• sockerochsalt

    Får jag klappa ?

    Vill bara skriva av mig lite, har äntligen fått hem min efterlängtade valp, och har märkt att barn hela tiden ska klappa min hundvalp. Idag fick jag nog och sa du får klappa men inte ta upp valpen eller hålla den, hur kan man ta för givet att man får ta upp någons valp hur man vill ? Jag skulle inte låta mitt barn röra någon annans hund eller valp, om jag nu hade haft barn.

  • Svar på tråden Får jag klappa ?
  • KanelTe

    Jag skulle inte heller låta allt för många hålla på att klappa eller ta upp min valp, iallafall inte när man är ute och meningen är att hunden ska rastas.


    Tänker att valpen då framöver kan börja vilja gå fram till alla människor och 'hälsa' vilket blir lite problematiskt på framtida promenader.

  • Aniiee

    "Nej, men om du sätter dig på huk och pratar lite med henne så kanske hon kan få komma fram och hälsa/nosa på dig om hon vill".


    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
  • Jemp

    Jag håller med,låt den inte hälsa på allt och alla men några är bara bra för socialiseringen.

    Små valpar vill många hälsa på och alla accepterar tyvärr inte nej :(

  • Dexter dot com

    En valp har inget behov av främmande människor så säg nej! Visst behöver en valp socialtränas men inte nu i början då den precis flyttat och inte av okända människor och barn. Du kommer märka att folk släpper fram sina barn utan en tanke på att fråga och att även vuxna tar det som en självklarhet att andras valpar är "allmän egendom" Skrikandes

  • Betty Boop

    Jag blir också tokig på detta! Min erfarenhet är ändå att barn brukar vara duktigare på att fråga än vuxna. MÅNGA vuxna dyker ofta rakt på vår valp och vill hälsa/klappa. Ofta hinner man inte säga nåt innan det är för sent. Jag blir galen! Förvånad

  • sockerochsalt

    Ja, det har varit barn som har trott att det är okej att bära valpen och det gjorde mig riktigt irriterad för valpen fick inte kissa eller göra det andra i lugn och ro . Sedan dess har jag sagt ni går klappa men inte bära eller lyfta valpen. ????

Svar på tråden Får jag klappa ?