Inlägg från: Anonym (sambolagen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sambolagen)

    Var ta vägen nu?? Sambon vill göra slut..

    Anonym (losttjej) skrev 2015-08-30 12:04:58 följande:

    Bor i sthlm och sambon vill att vi gör slut.. Han har bostadsrätt och jag har inget, har inte stått i bostadskö men har ju stått skriven här typ 7 år. 

    Var tar man vägen nu? Jag har inga vänner här som jag kan bo hos, har flyttat hit utifrån och mest umgåtts med min sambo. 

    Vet inte riktigt var man ska ta vägen :( 


    Har du flyttat in i hans bostadsrätt, eller har han köpt den för att ni ska bo tillsammans där? Sånt har betydelse, har han köpt den åt er gemensamt kan du begära bodelning. Då har du rätt till hälften enligt sambolagen.

    Annars är det väl bara att annonsera och svara på annonser som gäller. Leta andrahandskontrakt, eller privata hyresvärdar, eller köp en egen bostadsrätt. Har du fast anställning har du ju en ekonomi att utgå ifrån i alla fall. Det ordnar sig, men inte utan ansträngning.
  • Anonym (sambolagen)
    Anonym (losttjej) skrev 2015-08-30 16:22:58 följande:
    Har funderat på det eller hotell. Jag vet inte riktigt vad det skulle kosta men jag tror det inte är jättestor skillnad från hyrorna här.. Men får man "bo-bo" på hotell på det sättet? 
    Så länge du betalar för ditt rum får du antagligen bo så länge du måste, men räkna med att det blir bra mycket dyrare med ett rum som man betalar per dygn.
Svar på tråden Var ta vägen nu?? Sambon vill göra slut..