Inlägg från: Anonym (abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (abc)

    Ska underhållsstödet verkligen höjas?

    I rädslan att min sambo ska lämna mig och bli varannanhelgsförälder så har jag funderat en del på hur min budget skulle se ut i så fall.

    Det jag kommit fram till är att jag i så fall skulle lägga barnbidraget och underhållet på ett speciellt konto som skulle gå för kostnader direkt kopplade till barnen, aktiviteter, kläder, presenter när de ska på kalas hos kompisar, cyklar, skidor, körkort, sommarläger och liknande.

    Alla vardagskostnader skulle tas av "mina" pengar. I dagsläget ca 2500 i månaden för dagis/fritids och försäkringar. Till det tillkommer mat, mediciner för ena barnet, resor (som jag hoppas att pappan också skulle göra men det skulle nog bli mer med mig än med honom). Den kostnaden är då betydligt högre än de kvarstående 500 kr. Plus att jag som heltidsförälder på vardagarna kommer vara beroende av att kunna lämna och hämta varje dag som i min bransch påverkar min lön negativt med att jag inte kan karriärsatsa fullt ut vilket jag skulle kunnat med varannan vecka, en skillnad på 15-20 000 i inkomst innebär det.

    Så att säga att 1500 kr per barn är mycket kan jag verkligen inte förstå.

  • Anonym (abc)
    Anonym (fakta) skrev 2015-08-03 11:08:15 följande:

    Man får spara när barnet är litet, och inte shoppa dyra märkeskläder, barnvagnar, plattor och ge barnet så mycket saker som barnet ändå aldrig leker med.

    Din förskolekostnad skulle baseras på enbart din inkomst= antagligen sänkas. Mediciner faller inom högkostnadskortet. Att resa är frivilligt och inget barn behöver. Du får anpassa dig efter din ekonomi helt enkelt. I ditt fall kan en barnvakt vara ett billigt alternativ för att kunna fortsätta arbeta som nu.


    Avgifter kommer inte sänkas, jag är höginkomsttagare (vilket min sambo också är). Om vi separerar så vill jag att barnen ska kunna fortsätta leva med liknande standard som nu med resor och aktiviteter, däremot så är jag beredd att dra ner på allt som gäller mig själv.

    Självklart så är resor ingenting som barnen måste åka på men med två höginkomsttagare till föräldrar så borde det vara något som absolut får plats i ekonomin oavsett om man lever tillsammans eller inte. Däremot så kan jag ju tänka mig att draner på standarden på ressorna som att bo i minsta möjliga fjällstuga på skidresor och tält på sommaren istället för som nu då vi alltid bor på hotell och betalar extra för större rum.

    Om min sambo hade barnen på heltid och jag bara betalade 3000 kr i månaden för det så skulle jag rent ekonomiskt gå oerhört mycket plus. Sedan så skulle jag visserligen må skit eftersom jag inte kan tänka mig ett liv utan mina barn minst varannan vecka, men det är ju en annan fråga.
Svar på tråden Ska underhållsstödet verkligen höjas?