Inlägg från: Anonym (Känner samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känner samma)

    Jag gillar inte biomamman som person och som mamma. Fråga mig vad du vill!

    Jag gillar inte heller biomorsan. Hon vill jämt skicka hem ungen till oss när det blir tjafs mellan mor och dotter på hennes veckor, vilket det blir JÄMT. Hon försöker dessutom ge min kille dåligt samvete genom att påstå att han aldrig träffar eller gör nått med sin dotter. Jävla bullshit, hon är hos oss MER än halvtid och åker ALDRIG till mamma på våra veckor.

    MEN, jag vet att väldigt mycket av problemen beror på att min kille klemar bort ungen så därför har hon svårt att acceptera reglerna hos morsan, och att hon inte kan få all uppmärksamhet pga småsyskon som oxå behöver få den. Och hon vet att hon kan grina sig till pappas sympatier. Jag gillar ärligt talat inte honom som farsa heller. Haha! Som pojkvän är han skitbra i alla fall. Och ugnen är bra, trots puckade päron.????

  • Anonym (Känner samma)
    Anonym (forSure) skrev 2015-07-23 12:05:25 följande:

    DU behöver inte ha någon kontakt med henne någonsin. Men din man/sambo/pojkvän måste självklart ha det!


    Så dumt och osant. Hur tänker du att hon ska kunna leva med en man utan att ha kontakt med en person som ständigt och för alltid är närvarande i hans och då även hennes liv? Som styvförälder måste man tvärt om ha massor med kontakt med den andra föräldern, om inte alltid direkt så indirekt, oavsett om man vill eller inte.
  • Anonym (Känner samma)
    Anonym (forSure) skrev 2015-07-23 14:01:21 följande:

    Det är FÖRÄLDRARNA som måste hålla kontakten, "bonusföräldrar" kan helt hålla sig undan!

    Min sambo har 2 barn med 2 mammor, jag har så gott som ingen kontakt med dessa. Ändå har jag inget emot dem, finns bara helt enkelt ingen anledning då sambon sköter den kontakten själv.


    Det handlar inte om att lägga sig i. Det handlar om att ha en vardag tillsammans

    Det är skolavslutningar, födelsedagskslas, hämtning, lämnning, dansuppvisningar, fotbollsmatcher, telefonsamtalen. Planering av semestrar och högtider osv osv.

    Att vara delaktig i min sambos liv innebär att vara delaktig i hans dotters liv och där finns alltid biomamman med. Vi skulle inte kunna ha en bra och nära relationon jag alltid ska "hålla mig undan". Även om sambon sköter själva kontakten ned biomaman är hon fortfarande med när vi planerar vårt liv.

    I inlägget du svarade på försökte dessutom biomamman förstöra. Så förklara gärna igen, hur hon ska slippa ha kontakt?
  • Anonym (Känner samma)
    Anonym (??) skrev 2015-07-23 16:15:04 följande:

    Vad har dessa saker med just en bonus och biomamman att göra? Om det ska planeras något så får det väl gå mellan bioföräldrarna efter man har diskuterat det med sin partner om man nu behöver det. Vad är det som hindrar mannen från att ta sitt ansvar och prata om dessa saker?


    Eeeh. Hela inlägget förklarar jag ju att ÄVEN om pappan sköter kontakten med biomorsan så finns hon fortfarande i det gemensamma liv när vi planerar.

    Alltså, JAG pratar inte med biomorsan, hon är ändå i allra högsta grad involverad när vi planerar och någon jag måste ta med i beräkningen. Som jag inledde med att säga finns där alltis en indirekt kontakt.

    Varför svarar du inte på hur hon ska slippa ha kontakt med biomorsan som förstör?
  • Anonym (Känner samma)
    Anonym (??) skrev 2015-07-23 17:09:53 följande:

    Det är väl klart att hon är involverad utan att vara involverad, ert nya gemensamma vardagsliv speglar inte BARNETS vardagsliv. Hur tror du annars det ska funka med skolavslutningar, semestrar och allt annat du nämner? Känns helt sjukt onödigt att man ska störa sig på en sådan självklar sak. 

    Vill man inte ta den direkta kontakten (förstår inte varför man ens har behov av det som bonus) så är det bara att skippa den delen. Så många gör misstaget eller känner behovet av att agera vårdnadshavare med någon de knappt känner. Det är samma mönster här på FL, det är oftast om inte alltid de som har dålig eller ingen relation alls med biomamman som stöter på problem när gäller kommunikationen. 


    Fattar faktiskt inte vad du menar. Du skrev till en att "DU behöver inte ha någon kontakt med henne (biomamman) någonsin." Jag tog då upp exempel då man som partner till någon med barn visst måste ha kontakt med bion. Har för övrigt inte sagt att jag stör mig på det utan, en gång till alltså: pekat på tillfälle då man i regel har kontakt med bion. Oavsett om relationen till bion är bra eller dålig finns def ALLTID kontakt. Det är så det funkar med skilavslutningar och det andra jag tog upp. Fast tydligen inte hos dig för du hävdar att man aldrig någonsin behöver ha.

    Sen skriver du nu att det är de som inte har eller har dålig relation med bion som har mest problem. Logiskt, verkligen jättelogiskt, att då råda nån till att inte ha kontakt alls.
Svar på tråden Jag gillar inte biomamman som person och som mamma. Fråga mig vad du vill!