• Fissan

    Son med adhd, tips och råd

    Hej!
    Min son står på kö för utredning för ADHD, blir troligtvis till hösten nu. Jag är helt övertygad om att det är ADHD, har haft mina aningar sedan han var 2 och nu är han 6,5 och det har blivit "problem" i skolan med bl.a koncentrationssvårigheter.

    Jag har dock inte själv någon erfarenhet av ADHD-medicin men jag vet att man ibland behöver byta medicin då en del ger allt för många biverkning, eller ändra dosen som någon skrev.
    Jag är själv skild med min sons pappa och jag vet att vi inte gör samma i de situationer som min son skulle behöva det. Hans pappa har sedan från början bara "hänvisat" mig att ta min oro med BUP istället för honom.
    Min son är "speedad" och högljudd de första dagarna när han kommer ifrån sin pappa och givetvis undrar jag vad detta beror på Obestämd
    Åter till ditt problem...har du pratat med hans läkare om dess utbrott eller är det sköterskan som skriver ut medicinen? Det kan ju vara som du säger att han känner missnöje och kanske t.o.m att han är undanskuffad i hans pappas "nya familj" och det är ju svårt för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att hantera sina känslor och förklara dem. Psykologsamtal för honom?
    Lycka till!

Svar på tråden Son med adhd, tips och råd