ha sex veckor på sommaren och två tvåveckorslov till, sedan hackas dessa terminer sönder av påsk, jul och andra helgdagar.
  • summer63

    Som sagt, bara för att några inte kan ordna barnomsorg ska alla andra barn lida, lite egoistiskt att tänka så.

Svar på tråden Skola med 3 terminer ÄNTLIGEN !!