Inlägg från: Realistig |Visa alla inlägg
  • Realistig

    Var är landet på väg??????? Livrädd och arg med all rätt

    Herrn i unform skrev 2015-06-25 06:52:52 följande:

    Okej, nu tar vi och funderar på saken igen. 

    Det är inte endast "invandrare" som begår dessa brott och samhällsstörande beteenden. Nedskräpning står ganska många vita medelsvenssons och deras ouppfostrade tonåringar för, det är bara att se efter en vanlig knallemarknad, studentfirande, midsommaraftnar m.m.. Det kan man inte skylla på invandringen, eller?

    Att våra gator används som toaletter kan ha att göra med att uteliggare, hemlösa och de på samhällets botten inte har tillgång det vi bortskämda medborgare har, ja vi är bortskämda i Sverige.

    Vägpirater står även svenskar för.

    Terrorism är inget påfund som endast "invandrare" och muslimer pysslar med här i Norden. Det största och mest dödsfallskrävande terrordådet i modern historia i Norden står ju ändå Anders Bering Breivik för, och han var ju högerextrem. 

    Sen finns det alltid de som söker sig till oroshärdar för att slåss av någon anledning, även vita svenskar. Det finns högerextrema som slåss i Ukraina, från Sverige. Det fanns frivilliga nere i Jugoslavien under inbördeskriget.

    MC-gängens olika krig mot varandra är inget som har med invandringen att göra, om man inte ser det så som att den kulturen kom från USA förstås. 

    Det går med all säkerhet att bryta upp det mera, men i slutänden tror jag ändå att det är samhällets ansvar att ta hand om sina medborgare, se till att det finns drägliga boenden, arbeten (även i småorterna), tillräcklig och vettig sjukvård, skolgång på lika villkor för alla och att man tar vara på den kunskapen som folk som kommer hit faktiskt redan har. 

    Och det är upp till medborgarna att visa medmänsklighet för att alla inte har det så bra som i Sverige. Vi har varit förskonade från krig på egen mark sedan 1809. Det ska vi vara jäkligt glada för.


    Spännande. Vad gjorde alla dessa för 15-20 år sedan då? Var de på kurs eller?

    För då hade vi ett Helt Annat Land!!!!
  • Realistig
    KillBill skrev 2015-06-25 08:20:31 följande:

    Vilken planet lever du på? Läser du aldrig tidningar? För 15-20 år sedan såg läget i världen helt annorlunda ut och det gäller alla världens kontinenter och länder.

    Det är ju löjeväckande att koppla alla samhällsförändringar till invandringen.

    Titta på Finland som bara har haft en begränsad invandring. Jag lovar dig att det är många finländare som idag drömmer sig tillbaka början av 2000-talet och det välstånd, den lägre kriminaliteten och den lägre arbetslösheten som rådde då.


    Visst, en viss förändring sker över tid alltid och oavsett det har du rätt i.

    Men problem som inte ens existerade förr och som inte finns i vår kultur är det väl ändå knepigt att vi ska ta ansvar för.

    Du tror väl ändå inte på fullt allvar vi hade fått de problem som finns i trådstarten helt på egen hand.
  • Realistig
    KillBill skrev 2015-06-25 08:34:16 följande:

    Alla som reducerar samhällsproblemen till att bara vara kopplat till invandringen idiotförklarar sig själva och tids nog kommer den svenska befolkningen inse att problemen är mer komplexa och därför behöver andra lösningar än vad SD levererar. Då kommer SD sjunka som en sten i väljaropinionen.


    Den kritiken har INGET med rasism att göra.

    Världen ser olika ut i olika länder, lever man i ett tryggt rent och friskt land med god välfärd så är det väl hyfsat naturligt att inte vilja bli av med det och ist hamna i kulturer som ör det motsatta. Lika lite som att vi knappast hade flyttat till ett land som för oss var på medeltiden i kultur och sätt. Hade någon frågat dig för 15 år sedan om du kunde flyttat till vilket land som helst i världen så hade du svarat nej, och det hade du knappast blivit beskylld att vara rasistisk för. Lika lite rastiskt är det att inte vilja att Sverige förvandlas.
  • Realistig

    [quote=75462327][quote-nick]Herrn i unform skrev 2015-06-25 09:40:19 följande:[/quote-nick]Det jag är rädd för är att det inte ens gått 75år sedan slutet på ett världskrig där fascistiska regimer och grupper försökte utrota allt som inte var "rent" och som inte stämde överens med deras kultur. Och nu drar likadana högervindar genom Europa igen, trots att det finns betydande bevis på vad som händer när dessa åsikter och grupper får ett grepp om samhället. 

    Då hette det att det var judarna och kommunisterna som var roten till allt ont, idag heter det invandrare och muslimer. Byt ut dessa ord i mångas anti-invandringsretorik mot judar så blir det rätt intressant. 

    Vart får man det ifrån att Romernas kultur vill förinta den Svenska?

    Väldigt många nyanlända är glada bara de får ett jobb och en bostad med tak över huvudet... medans oerhört många medelsvenssons aldrig skulle tänka sig att ta städjobb, många vill inte jobba på äldreboenden för då måste man ju torka folk i rumpan (usch för att ta hand om sina gamla verkar många tycka). 

    Oerhört många som inte vill ha invandrare här vill nog inte skippa sin kebabtallrik, pizza eller hamburgare efter ett sent krogbesök. Har dessa inflytanden utifrån förstört våran kultur?

    [/

    Bör man inte vara lite oroad över de kulturer som har benämningar på de som inte är som dem?

    Trams att prata om kebab när tråden handlar om allvarliga saker. Sluta raljera.

    Var får MAN det ifrån att vi isåfall skulle vilja utrota någon kultur, men vi kanske inte vill leva i den. Annan sak.

  • Realistig

    [quote=75462512][quote-nick]Herrn i unform skrev 2015-06-25 10:31:53 följande

    Det är fortfarande inte kulturer som begår brott, utan individer. Skulle man säga att det är den svenska kulturen som begick polismorden i Malexander? Eller som slår ner folk på krogen en sen lördagskväll? (för som det är välkänt i Europa är ju Sverige en del av sprit- och ölbältet). [/

    Det blir kulturer om tillräckligt många anammar ett sätt. Inte om enskilda gör något. Skapar jag en egen högtid och firar den med min släkt så kan det aldrig bli kultur.

    Din retorik blir bara dum. Du vet också att kulturer skiljer sig i vörlden och är inte samma överallt. Givetvis tar människor också med sig kultur och beteende och ör de då tillräckligt många så sätter det givetvis spår i det land de kommer till på samma sätt som vi skulle gjort om situationen vore omvänd. Svårare än så är det inte. Ingen rasism i det ! Kulturkrock kallad det. Och inte ens männsikor som älskar varandra kan alltid leva ihop pga sådant. Detta vet du också .

  • Realistig
    Herrn i unform skrev 2015-06-25 10:31:53 följande:

    Nej Nazismen är alltid ett hot så länge den existerar, likaväl som religiös extremism oavsett religion. 

    Jag vet inte vilka det var, då jag inte var där eller har läst in mig där.

    Men jag kan nog säga att det inte var en kultur som gjorde det, utan snarare unga individer som hamnat utanför samhällets ramar och trygghetsnät.

    Det är fortfarande inte kulturer som begår brott, utan individer. Skulle man säga att det är den svenska kulturen som begick polismorden i Malexander? Eller som slår ner folk på krogen en sen lördagskväll? (för som det är välkänt i Europa är ju Sverige en del av sprit- och ölbältet). 


    Det blir kulturer om tillräckligt många anammar ett sätt. Inte om enskilda gör något. Skapar jag en egen högtid och firar den med min släkt så kan det aldrig bli kultur.

    Din retorik blir bara dum. Du vet också att kulturer skiljer sig i vörlden och är inte samma överallt. Givetvis tar människor också med sig kultur och beteende och ör de då tillräckligt många så sätter det givetvis spår i det land de kommer till på samma sätt som vi skulle gjort om situationen vore omvänd. Svårare än så är det inte. Ingen rasism i det ! Kulturkrock kallad det. Och inte ens männsikor som älskar varandra kan alltid leva ihop pga sådant. Detta vet du också .
Svar på tråden Var är landet på väg??????? Livrädd och arg med all rätt