Inlägg från: Gotlänning |Visa alla inlägg
  • Gotlänning

    Ska underhållsstödet verkligen höjas?

    Detta är en av de dummaste frågor som finns. Höj taket till femtusen i månaden, snyft tycker vissa kanske men likväl så är det bara att se till att ha delad vårdnad om man tycker det är för dyrt.

    "Mitt ex förstör för mig i att ha delad vårdnad och systemet är emot mig" säger någon, nej, vill man ha sitt barn halvtid så får man det om man fixar det, ligg i... det är ditt barn.

    Vill man inte vara delaktig så skall det fan kosta, det är så förbannat enkelt egentligen. Den tiden man lägger in får man tillbaka x1000.


    If the brain were so simple that we could understand it, then we'd be so simple that we couldn't
  • Gotlänning
    Brumma skrev 2015-08-02 22:06:58 följande:

    Vårdnaden har inget med var barnet bor att göra.

    Många umgängesföräldrar VILL vara delaktiga och VILL ha barnet halva tiden. Men det är inte riktigt så enkelt som du verkar anse. .


    Vårdnaden har ALLT med barnet att göra.

    Jag förstår din poäng och ja, det år såpass enkelt. Skaffar man barn och kärleken tar slut så har man ändå ett barn att ta hand om. Antingen tar man sitt ansvar och styr upp 50% eller så får man pröjsa, även om man kanske egentligen skulle vilja... bla bla.

    Personligen tycker jag det är så enkelt, allt annat är ursäkter på sitt barns bekostnad.
    If the brain were so simple that we could understand it, then we'd be so simple that we couldn't
  • Gotlänning
    Brumma skrev 2015-08-02 22:57:49 följande:

    Jag skrev att det inte har med var barnet BOR att göra. Man kan ha ensam vårdnad men ett barn som bor växelvist. Man kan ha gemensam vårdnad men ett barn som bor vh.

    Det är svårt att ha ett barn 50 procent av tiden om den andra föräldern flyttar med barnet. Och nej, det går inte alltid att stoppa trots gemensam vårdnad och trots att man vill p kämpar. Barnet måste bo någonstans och flyttar en förälder så blir en av föräldrarna förlorare. Naturligtvis även barnet. Och nej. Att flytta efter är inte alltid en möjlighet.


    Så kan det vara, och jag dömmer inte er på någotvis. Det är lika fel av den andra föräldern att bara blicka i nåt väderstreck, slå ut handen och off i go.

    Ja jo, tänker man efter i kvarnen kallat livet så kan det bli tufft. Själv så råkade jag ut för minor mitt ex placerade ut i sitt infall men var väl knepig nog att sätta stop för de flesta. Idag har jag grabben 80%. Jag önskar inga pengar av henne, bryr mig inte då det är mitt barn, har dessutom råd, tar mig råd.

    Är nog så, annan person, andra problem.
    If the brain were so simple that we could understand it, then we'd be so simple that we couldn't
  • Gotlänning
    Anonym (-) skrev 2015-08-03 00:26:59 följande:

    Vissa talar om att BF och UF ska lägga lika mycket = "så mycket kostar inte ett barn".

    Saken är dock den att BF förlorar väldigt mycket i inkomst vid VAB. För att inte tala om allt extra arbete UF får göra, samt extrautgifter som blir då barnet bor alla månadens dagar, utom 4 (som i de flesta fall, då många kör VH).

    För varje VAB-dag förlorar jag 1000:-. Så nej, jag lägger INTE undan 1573:- i månaden. Jag bränner bra mycket mer än så på att vara boendeförälder.


    Mycket BF, UF och liten VF... ingen aning vad de förkortningar betyder. Genom alla år så har jag gått igenom detta och inte haft en susning.

    Jag har vabbat utan dess like genom åren, vart en millimeter att förlora min älskade son pga en oops under en operation men aldrig, aldrig att jag skulle sätta mig ner och räkna vad jag förlorar på dito, aldrig.

    Behövs man så behövs man, vad det än kostar.

    Äh, whatever... jag är klar i denna tråd, vänd ni på kronor och ören i föräldraskap. För min del så är det inte pengar det handlar om att vara förälder.
    If the brain were so simple that we could understand it, then we'd be so simple that we couldn't
Svar på tråden Ska underhållsstödet verkligen höjas?