• Anonym (Undrar)

    Snuskiga människor

    Alltså jag undrar lite över andra människors snusk.

    Hade just mitt barns kompis med mamma hemma hos oss. De lämnar alltid samma oreda efter sig. Klet och smulor och i land ostädade pottor och idag en särskilt otrevlig surprise: toan full av bajsränder-efter mammans besök där. Och dom är faktiskt inte dom enda. Hade annan kompis för några dagar sedan över, hon lämnade också fartränder i toan ( efter sig själv- jag gick in efter henne)och slängde använda blöjor i soporna under diskbänken. Samma stök och kladd efter dom med.

    Har rätt ofta kompisar med småbarn över, har många mammavänner och faktum är att det är en sabla röra jämt efteråt. Barnen är små och friska glada barn stökar ner - inget ont i det/ men hallå, hur äckliga är folk?

    Jag är petig och ogillar stök och vet att jag inte kan begära samma standard som jag själv gärna håller men när vi är hemma hos kompisar slås jag ofta av hur äckligt det är. Ingrott och kladdigt. Hur svårt att dra fram en trasa och svabb i en kvart?

    Dessutom duschar en hel del av mina kompisar inte varje morgon, utan typ kvällen innan el någon varannan dag? Hur äckligt? Jag duschar morgon och kväll, alltid.

    Har ni sex tex utan att ducha samma dag? Vid mens- hur gör ni då?

    Är mest nyfiken över hur andra gör och tänker kring hygien?

    OBS! Ni som vill hojta om att ni prioriterar era barn framför städ, lägg ner. Jag är en engagerad mamma ch ovan nämnda vänner sitter ofta med mobilen i handen.

    Och japp, jag har barn. Två till och med. En 4- åring och en nyfödd. Om jag slabbar igen helt för att jag är relativt nyförlöst och just nu ammar 24/7? Aldrig i livet.

    Kom igen, berätta hur ni tänker kring hygien/ städ?

  • Svar på tråden Snuskiga människor
  • Alvina

    Jag duschar oftast kvällstid, innan jag går och lägger mig. Tycker inte om att tvätta mig på morgonen eftersom jag är så morgontrött. Jag svettas inte på natten, så varför är det äckligt? Att duscha två gånger om dagen är helt onödigt.

  • Anonym (Bläää)

    Neee fy hatar folk som inte kan använda en toa borste!!! Det är något jag inte kan förstå!!! Är man hemma hos andra brukar man ju ta hänsyn, inte fan svinar jag hos andra. Hemma kan det vara disk i bland och grus om lillen springer ut och in, men toan, spisen och bordet är rent. Jag durshar inte på morgonen om jag jobbar, är jag ledig gör jag det alltid. Jobbar jag durshar jag alltid efter jobbet och man håller sig fräsch ändå... Sen har vi en hand dursh som man kan spola av sig med om man käner sig lite äklig ;)

  • Fanny b

    Jag duschar varannan dag, jag är inte ofräsch utan generellt tror jag det är onödigt att duscha varje dag, undantag efter träning eller om man har ett fysiskt ansträngande arbete. Vid menstruation ser jag ingen anledning att tvätta hela kroppen utan genom savetter kan man bli ren då.
    Efter sex brukar jag duscha.

    Som jag ser det finns det två typer av människor när det gäller städning, de som tycker städning är viktigt, och de som inte tycker det. Jag tillhör den sistnämnda kategorin. När jag får gäster brukar dock städa även om  det säkert finns någon som har åsikter hur bra det är städat.
    När man är hemma hos andra så tycker jag man städar efter sig, och har man blöjbarn så tycker jag man frågar innan var man kan kasta blöjor.

  • Anonym (beror på)

    Bajsränder i toan tycker jag tar bort oavsett var man befinner sig.

    Bajsblöjor däremot föredrar jag om folk slänger i köket då jag tömmer där dagligen men i badrummet (där det bara landar avborstat hår och en och annan tandtråd) kan dröja betydligt längre.

    Vad gäller att duscha märks det att jag är "äldre" (när jag växte upp var det mer än gott nog att bada en gång i veckan). För mig är det fullt tillräckligt att tvätta av mig dagligen och duscha ett par gånger i veckan. Underlivet tvättar jag dagligen men just vid mens tar jag det i duschen för att slippa torka golvet.  Att duscha två gånger om dagen är ohygieniskt, sätter lätt fuktbalansen ur lag och känns allmänt hysteriskt.

    Låt mig fråga tillbaka: Vilka tvättemperaturer tvättar du underkläder i och tvättar du av dig ordentligt naken innan du tar på baddräkt i simhallen?

  • radwanska

    www.expressen.se/halsoliv/halsa/4-saker-som-hander-med-kroppen-om-du-duschar-for-ofta/

    Jag tycker du hade bra poänger med ditt inlägg i början. Väldigt konstigt av vuxna att inte snabbt skrubba bort sina bajsränder när de bajsar i andras hem. Det hade jag gjort och jag är ändå rätt smutsig av mig, men så gör man om man är hemma hos andra.

    Däremot det där med duschandet... Snälla någon, spelar roll om man dushar på morgon eller kväll eller varannan dag.  Är man en sådan som dushar på kvällen är man kanske noggrannare med rena sängkläder istället.

    Man har som mest bakterier på huden just efter dusch. Bakterier älskar vatten och de som finns i huden dör inte av dusch.

  • Anonym (man)

    Jag tycker det låter som att du har en ohälsosam hygien hysteri.
    Våra kroppar är gjorda för att vara lite skitiga, det tränar vårt immunförsvar och förebygger allergier. Att duscha 2 ggr om dagen är inte bra för huden.

  • Anonym (Sandra)

    Det som händer när man tvättar sin hud dagligen är att den blir uttorkad och mer känslig för infektioner. Bm rekommenderar till exempel alla föräldrar att inte bada sina bebisar dagligen. menar att om man tidigt utsätter barn för smuts gör det att deras hud blir mindre känslig med åren, vilket kan förebygga allergier.


    Men känner du du att du inte riktigt kan gå i ett par dagar utan att tvätta dig rekommenderar dermatologerna att du dagligen tvättar vissa kroppsdelar som till exempel ansiktet, armhålorna, under brösten, könsdelar och din bakdel och i stället fokuserar mer på att byta kläder oftare då de är boven för all smuts vi bär med oss. Även förbättrar din naturliga olja för hud (mjuk) och hår(glans).

    Så jag duschar varannan dag till var tredje, för jag vill ha balans i kroppen.

  • viseversa

    Vad du är DUKTIG då ts. Ge dig själv en stor klapp på axeln och en medalj för att du är en sån perfekt mamma och husfru.

  • taquine
    viseversa skrev 2015-06-30 18:55:29 följande:

    Vad du är DUKTIG då ts. Ge dig själv en stor klapp på axeln och en medalj för att du är en sån perfekt mamma och husfru.


    Haha ja typ, hur orkar man ens starta en tråd  om detta ? Ska du kanske slå en pling till soc också kanske .Barnen får gå på en toa med bajsränder!
    Goodness me
  • Anonym (Undrar)

    Tack för era svar. Vi är alla så olika. Jag erkänner- jag har en hysterisk bakteriefobisk tendens, absolut. Jag skulle själv aldrig kunna ha sex med någon som duschar varannan dag- om det var i förrgår personen duschade.

    Jag har aldrig disk framme och jag skulle kunna vara döende- jag skulle stappla fram och göra handfatet blänkande rent i alla fall. På min gravsten kommer det att stå: "hon hade i alla fall en blänkande diskbänk och hon luktade aldrig gammal mutta."

    Haha..

Svar på tråden Snuskiga människor