Dag 5
Lunch
Kallrökt lax på spenatbädd
1 person
½ paket kallrökt lax
3 dl bladspenat
¼ rödlök
2 tsk grädde
Fräs finhackad rödlök i en panna och lägg i spenaten.
Häll i en skvätt grädde och låt koka in i ca 10 minuter.
Servera med skivor av lax.
Toppa med nymalen svartpeppar och citron.
Middag
Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter
4 personer
4 kycklingfiléer/kycklingbröst
1 stor purjolök
5 dl crème fraiche
1 dl vitt vin (alt ½ dl whisky)
1 kycklingbuljongtärning
2 hg grönmögelost
2 dl hackade valnötter
Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan. Lägg kycklingfiléerna/brösten på
separat tallrik.
Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
Smula i grönmögelostost och hackade valnötter.
Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
Servera med fräsch grönsallad.